ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Жертва на домашно насилие: Институциите са безпомощни да спрат тормоза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 09.07.2017Коментари (0)3285
©
Жертва на продължително домашно насилие заяви, че институциите са безпомощни да спрат тормоза, на който е подложена и да защитят нея и децата й, съобщава bTV.

Клавдия Дали посочи, че е изчерпала всички възможности, а полиция, социални служби, закрила на детето и прокуратура неглижират случая и риска, на който сме изложени. "Изводите бяха, че това са семейни проблеми, а след бракоразводното дело социалните служби представяха доклади, които са написани формално без среща с децата", коментира Дали.

Адвокатът на майката Елена Кръстева добави, че социалните са констатирали, че бащата е агресивен и упражнява насилие спрямо детето и майката, но не са класифицирали децата като такива в риск. Също така пишат и че бащата има добър родителски капацитет, добави тя.

Клавдия сподели и за отношенията им. Двамата имат момиченце на 2 годинки, а всеки поотделно има по едно дете от предишна връзка. Клавдия има дъщеря на 7 към момента на срещата им през 2013 година, а Радослав син на 11.

Първият сигнал, че нещо не е наред Клавдия получила когато Радослав поискал двамата да имат общо дете, заявявайки, че децата им от предишните връзка са "некачествени" и "за нищо не стават".

"Забременях и тогава видяхме първият потресващ случай спрямо сина му. Той беше взел играчка от дъщеря ми, което са нормални детски неща. И Радослав го повали на земята и започна да го рита. Той плачеше и молеше да бъде спасен. И моята дъщеря е удрял, налагал й е унизителни наказания. Не й даваше да спи до мен, искаше да спи със сина му в една стая и едно легло, макар да са деца от различен пол и без родствена връзка", разказва за преживяното Клавдия.

Ужасът продължава - по думите й е била пребивана по време на бременността, а Радослав е отсъствал от работа под претекст, че тя има нужда от помощ с децата, за да изчака да й минат нараняванията и да няма възможност да си извади медицинско.

Клавдия е била заключена в апартамент в Русе три седмици, отново пребита. Тогава е била на очни занятия в университета, а Радослав е пристигнал да иска да си оттегли молбата за развод. По думите й той й е взел телефона, а докато е спял, тя успяла да си направи няколко снимки на отоците и синините.

Клавдия е категорична - съдът цени само експертизи и свидетели. "В България институциите не могат да реагират на домашно насилие, законът е нов, а социалните работници не могат да разпознаят домашното насилие".

Радослав отрече всички обвинения. По телефона той коментира, че нищо от думите й не е истина, а насилието е упражнявано върху него от нейна страна. "Насилие имало упражнявано от нея към мен благодарение на патологичната й ревност. Не знам каква сензация се търси", заяви той.

Той посочи, че Клавдия има проблеми с психиката, минала е през няколко психиатъра и има предписани медикаменти.

Радослав обвини бащата на Клавдия в опит за убийство пред полицейски патрул. "Тогава той ме причака пред блока на майка ми. Беше пиян, влезе и започна да дърпа дъщеря ни. Тя се разплака и когато я взех от ръцете му той ни блъсна. Моят приятел, с когото бях, го блъсна и после Радослав го преби", описа ситуацията Клавдия.

Адвокатът й добави, че тъй като тя има заповед, полицаите, извикани на мястото, е трябвало да го арестуват. Но не са го направили, въпреки че при нарушаване на заповед за защита извършителят се задържа и предава на прокуратурата.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: