ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Делегация от японския град Окаяма уважи Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:01 / 05.07.2017Коментари (0)7325
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Делегация от японския град Окаяма е на посещение в Пловдив за обмяна на добри практики във връзка с членството на града под тепетата в Глобалната мрежа на учещите градове на ЮНЕСКО. Тя беше посрещната от изпълняващия длъжността кмет на Община Пловдив - Розалин Петков и служители от отдел "Образование".

През миналата 2016г. Пловдив стана първият български град, който получи сертификат за членство в международната образователна мрежа на организацията ѝ цел е подкрепа и поощряване на практиката на учене през целия живот в общностите по света, както и насърчаване на политиката на диалог и партньорско обучение между страните членки, създавайки връзки и взаимоотношения, изграждайки капацитет и разработвайки инструменти за изграждането и напредъка на учащите градове.

Като част от Глобалната мрежа на учещите градове, Пловдив стартира дейности и инициативи за обмен на информация с други градове, чрез които да споделя и получава идеи за ефективни методи на насърчаване на образованието и устойчивото развитие. Такава е и целта на днешната среща между специалисти по образованието от община Окаяма и община Пловдив. По време на разговора те взаимно се запознаха с начините и структурата на работа на системите на обучение в двата града.

Пловдив търси и намира начини за превръщането му в наистина учещ град, за това образованието да е за всички и навсякъде чрез предприетите вече мерки: въвеждане на дигитализацията на учебния процес, на облачните платформи, на иновативни методи за обучение, използване на метода Монтесори в детските градини, възпитание на децата за грижата за природата, обучение на младежи от Украйна по специалността "Софтуерно инженерство", програма, която се реализира съвместно с ПУ "Паисий Хилендарски". Тук се включват и усилията на администрацията за насърчаване на учене през целия живот на и за работното място посредством професионални обучения (дуално обучение) и центрове за квалификация. В тази връзка през миналата година беше подписано споразумение за изграждане на образователен борд съвместно с Община Пловдив, Министерство на образованието и науката, Тракия икономическа зона и Индъстри уоч.

Всичко това се прави за намаляване броя на децата, които нямат достъп до образование, повишаване качеството на образованието.

Окаяма също има разработен проект "Образование за устойчиво развитие", според който всеки има право за получи висококачествено образование, с което чрез различни дейности на обучение и изграждане на умения и знания, да се подпомогне икономическото бъдеще на човека, да го интегрира в обществото.

Като знак за добро сътрудничество между двата побратимени града заместник-кметът Розалин Петков подари специален албум с фотоси, който показва старта на добрите взаимоотношения от далечната 1969г.

До края на деня специалистите от Окаяма ще посетят 4 места с формално и неформално образование - иновативното училище "Райна Княгиня" и "Мир" - Монтесори детска градина, Младежки център - Пловдив на Гребната база и социално предприятие, в което се обучават отпаднали от образователната система роми.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: