ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Най-новото бижу на Пловдив е готово! Забранено за кучета, автомобили и вандали!
Автор: Мариана Панчева 16:25 / 31.07.2017Коментари (100)63098
Парк "Розариум" се превърна в истински приключенски парк за деца, опасан с въжени мостчета, тунели, люлки, а в сърцето му се издига и голяма въжена пирамида. "Като цяло паркът е готов. Тук първо приключиха дейностите по детските площадки", разказа за читателите на Plovdiv24.bg кметът на район "Западен" Димитър Колев

А те са две - за малки и за големи. Покрай тях са беседките, пейките, барбекютата... За горещите летни дни има чисто нова чешмичка. Любителите на спорта пък ще ползват напълно безплатно голямо волейболни игрище. 

От "Паркове и градини" вече са прочистили терена от самораслеци и високи треви, за да може по този начин гората да се разкрие напълно. 

"Искаме още малко да оправим прилежащата среда, така например чакаме тревата да прокара, ще сложим и още пейки, че тези вече се оказаха недостатъчни", изброи Колев. 

В парка обаче има няколко забрани - за кучета, за автомобили и за вандализъм. Собствениците на домашните любимци и сега ползват близката кучешка площадка. За тях също има добра новина. 

"Разговаряхме с голяма фирма, която иска да ремонтира изцяло да я ремонтира по подобие на площадката в парк "Лаута", обясни районният кмет.

Срещу влизане на автомобили в "Розариума" в края на новата алея е монтирана бариера, а срещу вандалски прояви - много камери, гледащи на всички страни.

Камерите вече дават реална картина. Достъп до тях ще имат и общинска охрана, и полицията, и в районното кметство. 

"Надяваме се хората да пазят", коментира Димитър Колев. "Още преди официалното му откриване "Розариума" стана много посещаван". 

Тези, които живеят по-далече от парка, но искат да го посетят, може да се възползват от безплатните паркоместа по продължението на бул. "Шести септември". Другата възможност е с градският транспорт, новата спирка се намира на метри от входа на парка. 


Още по темата: общо новини по темата: 33
12.05.2021 »
30.12.2020 »
07.07.2020 »
19.05.2020 »
19.12.2019 »
13.05.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много се радвам, че е забранено за кучета в парка. Сега ще се разбере след колко време, ще се зарине с боклуци без да има кучкари да мърсят. Аз лично му давам месец.
+1
 
 
Надявал се хората да пазят! Никъде по света не се разчита на хората да пазят, има си органи за това! Те трябва да следят и при нарушения да налагат санкции! Ама не 5 лв, а сериозни суми! Като бръкнеш в джоба на говедото и му вземеш 1000 лв, да видиш как ще заобикаля следващия път от 1 км. Това е единственият начин, ама не сме дорасли още до там! Или просто не ги интересува - проектът е изпълнен, всеки си е взел полагаемото по веригата, парите са усвоени, дейността е отчетена! И до там!
+1
 
 
Правилна е забраната за кучета,защото много ги обичам,но от всекидневните ми разходки на гребната с години вчера за ПЪРВИ път видях жена,която взе с найлонче кучешкото л..о и си го изхвърли. А неотдавна след посещение на амфитеатъра се прибирахме към колата си паркирана до понеделник пазара и на тротоара едно куче си ака и дете го държи с каишка, и потока от прибиращи се от преставление хора ги заобикаляхме.Имаше и много туристи италианци,французи и руснаци и англоговорящи.Казах на момченчето,че трябва да почисти после,а бащата пита:Какво има.Казах му:Говоря на момчето.А той:Той е с мен,явно раздразнен.Та такива работи за възпитанието..Наблизо имаше и градинка отсреща и тротоарът даже не беше мястото.Нали разбирате?После не питайте,защо е забранено за кучета.Има много места в които не е.Така,че споко.
0
 
 
ХУБАВО , АМА ГРАМ СЯНКА НЯМА, ДЪРВЕТА НЯМА, ГОЛО КАТО...
-1
 
 
Maria Naydenova дрън че пляс... ако някой си извежда куч на разходка, значи е домашно... и вероятно по чисто от повечето хора заобикалящи ни !
0
 
 
Искам някоя веганка да ми го поразведе(..кучето..) в парка!
0
 
 
За пишещите против собственици на кучета , скоро ще пратя снимки до сайта , да се види какво правят "човеците" в парк и детска площадка на метри от блока ни.
+2
 
 
В Пловдив навсякъде е забранено за кучета, освен малките кучешки заграждения, за които общината не се грижи, чисти или поддържа и всички изроди, мразещи животни хвърлят отрова там. Супер. Моето куче има платен данък, чип, ваксини, чистя след него и не ме е гнус, никога не е нападало никой. Ако аз си пусна кучето в парка ( не на детска площадка, но в близост), ще платя глоба. Но всички, хвърлящи боклуци по улицата, градинките и парковете - никой не ги глобява. А и имам дете и куче и няма къде да ги разходя заедно, защото кучешките площадки както казах, никой не поддържа. Писна ми от ганьовкото ви мнение на всички, които продължавате да си мислите, че сте нещо повече от другите видове на тоя свят и че заслужавате да живеете по-добре от тях. Даже не си заслужава да си плащам данък за кучето, но го правя. А вашите боклуци събирам всяка сутрин в парка, за да му е чисто на моето куче и дете.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: