ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Треньорът на шампионите от Ботев разкри кой мач ще остане най-дълго в съзнанието му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:02 / 02.07.2017Коментари (0)3745
©
Треньорът на Ботев U15 Иван Гешев даде обширно интервю пред сайта на "жълто-черните" след спечеленото Републиканско първенство. Наставникът на шампионите даде оценката си за мача с Лудогорец, определи кои мачове ще останат в съзнанието му и постави цел на отбора през следващия сезон.

- Как премина финалът през Вашия поглед, изненада ли Ви с нещо отборът на Лудогорец?

- Не, не ни изненада. Знаехме, че ще играят по този начин - прибрани. Бяха се прибрали и се опитваха да не ни дават свободни пространства, защото знаят, че имаме добри футболисти в предни позиции и това им беше идеята.

- С изключение на първите 10-15 минути изглеждаше така, все едно отборът на Ботев владееше мача, как постигнахте този контрол?

- Момчетата бяха много мотивирани и осъзнаваха, че трябва да дадат всичко от себе си и максимума от възможностите си. И то не само, за да победим, а и да надиграем нашия съперник.

- На финала отборът игра с голяма доза самочувствие и увереност и в момчетата не личеше каквото и да е притеснение, как успяхте да постигнете тази мотивация в тях?

- Това е едно от изискванията ми към тях - да имаме самочувствие и увереност и да го показваме на терена. Това е целта, която постигнахме не само на финала, а откакто работим заедно. Щом сме добри като отбор и като индивидуалности, трябва да го покажем и това се получи. Бяха уверени, нямаше индивидуални грешки и притеснение, а точно напротив - бяха безкрайно мотивирани.

- Слави Шопов отбеляза великолепен гол, след което изработи и дузпата, може ли да се каже, че той е играчът на мача?

- Да, безспорно Слави се откроява. Има много качества и особено с лидерските си действия много помага на момчетата. По време на целия турнир постоянно им говореше, постоянно ги насочваше с позитивни изказвания и това е нещото, което искаме да се случва. Мисля, че неговото присъствие повлия положително на другите момчета да се представят добре.

- Отборът премина през серия от препяствия и на практика нямаше нито един лек съперник по пътя към триумфа на Републиканското. Това как се отрази на тима - положително или отрицателно?

- Изключително положително - постоянно бяхме под напрежение от тези тежки мачове. Цяла година си говорим, че трябва да имаме такива мачове и точно това се случи. Имаше естествено мачове, които ние си ги направихме лесни, но за да се случи това сме положили труд. Заради тази серия от мачове ни се случи на финала да сме в супер форма.

- Постигнахте няколко впечатляващи победи, кой мач ще остане най-сериозно в съзнанието Ви и с какво?

- Победата над Локомотив (Пловдив) на "Лаута" беше доста добра с красиви голове, ситуации и положения. Но може би мачът, който ще остане най-дълго в съзнанието ми, е срещу Левски в Пловдив. Тогава ги шокирахме и като игра, и като резултат. А и като ситуации, можехме да отбележим още 3-4 гола.

©
- Ако можете да определите най-силния и най-слабия мач на тима по време на Републиканското кои биха били те?

- Най-силният мач със сигурност е домакинството на Левски. Като най-слаб може би първият двубой с Локомотив, но не бих казал, че сме играли целия мач слабо, имаше определени моменти, в които не стояхме добре. Но ние си направихме изводите и това ни помогна.

- До този момент като треньор бяхте участвали на два финала, но и двата ги загубихте. Имаше ли вътрешно притеснение във Вас, че тази серия може да продължи?

- Не, нямах никакво притеснение за това. Имам увереност в моите възможности и в тези на отбора и това, че сме стигнали до финала е показател за много добра работа. И то не само в Ботев, но и преди това. Естествено, когато стигнеш да финала, искаш да победиш, но накрая побеждава само един.

- Поехте отбора през лятото на 2016 и е видно, че има огромно израстване в представянето на момчетата. На какво отдавате този факт?

- Тези момчета са от доста време заедно, просто през тази година разбраха, че много повече трябва да работят в тренировките. Дисциплината е на първо място. И в момента, в който осъзнаха това, за мен беше по-лесно да вървим напред и да израстваме като отбор и футболисти.

- Ако някой в началото на сезона Ви беше казал, че на 1 юли ще сте със спечелена Купа от Републиканското първенство и първо място от Елитната юношеска група до 15 години щяхте ли да му повярвате?

- Като започнахме първенството си поставихме за цел точно това, което ни се случи. Така че да, щях да му повярвам.

- На какво залагате повече - на индивидуалните качества на отделните футболисти или на отборната игра?

- За да се изявят отделните футболисти, като ние разполагаме с много талантливи деца, трябва да са концентрирани върху отборната игра. Когато това става има определени моменти, в които да показват своите индивидуални качества. Аз имам като изискване в определени ситуации да се надиграват, да имат самочувствие и да решават тези моменти от мачовете.

- Това ли е връхната точка за набор 2002 на Ботев?

- Връхна точка при децата няма. Ние сме длъжни, след като станахме Републикански шампиони, да ставаме все по-добри и да доразвиваме качествата на футболистите. Връхната точка за нас е да стават все по-добри. Това, че сме спечелили купата в никакъв случай не означава, че вече са станали футболисти.

- Какви цели си поставяте оттук нататък?

- Мисля, че има какво да доразвиваме при тези деца. Постигнахме нещо значимо през тази година, но има още доста да се работи с тях. Така че се надявам да станем още по-добри. Като започнем подготовката, както през миналата година, ще си поставим цел. Тази цел със сигурност ще бъде да спечелим Купата на БФС и отново да защитим отличието, спечелено от набор 2001. Длъжни сме да се представяме на това високо ниво, това е част от израстването на тима.
Още по темата: общо новини по темата: 135
14.08.2017
30.07.2017
18.07.2017
10.07.2017
08.07.2017
04.07.2017
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: