ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Майстор на климатици задигна бижута за 1 млн. лв. от баровско жилище
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 15.07.2017Коментари (6)11568
© Plovdiv24.bg
Майстор от фирма за климатици е авторът на най-голямата заявена домова кражба у нас. Майсторът, който бил нает да ремонтира климатик на тризонет до Южния парк в София, задигнал накити от марките "Картие и "Бушерон", втората от които изработва диаманти и за кралски величия, пише "Телеграф". 

Скъпоценностите, оценявани на близо 1 милион лева, били ръчна изработка и изчезнали от жилището на строителен предприемач. След кражбата извършителят напуснал страната, но по-късно е бил разкрит и заловен. Случаят обаче не е публично огласяван. 

До началото на юни тази година рекордът за най-голямата заявена открадната сума кеш беше 220 000 лева. Пачките били изнесени от луксозна къща в столичния квартал "Витоша", собственост на бизнесмен от IT сферата. 180 000 лв. се намирали в каса, а 20 000 евро, които били предвидени за окабеляване на сградата, били незаключени. Сумата от сейфа трябвало скоро да бъде внесена в банка. От средата на миналия месец вече има нов рекорд, след като неизвестна засега банда удари собственика на дискотека "Ялта" и бившата "Индиго" Красимир Илиев. Бизнесменът заявил, че от каса в жилището на родителите му в Бистрица били откраднати 300 000 лева. И други ценности. Според разследващи ключово звено при големите домови обири имат информаторите. Някои от тях са готови срещу 10% от плячката да заведат професионални касоразбивачи до жилище, за което знаят, че ще има богат улов. Добри шпиони са охранителите, които се грижат за сигурността на съпругите на известни бизнесмени и децата им. 

"Когато водят хлапетата по детски рождени дни или карат майките на гости при техни приятелки, влизат в доста луксозни жилища и виждат какво има вътре", обясни запознат с начина на действие на високото ниво крадци. Така например един от гардовете на алкохолен бос е дал информация за къща, впоследствие навестена от апаши. Служители от фирми за почистване или поддръжка на електроуреди също можели да дадат информация, особено ако бизнесменът се е отнесъл грубо и неуважително с тях. Ако жилището е с високи огради и трудно за наблюдение, в проучването му може да бъде използван и дрон, който да снима от високо имота за кучета, охранители и възможни варианти за проникване. 

Според статистиката на МВР в момента се отчита спад в домовите кражби в София. Едното обяснение е, че част от извършителите са по морето. Другата причина е, че час от топкрадците вече са се изнесли да живеят със семействата си в чужбина. Там са улеснени от това, че не ги познават. Когато набележат обект, се обаждат на съучастниците си в България, които пътуват, правят удара и се прибират след това обратно. По тази схема работи един от най-добрите люлински крадци, който от години се е пренесъл в испански курортен град. Смята се, че сред крадците най-големите работохолици са бандата на Павката, Влади и Боце, задържани след наблюдение в края на миналата година. Триото нямало почивен ден, като се смята, че влиза в баровски къщи още от 2008 година. В някои от случаите взимали и ключове на автомобили, които намирали в къщите. Сред жертвите им е апелативен съдия, служител на чужди посолства и ред други заможни граждани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.07.2017 г.
+2
 
 
До сега няма случай да е проведено разследване за произхода на парите. И НАП не се намесва за проверка на декларирани доходи. НЕМА такава държава!
0
 
 
Който държи парите под дюшека и в буркани, не са му много скъпи. Ако ги беше изправ и си ги дършеше в банката, нямаше да му ги откраднат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: