ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заваляха проверки за "Пилето"
Автор: Мариана Панчева 10:15 / 25.06.2017Коментари (15)35056
© Plovdiv24.bg
След като читател на Plovdiv24.bg разказа за изключително неприятна случка на велоалеята край ресторант "Поилето" на бул. "България" 178, Plovdiv24.bg тръгна по следите на проблема. 

Документацията на ресторанта е изрядна. "Самосезирахме се, проверихме случая", разказа шефът на Общинския инспекторат Ангел Славов. 

"Като изисквания и документация заведението е изрядно. По проект велоалеята е трябвало да преминава край бордюра. Защо обаче е изпълнена така, не ние сме хората, които може да кажем. Изпратили сме сигнал в ОКТ", коментира той. 

Борислав Кръстев - шефът на общинското предприятие, също се ангажира с проверка на място.

Припомняме случая: 

"Здравейте! С това съобщение искам да насоча вниманието Ви към място, където би трябвало да се работи по отношение на подобряване инфраструктурата на града. Аз съм ученик на 16 г. и за придвижване в града съм избрал велосипеда. Разбира се, в Пловдив има изградени велоалеи, но има места, върху които трябва да се помисли върху съвместното придвижване на пешеходци и велосипедисти.

Прилагам снимки от резултата на липсващата пешеходна зона на бул. "България" 178 - ресторант "Пилето". Както се вижда на снимките, масите на ресторанта са точно до велоалеята и всичко може да се очаква да стане, както в моя случай. Случката беше такава, че както се прибирах от училище, минавам през тази велоалея и в един момент един мъж, говорещ по телефона, изскача от ресторанта и тъй като няма пешеходна зона, там е длъжен да върви по велоалеята.

Можех да го блъсна и да стане много по-лошо, но избрах аз да пострадам и от скоростта, която съм развил, натиснах спирачката и се блъснах (пребих) в лампата и кошчето пред ресторанта. Човекът така и така си мислеше, че не е виновен, но на мене не ми се разправяше, изправих се, сложих си веригата, защото беше паднала от удара, и си потеглих по пътя. Това, че на колелото има повреда, не е важно за никого, но за мене е.

Ако иска община Пловдив там да е и пешеходна зона, съм сигурен, че трябва маркировката на велоалеята да се промени по този начин. Въпросът ми е дали там на мястото на външните маси на ресторант "Пилето не трябва да е част от пешеходна зона, а не част за пиене и ядене!"



Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Нямаме още културата да не ходим по велоалеите, но пък няма и навсякъде тротоари. Тоест нещо не е наред. То е ясно какво и само безмозъчна и заспала общинска администрация не го вижда.
+1
 
 
Как пак на всички заведеня всичко им е наред? Маики с деца и колички ще ходат на улицата,за да има маси по тротоарите.
+1
 
 
И защо се проверява ресторанта? Проверете общинските проекти, проверете защо велоалеята не е на мястото си. От статията се разбира само, че поредният малоумен общински чиновник е сътворил поредната простотия в общинските проекти, като е прокарал велоалеята през уличните лампи и кофите за боклук. По-нататък, когато са си видели простотията са се опитали да замажат ситуацията, като тихомълком е променено мястото на алеята и сега, няколко години по-късно общината продължава да маже, като се прави на строга спрямо някаква си кръчма.
+1
 
 
ПИЛЕТО САМО ВЪТРЕ , ДА МАХА САКСИИТЕ И МАСИТЕ НА ПОКРИВА
+1
 
 
Заповядайте на гребната база да се нагледате на глупави родители на хора пуснали кучетата си на безмозъчни хора и все подобни. Ако маймуните знаеха че ще се превърнат в това което са хората днес нямаше да започне Еволюцията.
+1
 
 
Масово пешеходци ходят по велоалеите,навсякъде по града! Самосезирайте се,"граждани"!!!
+5
 
 
цитат:
По проект велоалеята е трябвало да преминава край бордюра.
Т.е. трябвало е да преминава през всички стълбове за улично осветление? Или...?
-2
 
 
Мога да се обзаложа с всеки какво ще бъде "решението". Ще нарисуват едни жълти, крачещи човечета по велоалеята, т.е. споделена зона. Нацвъкаха такива по половината велоалеи. Обаче когато е кандидатствано за проекта пред ЕК е писано "велоалеи", а нашите тук им сменят предназначението и ги побългаряват с тези "споделени зони". Започнал съм да подготвям сигнал до ЕК, а оттам да им направят ревизия на проектите. Те да си решат тези крачещи човечата по велоалеите законни ли са или ще трябва да се връщат пари.
+3
 
 
ако има 1000 колоездачи да минат през ресторанта на ден :D .. никой няма да сяда и ще фалира
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: