ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Ето ги нападнатите слепи туристи! Биячът им Тодор се оказа баровско синче
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:18 / 28.06.2017Коментари (35)18278
©
Копие на чудотворната икона на Черната Богородица- закрилница и пазителка на Несебър, получиха в знак на извинение нападнатите слепи туристи от Словения. На 27 юни вечерта кметът на община Несебър Николай Димитров изпрати делегация при групата, отседнала в Св. Влас. От негово име, от името на общинската администрация и от името на целия град Златин Чаушев, началник-отдел "Несебър-Световно наследство" и отец Петър от църквата "Св. Успение Богородично" поднесоха извинения на двама от групата незрящи туристи за неприятния инцидент, който са претърпели на територията на полуострова преди дни.

На срещата те бяха уверени, че всички местни жители са дълбоко възмутени от хулиганската постъпка, категорично се разграничават от такова поведение и не толерират подобен тип агресивно отношение към който и да е било, съобщи "24 часа".

"Несебър е българският град на църквите, с изключителна история и култура. Хората му са с добри сърца, вярват в бог и са великодушни. Но както навсякъде по света и тук има плевели. Но те са изключение в градината с красивите цветя", метафорично обрисува ситуацията Златин Чаушев. Отец Петър също увери туристите, че жителите на общината не се отнасят така към гостите си.

Единият от двамата туристи на срещата бе Марош Банго, известен като словашкия Бочели, харизматичен сляп певец и музикант с множество таланти, с огромна благотворителна дейност в подкрепа на хуманитарни инициативи.

Гостът остана трогнат от жеста на внимание и сподели, че не за първи път е в Несебър-град, където се чувства особено емоционално и откъдето винаги си взема нещо, което да му напомня за един прекрасен релакс и почивка. Именно за да запазят това усещане и красив спомен за Несебър, Златин Чаушев и отец Петър поднесоха подаръчни комплекти на туристите. От своя страна Марош Банго подари диск със свои изпълнения на класически произведения.

Гаменът, който нападна с юмруци група незрящи туристи на улица в Несебър, е от изключително заможен род, който притежава имоти в новия и стария град в Несебър, а дядо му бил известният в региона Григор Кочев, пише "Телеграф". Агресивният студент не е криминално проявен и е с чисто съдебно минало. В Несебър обаче е известен с буйния си нрав. Местните хора твърдят, че "палел от четвърт" и често изпадал в свиреп гняв за дреболии. По време на разпитите той не дал никакви смислени обяснения защо е нападнал слепите хора и е ударил шамар на водачката им.

От прокуратурата коментираха, че е много вероятно работното обвинение за хулиганство да бъде променено. Известно е, че по време на инцидента в автомобила е седял мъж на възраст, който според несебърлии е бащата на Тодор. Най-куриозното е, че баща му започва да му крещи не, че е нападнал слепите хора, а че е изтървал лъскавото возило, разказаха ужасени свидетели.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Е какво да се окаже? Научен сътрудник? Писател?
+1
 
 
Аз имам предвид това, което си написал.
+1
 
 
Този човек си няма и на идея каква грижа трябва да се полага за слепи и болни хора. Предвид постъпката му смятам за рисково подобно предложение.
+5
 
 
Съжалявам за баща ти, ама да кажеш, че сляпото семейство е грозно не говори добре за възпитанито ти. Моето семейство от страна на майка ми имат наследатвени проблеми с очите- майка ми не вижда на 90%, вуйчо е сляп, леля ми и тя е с такива неволи и според тебе ние трябва да сме грозни?!?? Единственото грозно в случая е възпитанието ти, глупако, което е следствие на семейството ти.....пожелавам ти да не изпитваш същото.....
Aнонимен
на 28.06.2017 г.
+1
 
 
Мариан Банго е от Словакия, а не Словения.
0
 
 
Хорааа,моята сестра е милионерка,една от многото в БГ,има 2 моми4ета И едно мом4енце.О6ТЕ НЕ С1М ГИ ВИДЯЛ ДА ПРАВЯТ ТАКИВА ИЛИ НЯКАКВИ ПТОСТОТИИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
БК Локомотив Пловдив
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: