ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Дядо Николай за ЕС: Разрушиха ни икономиката, отнеха ни децата!
Автор: Васил Динев 14:18 / 17.07.2017Коментари (36)24221
Митрополит Николай възглави света литургия по повод храмовия празник на митрополитския храм "Света Марина" в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Храмът бе препълнен с миряни. В навечерието на празника вчера в Пловдив бяха посрещнати част от покрова и одеждите на Света Богородица, които бяха донесени от игумен Петър Еремеев, наместник на Високо-Петровския мъжки манастир в Москва и ректор на Руския православен университет "Свети Йоан Богослoв". 

"Предстоят много и тежки изпитания. Вижте в какви времена живеем. Мракобесни сили се надигат, за да подтиснат всяка искрица на свобода, достойнство, почтеност и морал". Така изригна в словото си след литургията пловдивският владика дядо Николай.

"Атаката е страшна и за да устоим, на нас ни трябва всяка една помощ, всеки един човек. Вижте какво става. От няколко дни четем и слушаме, че ЕС щял да наказва България, че нашите закони не позволявали продажбата на наша земя на чужденци. Не било либерално. Затова трябвало да стане напълно либерално. Щели да глобяват. 

Защо ще ни глобяват, да започнат направо да ни убиват. Разрушиха икономиката, отнеха ни стопанството, отнеха ни децата. И това не им стига. Не, те ни искат и земята. В света има безумно количество пари и с тях ще ни купят. Помните ли, че през 2008 година в новия си устав БПЦ записа едно просто изречение - църковно имущество не се продава. Църковната земя не се продава, поради една много проста причина. Земята на църквата не е просто земя на някакво юридическо лице, а на божията църква на земята. На народа божи. 

Още някой ли ще каже че църквата е несъвременна, ретроградна и нелиберална. Това ли искаме - земята на църквата да остане единствената българска земя. За жалост тя не е много. И българите ще станат мигранти в собствената си земя. Питали ли сте се защо Израел не продава земята си? Ами запитайте се", не спря да се ядосва владиката пред миряните, цитиран от "Блиц".










Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
минаващия пак е събул гащите и наведен на амбразурата защитава расийското мекере вид владика николай :) минаващи ..... ние хората пловдивчаните не ви искаме руските идеи руските пари паметници войници влияния и религии :) дори и да успеете с мръсните си рубли да вземете власт или надмощие ...... пак ще ви изритаме рано или късно защото сте долни дребни мижитурки :)
0
 
 
Малоумния поп пак се изцепи! "Разрушиха икономиката…"? Кой ти разруши икономиката бе, бастун, след като именно в Пловдив има нулева безработица и за предприятията наоколо карат с рейсове всяка сутрин хора от Елин Пелин, Мусачево и пазарджишките села? "…отнеха ни стопанството…"? Кое стопанство са ти отнели - ТКЗС-етата ли, ДЗС-тата ли, АПК-ата ли? Кое точно стопанство ти взеха бе, миндил с калимявка? "…отнеха ни децата."? Никой не ни е отнел децата, а ги прогониха болшевишките назначени пишман-капиталисти, в чийто фирми, дори и Харвард да си завършил, ти плащат, колкото да не пукнеш от глад! Да, ама децата ни не са малоумни като лицемера в расо (или расовия лицемер - обърках се вече) и отиват там, където трудът им се цени по достойнство! А дедо поп ще индоктринира бабите, а те пък са едни десижън-мейкъри, та знае ли се!
-1
 
 
Срам ме е от коментарите по-долу. За българина автоматично, всеки който е против НАТО и ЕС е комунист. Прогледнете,бе, слепци! Благодарение на ЕС България умира. Прав е дядо Николай.
0
 
 
Всичкото трол се е активизирало, явно темата е важна :) Няма да коментирам Дядо Николай, и падението на Православната църква, но мога да потвърдя, че ЕС и НАТО достатъчно вреди са ни нанесли. Може би малко по- малко от собствените ни политици, но все пак.
+1
 
 
ето точно заради такива мекерета лицемери ВСЕКИ ДЕН СЕ МОЛЯ :ДАНО ДА ИМА ГОСПОД И ДА НАКАЗВА ТАКИВА БОКЛУЦИ!
-2
 
 
дядо попееее .... прави ли ти вчепетление че откак си надянал короната все по малко хора ходят на великден на църквата където пелтечиш глупостите си :) и за това ли ти е виновен европейския съюз :) ..... май май не .... ами защото те видяха хората що за божи човек си ..... с червени гащи :)
+3
 
 
Само, че според устава на БПЦ, църковна земя СЕ продава. Все пак на БПЦ нищо материално и светско не е чуждо. Те тези часовници са от дарения сигурно.
+6
 
 
Другарят Николай направо прекали!Ето как се води хибридната войно, чрез внедрени руски агенти във всички нива на българският обществен живот! Изведнъж Дядо Агент се замисли за българската икономика, за простите миряни , на които лошият европейски съюз ще отнеме земята! И вичко това пред представители на руската църква, зер старая се другари, не си хвърляте копейките напразно! Говори се за пари , земя, икономика, а нито веднъж не се споменаха тъмните времена на комунистическо маракобесие, в което по подобие на съветския брат гониха хората от църквите, не им даваха да празнуват Великден, Коледа, именни дни и други църковни празници, а милицията строго наказваше нарушителите, къде беше Дядо Агент тогава, защо не се бореше с безбожниците комунисти? Ами беше в Москва, но като всички комунистически креатури, той е хитър, веролломен и лицемер и затова не кара новата Лада Калина, а Ауди А8 и не носи най- новия часовник Полет, а Ролекс ! Боже опази ни от агент Ники !
0
 
 
Мутрополит Николай със златния Ролекс за 13 000 лв., каращ джип с регистрационен номер е 3737. Същият, който преди време обвини концерта на Мадона, че е причина за смъртта на хората на корабчето, потънало в Охрид. Същият, който за сватбата на журналиста Николай Бареков поръча едновременно биене на църковните камбани из цял Пловдив. Само за сравнение - подобен синхронен камбанен звън не е имало от сватбата на цар Борис III и съпругата му Йоанна. Коментарът на дядото тогава беше "Не нарушавам канона на православната църква, защото той позволява това в чест на обществено значими личности." Същият, който награди Георги Гергов и скандалният кмет на Пазарджик Тодор Попов с ордени "Св. апостол Ерм". Същият, който обяви папа Йоан Павел II за еретик. Обикновено се движи плътно обграден от кордон здрави охранители. Женомразец, фанатик, ретроград. Съвършеният образ на вредния духовник. А, и само между другото - 12 от 15-те митрополити на Българската църква са били доносници на Държавна сигурност.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: