ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Брутална тесла за шофьорите, стотици хиляди българи остават без колите си?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:15 / 26.06.2017Коментари (82)38637
© Plovdiv24.bg
Крайни мерки срещу колите без катализатор искат от екоминистерството. Предложението е всички такива автомобили да бъдат спирани от движение. Става въпрос за стотици хиляди коли, които в момента се движат по улиците, съобщава Нова телевизия. Коли, на които им липсва катализатор или е заместен с друга част, ще бъдат спирано от движение, защото по този начин вредните емисии отиват в околната среда. Затова от екоминистерството са готови на крайни мерки. 

"Трябва да не се допуска внос на коли, които нямат катализатори. Следващото нещо е контролът по пунктовете. Трябва да бъде прекратена регистрацията на коли без катализатори", заяви екоминистърът Нено Димов

Оказва се, че причината собствениците да премахват катализаторите е и търсене на повече мощност. Липсата на катализатор обаче ще се смята за сериозна техническа неизправност.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Предполагам 2/3 от колите трябва да бъдат спрени. Ако греша е в посока нагоре. Би ли спряла държавата 2/3 или повече от колите в движение. Очевидно не. Пак пишем само вятър да правим. Да махнах си катализатора преди години. Запуши се, колата влезе в сервизен режим минах 30 км и спря нацяло та ме теглиха до сервиза. Ако имаше правило да ми сменят катализатора с нов щях да съм го сменил тогава. А сега излиза, че 2/3 от колите нямат. Питам кой е виновен? И още нещо. Колата е на газ. С катализатор или без колите на газ замърсяват най-малко. А дизеловите тршоляци дето така пушат, че правят димна завеса и с катализатор няма да са по-добре.
0
 
 
Не могат ли да си купят катализатори
на 27.06.2017 г.
0
 
 
Това трябваше вече да е станало! Тези, които го предлагат, дали ходят пеш, ползват градски транспорт, когато не се пътува семейно? И дали имат гараж/ платен паркинг, за да не причиняват неудобство на напълно непознати съграждани? Скапаните руски приоми съвсем разкапаха обществото ни и грижата един към друг без да се познаваме- ей така, за да ни е добре на всички в края на деня. Колко хора познавате с нов автомобил, които ползват градски транспорт, когато се излиза индивидуално, имат и гараж, за да не пречат, изминават по хиляда км на година? Аз познавам двама. За цял Пловдив и южните села! Едната съм аз, обявена за луда. За мен, вие с таралясниците и комплексарите с нови автомобили, дето и до кенефа се возят, сте пропаднали същества. Жалко, че не може да ви пратим на далечна планета.
+1
 
 
Дали е време? Не, времето беше преди 5-10 години.
0
 
 
то сега нали е модерно да си сложиш на трошката може да ти ги изкупят селяните като топъл хляб :D :D :D :D
+1
 
 
Българите, никога и нищо не могат да си позволят! Те са един световно мрънкащ паразит! Как все ние гледаме в чуждата купичка, как все ние сме онеправданите жертви, как само нас ни мачка системата.... само рев, рев и пак рев ! .... Не знам дали го осъзнавате но за хората на вън, ние сме едно племе паразити.... и колкото по често се огледам , толкова повече разбирам че са прави!
+1
 
 
Дано стане ! По-чист въздух и бедняците няма да си карат скапаните трошки и да правят задръствания!!! Най-сетне нещо хубаво от това правителство !
на 27.06.2017 г.
0
 
 
Купувам Москвич ИЖ 412-так. Държа да е в техническа изправност и по възможност червен. П-П набийте си го отзад(катализатора) :)
+2
 
 
Возих се онзи ден в градския, да ти не беше зле. Илиян Точев това не е комунизъм а чист common sense. Това че човек може не означава, че трябва. И за да съм по-ясен ще добавя - това че никой не ти забранява да имаш кола не означава, че задължително трябва да имаш такава. Но здравия разум обикновено казва, че като нямаш пари за нещо не си го взимаш ерго като имаш 600 лева заплата и не ти стигат да си поддържаш колата - не караш кола.
0
 
 
Това е държавна политика. Според мен проблема е, че всеки гледа от къде да изкяри, какво имам в предвид: след като минах ужаса кат, отидох до данъчното за да си плата данъка. Там любезната лелка зад гишето ми съобщи една сума, а на въпроса защо е толкова ми отговори: Колата ви няма катализатор. Това пише в документите, които постъпват при нас от КАТ, ако покажете документ, че колата ви има работещ катализатор, тогава ще променим данните. Това че имаш стикери с евро норма или друго не важи. Чичкото с мантата и фенерчето на канала в КАТ от документи не разбира. А за цял град с безброй пунктове за ГТП, само един ми издаде бележка, че имам работещ катализатор.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: