ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте грозния скандал между пловдивски таксиджии и общински съветници!
Автор: Мариана Панчева 12:17 / 27.07.2017Коментари (17)17085
"Такситата не са превоз за социално слаби". Думите са на председателя на Асоциацията на таксиметровите водачи в Пловдив Георги Ряпов, казани в залата на Общинския съвет, където той защити искането за увеличение цените на таксиметровите услуги в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 
 
"Тарифата не е вдигана от 2008 година насам, коментира от Ряпов. След това ни бе въведен един данък от 750 лева, който си е чист рекет. Плащаме го предварително и никой не може да гарантира дали ще успее да изкара тези пари", заяви още той. 
 
По думите му един водач прави общи разходи от над 12 000 лева, без в тази сума да са включени разходите за гориво, гуми, оборудване и прочие. 

"Трябва ни тарифа, от която да печелим", категоричен бе той. Освен това - според разчета му, искането увеличение няма да дотежи много на джоба на пловдивчани - при средно пробег от 3 километра щяло да им се наложи да платят е 45 стотинки повече. 

"Това - когато искаш да се возиш в такси, не е проблем. Гражданите да се сърдят на тези, които измислиха този закон. За момента хората оцеляват на ръба, а такситата не са услуга за социално слаби", коментира още той. 

Общинският съветник Пепа Деведжиева обаче ги посъветва, преди да искат увеличение, водачите да приведат услугата в ред. Това обаче предивика гнева на неколцината водачи, дошли в залата. Последва размяна на реплики и общинска охрана бе принудена да ги изтика от залата. 

На излизане шофьорите пожелаха на Деведжиева да й се наложи да работи като таксиметров водач, след това споделиха, че ще продължат с обжалването на данъка в съда.

Припомняме, че общинските съветници отхвърлиха исканото увеличение, което събра един - единствен глас "За". Минималната цена на километър в момента е 65 за дневна и 75 стотинки за нощна тарифа. 

Превозвачите поискаха следното: 

Минимални цени за таксиметров превоз на пътници за 1 километър пробег: дневна тарифа (от 06,00 часа до 22,00 часа) - 0,80 лв. на километър и нощна тарифа (от 22,00 часа до 06,00 часа) - 0.90 лв. на километър.

Максимални цени за таксиметров превоз на пътници за 1 километър пробег: дневна тарифа 1,25 лв. на километър и нощна тарифа - 1.45 лв. на километър.



Още по темата: общо новини по темата: 8
09.01.2020 »
05.12.2019 »
20.05.2017 »
03.12.2015 »
02.12.2015 »
27.11.2015 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Честно казано, аз лично и сега да ми кажат да им платя повече бих се съгласил, но при едно условие...ама няколко пъти.Господа водачи на таксиметрови коли, моля чуйте и тези които ви плащат дори да не го заслужавате.Услугата ви не струва в момента дори и тази тарифа.Всичко казано от други коментиращи го анализирайте внимателно и тогава искайте и повярвайте клиентите сами щи ви го дадат стига да има за какво.
0
 
 
Ето това е коментара на всеки компетентен шофьор :х
0
 
 
Докато цените са такива,никога няма да си купя кола.Много по-скъпо ми излиза.
0
 
 
Социално бедни сте вие, водачите на таксита. Вземете за пример Гърция, която е в криза...дори и в най-малкия забит град ще видите таксита предимно Мерцедеси и то не от старите трошки, нямат метан. Карат на бензин. Да не говорим и поддръжката каква е. Като искате да увеличавате цените, увеличете и качеството, бедняци.
0
 
 
Майка ви де**а и бакшишите..научете се да карате бе балъци
+2
 
 
В Букурещ - столица с 4 милн. жители - цената на дневната таксиметрова тарифа е също около 65 ст. от години. Хората си се возят, таксиметровите шофьори си печелят и никой не се лигави, колко е ощетен с тази ниска тарифа. Иначе там стандартът е друг, всичко е по-скъпо от България. Цената на бензина е същата, така че пловдивската тарифа си е съвсем нормална. Е, че тук станахте много фирми и конкуренцията я мразят по цял свят е друг въпрос. Другите хора в Пловдив да не печелят повече?
+1
 
 
аз съм за да вдигнат цените само ако си махнат помпичките ,повече от 95% от бакшишите те помпят като за последно супер нагли и безочливи копелдаци .тея боклуци не са в затвора щото не са ги хванали още.корупция до смърт.
0
 
 
На този господин ще му препоръчам първо да си облече дрехи по подходящи за гостуване в местния парламент.Като гледам него си представям служителите му.За какво да вдигат цените?Идва такси,вън 35,вътре 45 градуса.Във всяко такси има навигация,таблет,телефон,и то не к'ви да е,в някои телевизори на облегалките,боя тип "хамелеон" на колата,ляти джанти.Е за какво,аджеба,питам аз са ми тези глупости,ще спя там ли.Като си извикам такси очаквам,в зависимост кой сезон е,да работи парно или климатик,шофьора да поне малко любезен и не по потник,и да е "скаран" с водата.И най важно да ме закара жив и здрав.Може да вдигнат цената,но тези аргументи повечето са малко е да се каже тъпи.Но кофти е,че и има свестни и те страдат.
+6
 
 
То затова има толкова много таксита, понеже оцеляват на ръба. Хайде малко по-сериозно. Повечето се мръщите на под 1000 лв на месец, половината от вас са с раздрънкани коли, отношението ви към хората е все едно вие сте клиентите, пушите в автомобилите, разговаряте по телефона докато сте с клиенти, слушате каквато музика вие си искате. Най-любимото ми е, като ме види таксиджията, че съм с багаж, просто отваря багажника, без да слиза от колата..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: