ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Материал в Plovdiv24.bg подпали форума, ето продължението!
Автор: Васил Динев 11:00 / 28.07.2017Коментари (32)21367
Материалът "Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения!", който вчера Plovdiv24.bg публикува, предизвика огромен интерес и множество коментари. Днес даваме думата на пловдивчанка, която има какво да каже по въпроса:

Здравейте, скъпа редакция на най-обективната пловдивска медия! Казвам се Виргиния Даскалова, на 34 години съм, от Пловдив. Живея във вх.Д на въпросния комплекс "Ори Билдингс" и снимката ми е публикувана във вашата статия от 27.07.2017 г. Не се притеснявам да застана с името си, за разлика от г-жа Михаела Куледжиева, която написа грозното писмо до вас (вчерашната публикация - Б.ред.), пълно с неистини. Наясно съм, че този факт, най-вероятно ще ми донесе глоба за това, че си пускам кучето без повод на регламентирано място и съм готова да я заплатя своевременно. 

Аз ще ви дам три гледни точки на проблема - като майка на две деца, като собственик на куче и като жител на "Северен".

1. Като майка на две деца на 10 години, бих казала, че най-лошата услуга, която може да направи една майка на детето си, е да му казва да се дръпне и да не ходи "там", защото има кучета и може да го ухапят. По мое мнение такива предупреждения създават у децата впечатления, че животните са лоши и след години четем за тези вече пораснали деца, пак във вашата медия, как са изтезавали някое животинче. 

2. Като горд и щастлив собственик на куче-бебе от около седмица, бих казала, че се страхувам за здравето му, тъй като много от майките с деца изхвърлят след себе си опаковките от кроасани, вафли, мокри кърпи и други. Г-жа Михаела Куледжиева и невръстният й 4-годишен син са специалисти по тези неща, но за съжаление досега не съм си поставяла за цел да ги снимам. Това е опасно не само за домашните кучета, а и за бездомните животни, за птиците и т.н., тъй като могат да ги изядат и да се наранят. 

Освен това тези болкуци се разграждат стотици години в природата, за разлика от кучешките изпражнения. Въпросната нерегламентирана кучешка площадка не в е парк, както е написала г-жа Михаела Куледжиева, а е гола поляна, пълна с осили и комари. Единствените хора, които я почистват от вафлите и мокрите кърпи, са собствениците на кучета. 

Освен това всеки от нас си носи торбички, събира "съкровищата" на домашния си любимец и ги изхвърляме в кошчето, което сме монтирали сами. Не събираме единствено изпражненията на бездомните кучета и котки, които преминават от време на време и може би г-жа Куледжиева се е натъкнала на тях. Но ако е нужно и тях ще събираме. Детската площадка е на 100 метра и там кучета не приближават. Дори напротив - децата от площадката и от комплекс"Язов" идват да си играят с кучетата ни и да им се радват, защото знаят, че са много добронамерени животни.

Става въпрос за лабрадори, джак ръсел, мопс, бобтейл и йоркширски териер. Кучетата ни си играят до нас, не прескачат огради и плетове - те не са коне. Опити да се обезопаси площадката са правени не еднократно, провеждани са срещи с кмета на "Северен" г-н Ралев. Надяваме той да се отзове в най-скоро време на нашите молби и мястото да бъде заградено. Агресивни кучета там не идват, защото ние не ги допускаме, с цел да опазим своите. Собствениците на агресивните кучета в квартала, ги водят на площадката , за която пише г-жа Куледжиева на бул."Дунав".

3. Като жител на "Северен" и на комплекс "Ори Билдингс" от 9 години бих искала да кажа, че от страна на Общината в района се работи много в последните 3-4 години. Направиха се много неща - поставиха се пешеходни пътеки, направи се голям паркинг, детски площадки и други. Надяваме се да направи и кучешка площадка, дори и за не е на това място, където да можем да пускаме свободно и любимците ни да поиграят. Благодаря предварително за това, че давате възможност да бъдат отразени всички гледни точки!


Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Целия квартал е пълен с безхаберни кучкари, безхаберни родители или общо взето цялата история е абсолютна представителна извадка на държавата ни. Аз съм горд баща на момиченце и също толкова горд собственик на две кучета. Не разхождам кучето си на ПОЛЯНАТА зад блока, които е в съседство на Язов, защото едното ми куче е агресивно към други кучета и не искам да притеснявам собственици и минаващи. Не разхождам кучетата си в общисното място на бул. Дунав, когато там няма никой, защото оградата е пълна с дупки, вратата и се затваря, колкото да има, до улица е, където минават доста коли. Не оправдавам разхождането на кучета без повод, не го и заклеймявам. Цялата работа отива до това, че хората се чувстват длъжни да мрънкат, защото нещо не е на тяхното. Кучетата не са проблем, собствениците са... Поляните са пълни с фекалии повече от домашни кучета, но и от многото улични. Повечето кучкари са срам за истинските такива... Огромен процент от собствениците на кучета не заслужават да гледат кучета дори и на снимка... В същото време живущите в комплекса "Язов", които толкова яростно се противопостяват на гледащите кучета са още по-трагична история. Кенове от бира, крещене до късни часове, битови боклуци в малките кошчета на входките врати в комплекса, фасове около площадката към "България" 2.... И НАЙ-ВЕЧЕ... оставят децата си да тичат в паркига на комплекса, защото ги мързи в червата да идат на по-спокойно и правилно място... Същите родители ги мързи да идат на 100 метра и да оставят децата си да тичат на воля на площадката, построена от "Зонта - България" или многото други... защото е по-лесно да жулиш бири с другите до магазинчето и да оставиш децата да се спасяват...
+1
 
 
Много ме кефи,как родителите карат децата си да дрискат по полянките...смисъл,по-лошо и от животно Oo без да си почистят...животното поне се опитва да си зарови акото :D
0
 
 
Имам предложение: нека всеки се ръководи от правилото: "Не прави това, което не искаш да направят на теб!" Уважавайте се взаимно и не се нападайте!!!! Нека всеки гледа тези, които обича и не игнорира другите около него!!!
+1
 
 
Човек, бебетата серат най-много по площадките. Ти виждал ли си майките как си изхождат децата точно до люлките и пързалките? Като животните.
0
 
 
Защо просто вие не си гледате кучетата, а ние децата? Психози и какво ли не!!! Как не ви омръзна?
0
 
 
Здравейте Виргиния Даскалова. Казвам се Йордан Гечев и живея в в съседния блок на "Ори билдингс" от около 20 години. Този със зелените тераси, в чийто заден двор Вие, и всички други собственици на кучета които ги водят там, искате да натрапите площадка за разходка на кучета. Сама казвате в началото на обръщението си, че най-вероятно ще си навлечете глоба, за това че разхождате кучето си без повод, ами спазвайте правилата, отидете с кучето си на вече обособената площадка на бул. "Дунав", намира се на около 700-800 метра от поляната. Ако не получите глоба, както и всички други собственици на кучета, разхождащи ги зад блока, значи районния кмет, на когото се уповавате, няма да си е свършил работата. Лека вечер, и разхождайте домашмия си любимец до и във определените за целта места, не е толкова далеч.
0
 
 
Винаги навит за един белот с елементи на разсъждение ;)
+4
 
 
Има сбъркано, да Недко, но гледаш само твоята гледна точка като родител и без домашно животно. До нас се разиграват същите циркове обаче. Когато по братската не ходеше никой бяхме там с животните си. След това почна да се пълни с родители и деца и ние тактично се преместихме към полянка до гората на Розариума. След месеци, в които почна да се пълни с всякакви субекти, решихме да направим детска площадка с барбекюта и всичкото му, нали и мама и тате трябва да блажат. В момента кучкарите са принудени да си пускат кучетата само в гъстата гора, където ПАК всеки 2ри срещнат да ми обяснява да си държа звяра-лабрадор на каишка, щото той понякога и с детето минавал... Еми сори, но докато всеки мисли само за себе си, ще се водят ей такива "важни" спорове, докато на горните етажи пируват. Кучето, също като дете, подлежи на възпитание и е отражение на родителите си. Не може 3/4 от родителите в блока ми да се държат страхотно и хлапенцата им да скачат и да се прегръщат с кучето ми, а точно останалите единици не само да се държат неадекватно около животни, а и да насаждат комплексите и страховете си на невръстните деца.
+3
 
 
Майките, също трябва да почистват след децата, както и собствениците на домашни любимци.
+3
 
 
"Освен това "ВСЕКИ ОТ НАС СИ НОСИ ТОРБИЧКИ", събира "съкровищата" на домашния си любимец и ги изхвърляме в кошчето, което сме монтирали сами." Доста нагло твърдение. Почти никой не носи торбички, а повечето от тези които носят, ги носят само за парлама, без изобщо да имат намерение да ги ползват по предназначение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: