ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вегани готвят нещо невиждано в центъра на Пловдив! Ще има ли хора в тарелки и зомбита, ядящи месо?
Автор: Васил Динев 14:13 / 27.07.2017Коментари (203)39586
© btv
точно преди година бул. "Витоша" в София се превърна в своеобразен магазин за човешко месо
На редакционната поща на Plovdiv24.bg днес се получи писмо, изпратено ни от "Българския вегански съюз". Публикуваме го едно към едно без редакторска намеса: 

От сдружение Български вегански съюз ви информираме, че събота в град Пловдив, на Централния площад до фонтана, от 18:00 до 21:30 часа ще проведем революционен и исторически първи веган протест в Пловдив!  

Как изглеждаше подобен протест преди близо година в София - можете да си припомните тук. Тогава хора в тарелки, опаковани като пилета, човек на чеверме и зомбита, ядящи месо, бяха само част от акцията.

Справка показва и какъв е манифестът на организацията:

Ние вървим на тази земя с огън в ръце. С огън в очите. Живеем, за да се борим за справедливост. Ние правим революция, пишем история. Ние сме съюз от веган аболиционисти.

Ние споделяме обща система от убеждения и живеем според етиката, че всеки невинен живот е свещен и трябва да има правото да изживее естественото си състояние на съществуване в мир, без намеса. Тази единствена етика гарантира, че на всеки живот, от бебе или пораснал човек (черен, бял, мъж или жена) до животно или неговия хабитат, се гарантират еднакви права със свобода за всички, независимо от нечии пристрастия към тях. 

Според принципите на БВС, на всеки се разрешава да прави това, което желае, стига неговите действия да не нарушават правата на друг. Всяко действие, което пречи на тези права, няма да бъде считано за "право" и следователно няма да бъде толерирано. Тези, които нараняват или разрушават живота около тях, или съ

© btv
здават ситуации, в които животът или неговото качество са застрашени, от този момент нататък няма да бъдат считани за невинни и няма да имат права на свой ред.

Ние се борим за всички невинни жертви. Срещу безброй несправедливости. Борба! - Борба за свобода. Обединени, ние стоим. Ние сме легион. Гласът на безгласните. Това е революция. Ние сме врагът на робската система. Ние разбиваме лицемерието. Unus pro omnibus, omnes pro uno. Един за всички, всички за един. Ние сме силни - ние сме едно. "Български вегански съюз". Пламенна треска гори в сърцата ни, във вените ни. Вашата кръв, нашата кръв. Всяка кръв тече еднакво. Погледнете реалността. Отворете очите и съзнането си. Нищо не е наред в този свят. Всички ние трябва да се борим за справедливост и свобода! Вдигнете юмруци! Юмруци горе!

Веган = справедливост, НЕ състрадание.



Още по темата: общо новини по темата: 4
29.07.2017 »
29.07.2017 »
28.07.2017 »
27.07.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Обичам безкрайно животните, повече от хората дори, но това е прекалено...всеки има право да яде каквото прецени, стига да не е незаконно...Виж, избиването на животни за удоволствие, кожи и т.н. вече съм твърдо против!!
0
 
 
Ами спасете си тревата и не занимавайте останалите с вашите глупости!
0
 
 
То разбирам всички вегани по целият свят да протестират, ама тука в България тия за какви се мислят не знам?!
0
 
 
Що не вземат да се обединят с пе*алите и да направят нещо като вегангейпарад,така ще ни натрапват мнението си само веднъж годишно
0
 
 
Ужас! Трябва да се намесят психиатрите, а събитието на извратеняците забранено!
+1
 
 
Да направим контрапротест. Едно голямо барбекю и чеверме с прасенце. Даже в Библията пише, че Бог е дал на човека да властва над всички животни на земята. Тия отричат всичко. Разнообразното хранене е жизнено важно за нас.
+1
 
 
поредните машинации на г-н Сорос , Америка за България и тн . Да взема да дойда, верно да им резна някой крайник и да си похапна, хем ще им напомня какво се е случило с Фернандо Магелан в Папуа и Нова Гвинея
0
 
 
Бъдете си Вегани не ми пречите. Навремето се казваше " добре, че китайците не ядат месо както ориз, защото няма да стигне за целия свят. " Сега се радвам, че има повече Вегани ставайте повече и повече за мен и за останилите нормани ще остане повече месо .
+1
 
 
Тези яко са слънчасали и изтрещели! Никой не ги спира да си ядат тревите и семената, но на никого не е нужно да налагат начина си на живот и хранене. А между другото веганството е хранително разстройство.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: