ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Има ли незаконни кофи за смет в Пловдив и защо чистачите вдигат толкова шум?
Автор: Мариана Панчева 07:00 / 06.08.2017Коментари (6)7823
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанин се оплака, че контейнерът за смет пред дома му е.... незаконен, защото не е поставен в специален за това джоб - улицата е "Елизер Калев" 13. 

"Здравейте, това чудо е под блока ни до Националната художествена гимназия. Контейнерът е на самата улица и затова е незаконен. Всяка сутрин в 4 ч. звукът е по-силен от този на новогодишната заря. Удрят, праскат...", написа до редакцията на Plovdiv24.bg.

Мястото за поставяне на съдовете за смет се определят от районните администрации, поясни шефът на "Чистота" Иван Стоянов

За това се следят определени критерии, включително под внимание се взима и размерите на тротоара. Джобовете също се изготвят от районните администрации на подходящи за това място. Освен всичко на сайта на "Чистота" има карта с всички места, на който са разположени съдовете за смет. 

Що се отнася до шума, Стоянов обясни за читателите ни следното: 

"Проблемът е основно лятно време, защото тогава повечето хора спят на отворен прозорец. Другият проблем е характера на боклука лятно време (остатъци от плодове, зеленчуци, храна). Съдът трябва да е абсолютно празен, това налага да го "чукнат" няколко пъти, тъй като след това съдовете се дезинфектират. От тук основно идва шума, двигателите отдавна не са водещи при оплакванията особено с новите коли, които са Евро 5 и Евро 6."

Стоянов разказа и следното: 

"Направихме си експеримент, започнахме да вдигаме съдовете от 9 до 19 часа, но тогава колите ни засичат трафика, депата не работят от
© Plovdiv24.bg
определен час следобед, от 14 до 16 часа пък хората се оплакват, че им се шуми.

Имаше и вариант 4 часа работа сутрин, 4 часа работа вечер след 19 часа. Но така се получава вариант на работа до около полунощ и отново идва на дневен ред въпроса за шума.

Мислехме контейнерите да се заменят с пластмасови, за да се намали шума, но практиката показа, че само за месец има изгорени над 30 съдове за разделно събиране. 

Мислим и нови стратегии, така например в квартал "Коматево" започнахме пилотен проект за разделяне на отпадъците от домакинствата, ще пуснем автомобили само за заведенията и ресторантите в район "Централен", за да не може биотпадъци да не попадат в съдовете за смет. 

Имаме си правила, имаме си график, спазваме ги."



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
вдигат шум щото са от малцинствата и не ги е?е цигания да има това е България
0
 
 
А аборигенските крясъци, клаксони и подсвирквания от австралопитеците, явяващи се служителите на "Чистота" рано сутрин, и за това ли нищо не може да се направи? Защото се чуват и зимата на затворен прозорец, уверявам ви! Оправдания до втръсване. Няма как, не може, всеки вдига рамене. Тук не ставало с пластмасови кошове. Как тогава в цивилизованата част на Европа става? Може би защото ако там мангуста запали кош, на момента ще бъде санкциониран с такава глоба, че ще забрави за мисълта да го направи отново. И там не може да се мине метър и да не се плати. Да не говорим, че по наредба боклукът от домакинствата задължително се хвърля в найлонови чували, задължително вързани, което улеснява и сметосъбиращите фирми. Разделно събиране реално нямаме, изхвърлят се масово стоителни отпадъци при битовите. От 2015 за целия ЕС има регулация домакинствата да са задължени законово да отделят рециклируемите отпадъци от общите. При нас контролът е никакъв, няма проверяващи, няма глоби. Не е ли работа точно на Общината да урежда тези въпроси?
0
 
 
То пък едни правила?!? Г-н Стоянов, на това правила ли му казвате да вдигате шум в 4-5 часа рано сутринта?И проблемът бил, че хората били с отворени прозорци!Ужас!!!Ако искате хич да не хвърляме отпадъци, че да няма нужда да ги "чукате" контейнерите по 3-4 пъти!Защо не проверите как се оставят контейнерите от мангустерите след прибиране на боклука по средата на улицата?И това дезинфекциране на контейнерите да не би да го правите веднага след събирането на боклука, че говорите измишльотини само за да дадете някакъв отговор.Всичко което казвате е ...
+1
 
 
Нищо не спазват, всички контейнери са на местата където им е най-лесно да ги вдигат. В момента гледам картата им, и само за секунди видях 4-ри места с контейнери, през които минавам ежедневно, които въобще не са отбелязани на картата! Разбира се мога да ги снимам и да подам сигнал, но те просто ще си обновят картата и няма да ги глобят. Освен това при всяка промяна, ремонт, стесняване или разширяване на пътя, отрязването или засаждането на дърво, премахването или слагането на някакъв обект в близост до текущ контейнер, те си местят контейнера където им е максимално лесно, нищо че понякга пречи и на трафика.
+3
 
 
:-))))) Калинката Стоянов е много компетентен. То едно Евро 5, друго Евро 6, едно почукване, едни миризми, едни тихи часове. Истински дипломиран чистач с диплома 3 и КИ максимум 80. Къде ги намирате такива редки кратуни? На сметището за нереализирани специалисти ли? Толкова много гафове и все е на работа. Паметливите все още помнят как той бил нередил казаните да се изкарват на почистения път, за да бъдат по-лесни за обслужване..... Докато този град се управлява от калинки, никога нищо няма да му бъде наред. Пловдив е огледален образ на състоянието на държавата в момента - пълен батак!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Земетресения в България
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: