ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (19)
Кривия и Електричката се пускат в турнир по сепак такроу в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:11 / 26.07.2017Коментари (0)2641
©
Серия от турнири по сепак такроу на плажа ще превземат нашето Черноморие през месец август. Пловдив също ще бъде арена за този изключително атрактивен спорт.

Сепак такроу е много популярен в източна Азия. Изпълненията със странични и задни ножици са истинска атракция. Спортът силно наподобява футволей и джитбол. У нас ще бъде направен опит сепак такроу "да стъпи" на плажа, но с български изпълнители.

Идеята на Олимпийски клуб-Варна 2013 срещна съдействието на Община Варна, съобщава Дарик. Предстоят 4 полуфинални турнира по Beach sepak takrow на двойки през август във Варна (5-6.08), в Бургас (12-13.08), в Пловдив (19-20.08) и в Шкорпиловци (26-27.08). Големият финал е предвиден за 17 септември във Варна.

Във всеки един от полуфиналните турнири ще има по една звездна двойка, която олицетворява футбола в дадения град. В края на съответния турнир звездната двойка ще се изправи в демо мач срещу шампиона. Във финалната фаза на всеки един турнир ще участват 8 отбора, разделени в две групи по 4. Победителят ще си осигури участие в "Гранд Финала" на 17.09.2017 във Варна.

При повече заявени отбори ще се играят директни квалификации в съботните дни. Финалите ще се провеждат в неделните дни. Записванията за участие в турнирите се приемат на тел: 0895864963.

В Grand Final Tournament ще участват 4-те шампиона от регионалните турнири и 4-те звездни двойки от 4-те полуфинални турнира. Покани за участие са отправени към Божидар Искренов, Георги Иванов-Гонзо, Милен Петков, Христо Йовов, Ивайло Петров, Александър Александров - Кривия, Здравко Лазаров - Електричката и др. Със сигурност тези от тях, които приемат поканите, ще попаднат в звездния поток в големия финал през септември.

Тогава отборите ще са разделени в две групи:

Звездна Група "А" и Шампионска Група"Б". Победителите в двете групи ще се срещнат в GRAND FINAL за определяне на Абсолютния шампион на "Bulgarian Beach Sepak Takraw" (BBST).

Всички мачове в турнирите ще протичат под звуците на латино музика. Предвидено е ангажирането и на диктор, който ще коментира изявите на състезателите.

За разлика от традиционния sepak takrow, в предстоящите турнири на пясък у нас, първоначално няма да бъде използвана типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна. Ще има някои промени и в правилата.

Размер на терена и правила:

Размер на терена: - 13,4 на 6,1 метра
Височина на мрежата: - 1,55 м

Регламент:

Отборите са от по двама играчи. Състезателите имат право при отиграването на топката да използват крака, гърди, рамо и глава. Не се позволява игра с ръце.

Препоръчителни са атрактивни изпълнения със задни и странични ножици. Началният удар се изпълнява с крак. Първият начален удар се изпълнява след жребий.

След изпълнението му играчите на противниковия отбор са задължени да направят поне две докосвания до топката преди да я върнат от другата страна на мрежата. Позволени са до 3 докосвания преди връщането на топката в противниковата половина.

Един състезател не може да прави две последователни докосвания до топката. Точка се отсъжда при падане на топката на земята, при две последователни докосвания от един играч, при допир на играч до мрежата при отиграването й, при връщането й с едно докосване след изпълнение то на сервис, или ако не бъде върната в противниковата половина.

Играе се до 2 от 3 сета. Играе се до 15 точки с 2 точки разлика в сет. При равенство /14-14/ сетът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 17 точки /което първо се случи/.

При равенство в сетовете се играе тайбрек до 8 точки с 2 точки разлика в него. При равенство /7-7/, тайбрекът се печели от отбора направил 2 точки преднина, или достигнал пръв до 10 точки.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: