ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започва се многомилионното преобразяване на централна градска част
Автор: Мариана Панчева 09:42 / 04.07.2017Коментари (18)17279
© Plovdiv24.bg
Започва се многомилионното преобразяване по "Интегриран план за градско развитие на Пловдив", научи Plovdiv24.bg.

Община Пловдив е обявила обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши предвидените в инвестиционните технически проекти строително-монтажни работи за реконструкция, рехабилитация и благоустрояване на междублокови пространства, улици, булеварди и площади в район "Централен".

Общата стойност на поръчката е за 17 920 914.00 без ДДС. Проектите са разделени на три позиции с общо девет обекта.

Plovdiv24.bg представя част от тях. Така например тук е дългоочакваното благоустрояване, озеленяване, паркоустройство, изграждане на детски площадки по южния бряг на река Марица, както и рехабилитация и реконструкция с въвеждане на енергоспестяващо улично осветление на бул. "Марица-юг" в зоната от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен".

Рехабилитация и реконструкция очакват тротоари по бул. "Княгиня Мария Луиза" - от кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Петко Д. Петков" до бул. "Източен", озеленяване и благоустрояване на прилежащи зелени площи, озеленена площ за широко обществено ползване на пл. "Света Петка".

Ще се ремонтират и следните улици - ул. "Стойчо Мушанов", ул. "Макгахан" (в участъка от ул. "Митрополит Панарет" до ул. "Ген. Скобелев"), ул. "Ген. Скобелев", ул. "Пулпудева", ул. "Козлодуй", ул. "Брестовица", ул. "Цар Иван Страцимир". 

Ще се работи ударно в Аджисан махала - ул. "Марагидик", ул. "Лъджене", ул. 'Георги Мамарчев", ул. "Неофит Бозвели" (м/у ул. "Марагидик" и ул. "Стойчо Мушанов"), ул. "Д-р Селимински", ул. "Сава Филаретов", ул. "Княз Черказки", ул. "3ахарий Зограф", ул. "Емил Зола", ул. "Лясковец", пл. "Александър Малинов"; ул. "Балкан" ул. "Мортагон", ул. "Княз Черказки".

Не на последно място ще се работи по благоустрояване и озеленяване, рехабилитация и социализация, изграждане на детски площадки и на спортни площадки в междублокови пространства.

В поръчката е включен и ремонт на тротоари по бул. "6-ти септември" в участъка от бул. "Цар Борис III Обединител" до бул. "Източен", въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, озеленяване и благоустрояване на прилежащите му зелени площи.

И още - пълна промяна за ул. "Асен Златаров", ул. "Хеброс", ул. "Панайот Пипков", ул. "Калофер", ул. "Хъшовска", ул. "Артилерийска", ул. "Никола Сапунов", ул. "Весела", ул. "Тополница", ул. "Ламартин", ул."Лютиче.



Още по темата: общо новини по темата: 24
13.09.2017 »
18.04.2017 »
25.01.2016 »
12.01.2016 »
15.10.2015 »
23.06.2015 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пловдив не е само центъра минете по кварталите да видите какви са улиците. Елате в Кючука минете през ул . Щип кратери ул. Ген. Тотлебен кратери немога да ги изброя няма здрава улица. Каква столица на културата отпред лъсната отзад блъсната. Кметовете да не докарват пред вишестоящите а да мислят за съгражданите си ще мине мандата ВИ не го ЗАБРАВЯЙТЕ
-2
 
 
Преди да плюе така безобразно по стореното в Пловдив , човек трябва да го сравни със стореното на други места. 1. Град без стадион. Няма град в България със стадион в момента. Нито София, нито Варна, нито Стара Загора. Бургас има стадион "Лазур", построен с частните пари на Нефтохим. Ако се завърши стадион Ботев, Стадион Пловдив, ако Локото си направи стадиона - Пловдив ще бъде номер едно по стадиони в БГ. 2. Велоалеи - пловдивските велоалеи с дължина почти 50 км са най-хубавите в България. За сравнение -велоалеите във Варна, София, Бургас,Ст. Загора не могат да се сравняват с нашите. 3. Спирките. Не, че са идеални, но са доста прилични и покриват почти целия град. 4. Основните улици и булеварди в Пловдив са в много добро състояние. Чудесен асфалт, богато и красиво озеленени, добре поддържани ! Ама нека да си мразим на воля и да си избиваме комплексите с кмета!
+4
 
 
А да видим по Весела няма път, трoтоари,градини-асфалт! Училище Л. КАРАВЕЛОВ е Руина. ....Ще видим каква столица на културата сме!!!
+8
 
 
Ами аз лично не работя за кмета, но живях 4г в Англия. Супер алеи, супер пътища. Радвах им се през прозореца на колата, защото бачках като луд по 12ч на ден за да си платя сметките на семейството си. Връщахме се за кратко през това време, но вече сме си тук за постоянно. Лично аз, след като успях да разгледам града след липсата ми, останвам доволен от развитието. Доволен българин не съм видял, нито тук, нито в чужбина.Ако си променим мисленето, просташката култура по пътищата, и погледнем позитивно, ще сме много по добре. Но уви...
-4
 
 
Все недоволни селяндури!Браво на кмета!
+1
 
 
Да...град без СТАДИОН....и велоалеи тук ...там.....без коментар...спирки ...тук там с навес...и без навес...както и човека над мен...започва се....кражбата.....
+1
 
 
Пичове, не че нещо, но специално тези тротоари са в доста добро състояние сравнени с доста други места по града. Усвоявайте средства, но на правилното място!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: