ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (18)
Ето как ще изглежда гребният канал в Пловдив за световното
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 23.06.2017Коментари (3)30649
©
Точно десет часа през нощта на 16 юли е времето, за което 35 техници, гребци и доброволци ще преправят гребния канал в Пловдив от трасе за състезания по кану-каяк, в трасе за Световното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години.

На 17 юли сутринта гребният канал трябва да изглежда така: стартово устройство за лодки с различна дължина от 7,5 до 18 метра, трасе от 2000 метра, ясно обозначено със специални поплавъци и финал пред трибуните на гребния комплекс.

През това лято Пловдив ще е истинска световна столица на гребните спортове, като от 14 до 16 юли приема Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени, а от 19 до 23 юли са стартовете от световния шампионат по гребане.

"За 12 календарни дни на гребния канал в Пловдив ще има две много големи първенства - това е организационно предизвикателство, каквото досега не сме имали. На нас ни остава една нощ на 16 юли, за да подготвим трасето от кану-каяк за гребане. В отлични отношения сме с организаторите на европейското първенство по кану-каяк, имаме договорки и правила, които ще спазваме. И ако няма някакви извънредни ситуации, причинени например от лошо време със силен вятър, смятам, че няма да имаме никакви проблеми", заяви главният организатор на гребните първенства Иван Попов.

Състезателните коридори за Световното първенство по гребане в Пловдив от 19 до 23 юли са шест плюс два резервни, като всеки от тях е с ширина 12,5 метра.

"Ще трябва да променим това, което ни оставя кану-каякът от своето Европейско първенство. Те имат различни състезателни дистанции - от 200 метра до 5000 метра, но най-дългата им реална дистанция е 1000 метра, защото състезанията са организ

©
ирани така, че да "въртят" повече пред публиката. Ширината на коридорите им е 9 метра. Иначе казано ние не можем да използваме същите съоръжения, които имат състезателите по кану-каяк. Дори стартово им устройство е непригодно за нашите лодки, така че ще трябва да направим и нашият стартов комплекс, който е по-различен заради дължината на лодките", обясни още Иван Попов.

Световната федерация по гребане FISA има сключен договор за времеизмерване с швейцарската фирма Суис тайминг. Швейцарците мерят времето на гребните лодки с точност до четвъртия знак след секундата, като е осигурен и фотофиниш за всяка гонка. По същия начин се измерва времето само на състезания от Формула-1 и ски.

През последните години Пловдив се утвърди като отличен домакин на състезания по гребане от най-висок ранг. В града се проведоха успешно Европейско първенство за мъже и жени (2011 г.), Световно първенство за юноши и девойки и мъже и жени в неолимпийските дисциплини (2012 г.) и Световно първенство за мъже и жени до 23 години (2015 г.).

България подаде кандидатура за домакинство и на кръг от Световната купа за мъже и жени през 2019 г. и Световно първенство за юноши и девойки, мъже и жени до 23 години и неолимпийски дисциплини за мъже и жени през 2020 г.

Разглеждането на кандидатурите ще бъде на 10 юли по време на заседанието на Международната федерация по гребане (ФИСА) в Люцерн (Швейц).

През миналата година в Пловдив се проведе Европейско първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години. Догодина предстоят Световно първенство по гребане за мъже и жени и Световно първенство по кану-каяк за юноши, девойки и младежи до 23 години.

Още по темата: общо новини по темата: 22
27.08.2015
04.08.2015
30.07.2015
28.07.2015
24.07.2015
24.07.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
не го вярвам с тиквата и още по крадлив наркоман кмет, и2 т а за боклука
-2
 
 
Дано да пръскат против комари, иначе едва ли ще ходим.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Капитанът на младежите, който накара Пловдив да се гордее
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: