ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мебелна къща се подигра с пловдивчанка! Тя: Скъсаха ми нервите
Автор: Васил Динев 11:55 / 15.07.2017Коментари (14)56378
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанка остана изключително разочарована от услугата, която и бе предложена от мебелна къща "Явор". В редакцията на Plovdiv24.bg тя сподели своята история:

Здравейте! Като измамен потребител, с който буквално се подиграха, чувствам за мой дълг да предупредя възможно най-много хора и да ги предпазя от това да си скъсат нервите месеци наред, безрезултатно. Историята накратко е следната:

На 6 март направихме 2 поръчки от МК Явор:
1 - трапезна маса и столове със срок на доставка 50 работни дни и
2 - модул за хола (бюфет) със срок на доставка 40 работни дни.
След като крайният срок за доставка изтече, последваха десетки обаждания от моя страна и разкарване до магазина, понеже много често никой не отговаряше на служебния телефон през целия ден. Нито веднъж те не си направиха труда да звъннат и да демонстрират някаква заинтересованост. При всеки разговор ми се заявяваше, че нямат информация от фирмата производител. Даваха ми документи с нови и нови крайни срокове, като всеки следващ беше предпоследен. Резултатът към днешна дата е следният: масата и столовете ги доставиха с 26 РАБОТНИ дни закъснение. А за модула до момента никой от фирмата (визирам Нина Железова - мениджър и Цветана Тонева - управител) нямаха ни най-малка представа кога и дали въобще ще пристигне. Още повече, че управителката ми заяви, че не е в нейната компетенция да проследява състоянието на пратки и поръчки, защото, цитирам: "Аз съм просто управител!". 


Преди един ден ми звъни Цветана Тонева и с победоносен тон ми съобщава, че модулът вече е тук. Закъснение - 47 РАБОТНИ ДНИ! Повече от двоен срок за доставка. През цялото време отказваха категорично да ми възвърнат капарото в двоен размер, както се полага по закон. И с цялата си наглост ми казват, цитирам: "Ще ви направим отстъпчица 100 лв."! След повече от 4 месеца чакане и след около 5 000 лв, похарчени в техния магазин!!!

Та ако НЕ държите да имате мебели в срока, упоменат в договора - поръчвайте от Явор! В противен случай - съветвам ви да изберете друга фирма.
Като добавка ще кажа, че при едно от посещенията ми в магазина, се оказа, че ние далеч не сме единствените, чакащи дълго просрочени поръчки от Явор.


Да не споменавам сроковете и качеството на рекламацията към техни стоки. Мога да ви покажа надупчения ми като решето гардероб! 

Всяка моя дума мога да подкрепя с документ, издаден от МК Явор! Хора, пазете се и знайте, че вие, като потребители, ИМАТЕ ПРАВА! Отстоявайте ги!








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Когато знам какво ми е само аз си знам какво ми е! Жалери
на 15.07.2017 г.
+2
 
 
И аз съм им сърбал попарата оплаквате се в КЗП там си знаят работата ... между другото тази фирма има доста съставени актове от КЗП.
-1
 
 
Ами като ви е толкова акъла.Разберете,че всички мебелни фирми са просто площи за показ на мебели.Самите мебели се изработват на половин цена в мебелни фабрики.Не се лъжете по цените.Те са ниски заради отвратителното качество на всички детайли.Има достатъчно майстори,които ще ви направят мебелите по поръчка с точни размери и високо качество
+2
 
 
Още по зле са мебелна борса Никея Пловдив ,поръчах си два стола преди две години чаках сумати време доставка ,получавам пратка мръсна ,прашасала,отваряме ги гърбовете на столовете разпрани ,обаждам се за рекламация веднага и се почна едно нищо,нерви ,ужас крака ми няма да стъпне ,измамници били просто посредници между клиент и производител.За мен това е некоректна фирма,която незаслужава да е на пазара.
+4
 
 
Не разбирам защо трябва да обвинявате жената. Доверила се е , както е направил всеки от вас. И правилно е посочила фирмата измамник.
-1
 
 
аз сахто не ги харесвам тиа много са зле .... иавор хух наи смесхните с наи евтините несхта а аз сахто сам си патил от тиах некадурници са ...
с .. . с. с.с .с с. с.с
0
 
 
О! Е-маг ако ги знаете какви са само ..... това е като буря в чаша
+4
 
 
И аз бях от опарените от тази фирма, която не знам поради каква причина не е закрита все още. Миналата година направих грешката да направя поръчка за цялостно обзавеждане на апартамент от въпросната фирма. Служителя ми каза 40 дни до доставка, да ама като се прибрах на документа видях че пише 50 работни дни, в крайна сметка чаках 60 работни дни, спах на земята и т.н. Преди края на обявения срок звънях във фирмата и се оказа че заявката ми даже не беше пусната за изпълнение и такава заявка при тях не е пристигала след което ми затвориха.Понеже една позната се занимава пряко с въпросната фирма "Явор", тя се обади да ги помоли да ми пуснат заявката за която съм си платил, ако не се беше обадила сигурно щях да чакам не 60 ами 160 дни, както и да е в документите им е писано, че рекламация се прави на място, но как може на място да отвориш всички пакети? Хората си тръгнаха, след няколко дни установих, че спалнята е със спукана табла, а дръжките на вратите за гардероба не отговарят, за капак на всичко спалнята се различаваше от спалнята по каталог, имаше лек дефект и с едната секция. Хора не правете грешката да пазарувате от тази фирма, съвсем сериозно изкараха ми нервите!
+2
 
 
Не че нещо,ама как при срок от 40-50 дни ще чакаш двойно,без да идеш да си вземеш парите и да ги зачеркнеш като фирма. Едва ли имат толкова неповторими мебели. И после се жалваш в интернет. Няма ли да се научите,че си има институции, които се занимават с тези "търговци" и то доста успешно.
-5
 
 
Да не го изтълкувате погрешно, смятам, че до някаква степен жената си е в правото. Но мисля, че въпросната Марка е регистрирана и патентована, идеята ми е... не съм сигурен има ли право жената да спомене фирмата и марката, и дали сега те не могат да я осъдят нея, че е публикувала информация за тях без тяхното съгласие. Изцяло изхождам от наскоро прочетения прецедент, (САЩ) голяма верига за бърза храна, заради споменаване на името и в публичното пространство, осъдиха човека, който беше пуснал жалба срещу тях, в стократно по големи размери, от това което той претендираше, че иска от тях... Някой има ли идея какъв е закона тук по тази тема...
+8
 
 
Сама си си виновна, като купуваш, без да питаш. Явор са най-големите измамници, знам го от опита на други хора, и въобще не ги считам за фирма. Но всички големи фирми за мебели са измамници. Като не си харесаш нищо, ти дават едно каталогче, едни обещания и искат капаро. Поръчах едни столове от Никеа пролетта, оставих им капаро, и след 2 седмици закъснения и обещания, повече не ги потърсих, а те почнаха мен да търсят. Хвърлих им 50те лв и едни майни. Преди това от Виденов бях поръчал една етажерка, която пак закъсня един месец, и половината крепежни елементи ги нямаше, ходих да си ги купувам отделно. Мебели се поръчват от малка фирма в която имаш шуробаджанак, за да не ти смъкнат 2 кожи и да не чакаш с месеци. Или си купуваш материалите, отиваш да ти ги нарежат и кантират, и викаш някой да ти ги сглоби ако не можеш. Жалко че ще го научиш, след като вече си се опарила сериозно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: