ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ромите разказаха за екшъна в Асеновград и се заканиха: Ако дойдат тука, лошо ще стане!
Автор: Мариана Панчева 17:05 / 29.06.2017Коментари (88)64057
"Инцидентът е възникнал на битова основа и за съжаление е прераснал в етническо противопоставяне. В Асеновград ще има засилено полицейско присъствие толкова, колкото е необходимо, докато се гарантира сигурността на живеещите в града - и българи, и цигани, и турци. Вие сте абсолютно прави да изразявате своя протест. Аз съм на ваша страна. И не само аз, но и всички хора, които са наясно с тежкия междуетнически проблем в България, който предстои да бъде решен по някакъв начин, защото до момента мерките за решаването му не са много сериозни". Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов по време на специалната среща в Асеновград днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Междувременно ромите от асеновградската махала "Лозница" не отишли на работа от страх да не бъдат набити. Те не пуснали децата си на забавачница, а по-големите и на училище. През цялата нощ дежурили, въоръжени с колове, лопати, брадви и пръти, за да могат да се защитят, ако бъдат нападнати. Това казаха самите роми, които не били спали цяла нощ от страх да не би някой да влезе по къщите им и да ги набие, пише "Монитор". 

"Те са няколко души, които се биеха с българите. Тях да арестуват, а не всички ни да ни слагат заедно с тях. Ние нямаме вина. Ние сме българи, като вас и искаме мир. Искаме мир и спокойствие", вкупом заявиха хората от "Лозница". "Ако дойдат тука, лошо ще стане. Ще се защитаваме. Цяла нощ децата не можаха да спят. Днес никой от нас не работи, а аз съм работничка в "Чистота". Не отидохме на работа", казва Мария. 

По думите й ромите от махалата се придвижвали из Асеновград с полиция, но това се оказа невярно, защото екипът ни видя спокойно пазаруващи и разхождащи се роми из целия център на Асеновград. 




Още по темата: общо новини по темата: 152
14.11.2019 »
02.01.2018 »
18.12.2017 »
29.11.2017 »
13.11.2017 »
03.11.2017 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Отивай и продължавай някъде другаде да проповядваш !
+1
 
 
Мангала си е мангал ! От него човек не става !
+1
 
 
Смърт за всичкото роми! Стига толерастия, време е да ги изтребете вече!!!!
+2
 
 
Първо да вземе да се научи да говори правилно, от години ги къткът като гласоподаватели, докога няма да има закони за такива като тях? Не работят, не си плащат сметките, тормозят децата и родителите ни, докога ще търпим? вќ“
+1
 
 
На циганина всички са му длъжни. Прекалиха много отдавна!!! Аз искам: Кастрация за всички, които са оставили повече от 2 деца в ДОМ! Без дискриминация! Помощи за деца - само под формата на такси за детски градини, училища, училищен транспорт, учебници, униформи. Пълна стипендия за циганите, продължили да учат след 12 клас - ето мисля за тях! Социалните помощи за деца да се дават в пълен размер само след покриване на минимални изисквания - български, математика...в зависимост от годините - пак за всички. Ако не могат - поне ги научете навреме да копат, да пасат крави или да редят тухли....- профилирани паралелки отрано - има много работа, от която се живее достойно без да се иска много акъл. И още много, много неща могат да се направят за да може да се разграничат "ромите", които искат да излязат от блатото (в класа не детето ми дойде дете от ромски произход, спретнато, което е сменило училището, защото в старото оценките, които получавало не били реални - разбирайте умишлено надути. детето и бабата ги видях - възпитани хора, но момчето странеше - едно, че беше ново, друго, че знаеше, че е циганче. Но за такива хора - нека има!!! двойно ). Може толкова много!!! Но не може закони да има само за българите!!! Пиявиците са толкова много, че скоро няма да има достатъчно кръв за пиене!!! Тогава какво ще правите? Искам брутални закони за безполезни търтеи - без значение от етноса!!! Нека парите, кото се изливат в момента да отиват само за поощрение, когато наистина се старае човек, но е в трудно положение. Стига вече! Не може да имаш незнаен брой деца, които са по домовете или улиците, неграмотни и нахални и да продължаваш да правиш деца, на които дори не помниш вече имената за да може когато отидат в социалните - да получават пари, колкото един отруден човечец, който дава и последния си залък да отгледа детето си цялата пасмина. НА ВСИЧКИ НИ ПИСНА!!! Това беше просто последната капка, не го ли разбирате!
-1
 
 
Препинателни знаци ! Точки и запетайки. Малки и големи букви ! Намерил на мен кой да ми говори за човеци ха ха
0
 
 
Букварчето първо научи и тогава пиши !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: