ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Какво следва за президента Радев след снимката пред Акропола?
Автор: Любомир Минчев 16:32 / 29.06.2017Коментари (13)18009
©
Обгрижван от червената номенклатура, президентът Румен Радев се държи като пръв партиен и държавен ръководител. Приличана на не толкова късния Живков и със същата страст пита за рецептата на лимоновите резанки в захарния завод в Горна Оряховица. Да, това влиза в правомощията му на държавен глава - да прояви любопитство.

Външнополитическата активност на президента Георги Първанов беше илюстрирана със снимка, на която той позира с убит архар нейде из съветската пустош. За президента Радев визитна картичка може да остане снимката пред Акропола. Ако не му хрумне да поднесе цветя и да се снима пред бюста на Живков в Правец. Кой знае докъде може да го доведе дружбата с Корнелия.

Има опасност снимката пред Акропола да бележи целия мандат на Радев. Особено, ако продължи достатъчно дълго обявената от него война на мнозинството в Народното събрание, или поне на най-голямата парламента група в него. 

С удивителна лекота Радев все по натрапчиво се идентифицира с БСП и прогнозите, че няма как голкова лесно да се пусне от полите на Нинова и Йотова, се сбъдват. Говори си с червени кметове и обсъжда инфраструктурни проекти, което нито го може, нито му е работа. Някой от съветниците трябва да му напомни, че не е председател на Държавния съвет, такъв беше Живков.

Корнелия вече обяви,че ще брани Радев до последната капка кръв, ако ГЕРБ го напада. Дори е готова музей да му направи в Чинията на Бузлуджа. Но може да се окаже, че освен снимката пред Акропола, няма какво друго да изложи там.

Вътрешнополитическа изолация грози Радев, ако се държи като председател на Държавния съвет и пренебрежително отпъжда от покоите си изпълнителната власт. Веднага след нея идва и външнополитическата. Има сериозни индикации за подобна прогноза.

Радев се опитва да ни натрапи Путин за патрон на националния ни празник. Дори Кремъл се смути и взе да го увърта за датата на посещенето - допълнително щяла да стане ясна. Но тя ако не е 3 март, шамарът за Радев ще е оглушителен. Ако Путин дойде, до снимката пред Акропола ще добавим и на Шипка. И толкова с дейността на Радев. Шамарът ще е още по звучен и се чуе по всички краища на Европа. 

Радев се измъкна толкова нескопосано от скандала със съветника си Пламен Узунов, че овърза на врата си няколко нацистки символи, които ще го душат до края на мандата му. Остава да се появи пред входа на президентството, предрешен като Хитлер и да каже, че това е само пародия. Както направил Узунов. Но така не прави държавният глава - да дава пародийни обяснения и да ни прави на баламурници. 

Политическа сила от парламента вече му поиска извинение, като му поясни, че корупцията не се казва Швеция, но може да се казва "Грипен". Какво следва за Радев след снимката пред Акропола? Засега нищо.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ех, Мишчев, Мишчев, колко мъка има по тоя свят...
0
 
 
В армията има една реплика: Простотията и зеления цвят никога не свършват.Гаф след гаф,да си припомним и как не беше приет на 24май от папата,а на 25ти. Какво очаквате от лице чийто ментор се облича като политкомисар или НКВД шеф
+1
 
 
Кой да му каже че така не става? Няма кой! С мощната подкрепа на рашките пак ще лапаме гомна!
+4
 
 
Това отпред е Тодор Живков, но кой е човека зад него?
+4
 
 
Гледайки колажа, песимистът си казва: "Този вляво щеше да ни пробута за 16-та република, а този вдясно напира да ни набута в престижната евразийска компания на Киргизстан и Армения (даже Беларус се усети)." Оптимистът си казва: "Е, има все пак някакъв прогрес. Човекът вляво беше отроче на мургавата Маруца от Влашко, а на човека вдясно родителите в изборната нощ викаха със съселяните Бье-Сье-Пье на мегдана."
+2
 
 
Човек трябва да е пълен идиот, за да не види, че този фатмак е кръгла 0. То бива простотии, бива, но фатмака се самозабрави. България все още не е президентска република и е време някой да го осветли по въпроса, за не излага страната. Себе си може да прави за резил, но страната - не.
+6
 
 
Разбира се, че ще лъсне, че Радев е всъщност БСП в управлението. При положение, че те нямат друг излаз на власт и ползват само него, ще стане трудно да се прикрие. Иначе относно грипените -да те са по-добрия избор като машина (все пак са чисто нови), но дано БСП не откраднат много пари през сделката.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: