ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Докога пияни джигити ще застрашават живота на хората в Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:01 / 09.07.2017Коментари (10)9923
©
Знаците "Е 24", които предупреждават шофьорите за камера на КАТ за превишена скорост, вече са премахнати. И днес - и в двете посоки към граничните пунктове, ще има проверки за неплатени глоби - и на водача, и на пътниците. Всичко това е част от мерките за дисциплиниране на шофьорите и ограничаване на смъртните случаи на пътя. През миналата година Пловдив беше на първо място по брой загинали при катастрофи. Какво е положението през тази година в Пловдив?

Тази година в Пловдив се наблюдава друга тревожна тенденция - шофирането след употреба на алкохол, съобщиха от Пътна полиция. За първите шест месеца на 2016 година са образувани 191 дела срещу водачи шофирали след употреба на алкохол, а през това шестмесечие за 2017 делата вече са 238.

Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура - Пловдив: 

"Повече са и осъдените лица, тоест не само новообразуваните дела са повече, но и лицата, които сме предали на съд и вече са осъдени през шестмесечието, са 179 за 2016 и 206 лица тази година".

Зачестиха и случаите на прегазени на пешеходни пътеки от млади неопитни водачи, управляващи мощни автомобили. През април 19-годишният Асен Гюрганчев блъсна и уби на място по непредпазливост жена на пешеходна пътека на бул. "Шести септември". Само преди дни съдът му даде 3 години лишаване от свобода и отне книжката му за пет години.

Ботьо Гиргинов, Пътна полиция Пловдив: 

"Данните са категорични, че за изминалия период от началото на годината до 30 юни 2017 година в Пловдивска област са възникнали общо 100 тежки ПТП-та с участието на пешеходци, при които са загинали 7, а са ранени 98 участници".

Изследване показва, че най-опасно е да се пресича сутрин и вечер, когато движението е най-натоварено. От прокуратурата предупреждават, че ще бъдат безкомпромисни към нарушителите на Закона за движение по пътищата и всеки ще си понесе последствията.

Източник: БНТ








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Докато не им съберете купените книжки
0
 
 
Те и да не са пияни пак не могат да карат!
0
 
 
Нещата си имат предистория,нали?Ген,грешно позициониране на родата,връзки с този и онзи...
+2
 
 
Така ще е докато не започнат съдиите да работят обективно и да -правораздават.Г-да съдии и прокурори,работете професионално и обективно!
0
 
 
Трябва задължително глобите да се събират на място. Недопустимо е да тръгнеш на път и да нямаш пари - кеш или електронни. Тогава просто или няма да шофираш, или ще го правиш внимателно, за да не те глобяват. Колко е просто. Но щом си се качил в МПС пиян и/или друсан, това вече говори за сериозни проблеми в семейството и обществото. И с премахването на един знак те няма да се решат.
+2
 
 
Закони има,просто никои не ги спазва и не следи за тях.
+3
 
 
Докато не променят законите. Положението е трагично и по зле ще става.Арогантни, без грам срам и съзнание, за възпитание не говорим и на какво учат децата си също. Убиват хората, после безнаказани си живеят, какво да очакаме повече.Стигнахме дъното!На мен през соца, за един счупен прозорец, ми намалиха поведението в училище да не говорим ако направиш нещо по голямо какво ще ти е случи.Хората имаха страх и най- вече Отговорност.Включително и да си възпитават правилно децата.Не съм презърженик на онези вемена, просто така ни учеха от малки- на отговорности и самосъзнание.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
Черно тото
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: