ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения!
Автор: Васил Динев 11:14 / 27.07.2017Коментари (108)18191
Най-напред искам да кажа, че нямам нищо против домашните любимци! Абсолютно нищо, даже напротив. Обичам животните, но не мога да понасям безотговорността на стопаните им! Така читателка на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нас:

Мястото е Пловдив, кв. "Гагарин", парка зад к-с "Язов", между бул. "България" и бул. "Дунав". От няколко месеца, точно след ремонта на детската площадка или т.нар. парк "Нова България", групичка собственици на домашни кучета, на чело със зам.- кмета на район "Тракия" - г-н Йордан Илиев, заформиха импровизирана кучешка площадка и започнаха да пускат кучетата си да тичат на воля на метри от децата ни. Без каишки! Без ограждения!

Между паркинга на комплекса, в който, живеем и тази нерегламентирана кучешка площадка има само жив плет, които редовно кучетата прескачат. На ъгъла на блока имаше пясъчник за деца, сега вече е кучешка тоалетна. Пак казвам, че проблем с кучетата нямам, а само със стопаните им! Лека-полека посетителите решиха да облагородят своето местенце, сковаха си пейки, замениха предупредителните табели "Забранено за кучета" с такива, на които пише "Тук се разхождат кучета, след които чистим", което изобщо не е вярно, кучешките "съкровища" са навсякъде.

Хубаво беше преди всичко това да бяха помислили как да обезопасят площадката си. Най-големият парадокс е, че на по-малко от 50 метра, на бул. "Дунав", вече има такава площадка, изградена от общината, оградена с мрежи, със сложени пейки, която стои празна! След звънене в общината и прехвърляне от отдел на отдел успях да подам сигнал. Мерки все още никой не е взел...



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако е в някоя друга държава нашите 4ноги деца щяха да са на почит...защото в нормалните страни тези същества се уважават....и няма делене между деца и 4ноги деца...хората си се грижат наравно за всяко едно...само тук има насаждане на страх и злоба срещу тях...!!!
0
 
 
Ако трябва да снимаме площадките след мамите и лапетата...да видят всички за какво иде реч....масово са пъшни селяндури и простаци..и така възпитават и отрочетата си...
0
 
 
То е въпрос на култура дали чистиш или не, а не опира до това дали си родител или собственик на куче
0
 
 
Дамян Димитров Изключително тъпо сравнение, ти сериозоно ли сравняваш деца и кучета, първо, второ за децата също си има закон, какво, как и до колко годишна възраст, трето като все пак питаш, няма закон който задължава който и да е родител да връзва детето си на повод, за кучетата има. Кучето не е разумно мислещо същество и затова собствениците на кучетата са отговорни за действията на кучетата си, така както родителите за действията н децата си. И ако някой ден куче заплаши живота или здравето на моите деца ако имам огнестрелно оръжие няма да се поколебая да го гръмна на място, въпреки, че кучето няма вина, а е виновен собственика му. Така, че нека си държим кучетата на поводи (както аз държа нашето) както е по-закон пък после да говорим за децата и родителите. Двете теми са коренно различни, едното няма общо с другото. И това, че някой нарушава закона, не ти дава право и ти да го нарушаваш.
0
 
 
Ам децата дето нарушават законите? Ами и родителите като не могат да гарантират действията ма децата си? Пак ли на повод?
0
 
 
Emil Madjirski няма никакво значение какъв ти любимеца, трябва да е на повод ти няма как да гарантираш за него, защото е куче. Има си ЗАКОН, за тая работа и според закона кучето ти трябва да е на повод, точка по въпроса. Никой не те моли, никой не ти казва как да си водиш кучето, закона го определя и ти си ДЛЪЖЕН да го спазиш. Ако не го спазваш не очаквай някой да се съобрази с теб, не е и длъжен. Аз също съм собственик на куче, м/у другото.
0
 
 
И още нещо няма как кучетата да превърнат пясъчник в тоалетна,само котки го ползват за тези нужди!!!
+1
 
 
... пуснатите кучове да са САМО в предназначените заградени места ! .. гледам ГОСПОДАРИТЕ на кучета ги избягват вече .. изглежда за да не стъпят по говна .. крайно време е градските животновъди да започнат да отнасят ГЛОБИ ... останах изумен на една детска площадка с/у захарна фабрика .. имаше сняг от 1 седмица и ясно се виждаха поне по 2-3 лайна на квадратен метър .. а измежду фъшкиите криволичеха следите на децата които са търкаляли топки сняг за снежен човек .. като някъв говнян лабиринт беше ! .. жалко, че не снимах .. на челно място сме в Европа по кучешка тения .. и случаите с ухапвания станаха стотици вече ... няколко деца бяха нахапани по лицата ... а тука изкарахте майките виновни ! .. вашта майка, кучерасти долни !
0
 
 
На всякъде е така, дири и на плажа , безотговорно
+1
 
 
Аз, само не разбрах, какво общо има бебешкия памперс, семки и така нататък,с вероятността дете да бъде захапано от куче. Както се вижда от снимките импровизираната площадка за кучета и детската площадка ги дели само един жив плет... те много хора отглеждат и змии и тарантули .Дали ще сте окей да ги пуснат в близост до децата ви, ей така, да си щъкат наляво-надясно и те са животинки и те душа носят.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: