ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бай Симо: Разпитваха ме до трупа в "Лаута", а пистолетът бе в джоба ми!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:11 / 07.08.2017Коментари (3)11990
Какво е да прекараш последните минути от живота си сам с кучето, преди да се застреляш? Това знае само 43-годишният Данаил Божилов, който се самоуби в пловдивския парк "Лаута" и отнесе тайната в гроба. 12-и ден смъртта му продължава да буди загадки и недоумения, макар разследващите да са категорични, че единствен той е избрал последния си път. Обратите в разследването и лансираните версии продължават да карат мнозина да се съмняват в заключението. Някои дори подмятат по форумите, че такъв сюжет и Агата Кристи не може да измисли.

Полиция и прокуратура сложиха точка по случая, като извадиха неопровержими доказателства. Открито е предсмъртно писмо, макар и при втори оглед, барутните частици по ръцете на Божилов са положителни, балистичната експертиза е категорична - застрелял се е от упор в гърдите, намерено е и оръжието.

На 26 юли бизнесменът излиза на поредната утринна разходка със своето дого аржентино. Минава по обичайния си маршрут. Разговаря с други собственици на домашни любимци, с които редовно се засичат на "кучешката алея". Разменят си приказки от типа кой с какво храни кучето си. "Нищо особено, говорим си общи неща", казва мъж от пловдивския район "Тракия", с когото редовно се засичали. После хората си тръгват. Едни отиват да спортуват на съседни площадки в парка, други поемат към домовете си. Данаил Божилов се усамотява на метри от алеята, пише "24 часа".

Отива в гъстите храсталаци, завързва кучето си и натиска спусъка на законния си пистолет към гърдите. Проехтява изстрел. Хората наоколо чуват и се запътват към мястото. Виждат безжизненото тяло на мъжа. В първия момент си мислят, че е получил инфаркт. Звънят на Бърза помощ. Идва лекар. Повдига блузата на Божилов и установява дупка от куршум в гърдите. Пристигат полицаи, отцепват района и започва оглед на трупа няколко часа. Непрекъснато прииждат криминалисти и съдебни медици. Полицаи обхождат със следови кучета района. 

Първите официални изявление са за "тежко престъпление - убийство". Изрича ги зам. окръжният прокурор на Пловдив Галин Гавраилов. Той също е на мястото на огледа. Полицейски шефове потвърждават тази версия. Редом с разследващите около безжизненото тяло са и граждани, които по един или друг начин са се оказали близо до мястото на инцидента. Сред тях е и един 74-годишен мъж - Симеон Стоев, бивш военен. Преди това той е отишъл до Божилов, зърнал пистолета и го прибрал.

Беше отхвръкнал на 60-70 см от трупа, защото при изстрела има откат", обясни той. Как бай Симо се е озовал там? "По това време бях в парка с други хора. Седнахме да почиваме далече от мястото, където е станала тази беля. И в един момент чух изстрел. Аз съм бивш офицер и съм наясно, че е произведен с огнестрелно оръжие. Кучето на Данаил Божилов започна да лае. Уплаши се. Запътих се натам. Дойдоха и други жени. Завързаното куче взе да лае още по-силно", разказва бай Симо. 

Той се приближил до трупа. Навел се и пипнал врата на простреляния, но не установил пулс. "Казах на жените: "Викайте лекар и МВР!" Беше около 9,30 ч", връща лентата Стоев. По думите му бизнесменът бил проснат по гръб. "Интересно, че никаква кръв не видяхме. 

Той беше с връхна дреха и не обърнахме първоначално внимание за рана", разказва бившият военен. Той се навел и взел оръжието. Твърди, че го скрил, защото в парка било пълно с наркомани и някой от тях щял да го прибере. "Цели банди минават оттам. После можеха да се избият", продължава да повтаря бай Симо. Казва, че преди него минал покрай трупа друг мъж. Дори занесъл вода на вързаното куче на Божилов. Но не взел пистолета. Бай Симо сторил това.

Как не те пребъркаха полицаите?", питаме. "Ами ей, на! Стоях около час при тях. Разпитваха ме заедно с другите жени. Пистолетът беше в джоба на панталона ми. Изобщо не се притесних. Ако ме бяха пребъркали, щях да им кажа още тогава истината. Записаха ни адресите и ни казаха да си тръгваме. Щели пак да ни потърсят", описва бившият военен. Щом се прибрал у дома, скрил оръжието. "Познавам руските пистолети. А този е италиански и гърмежът му е силен.

Сега дъщерята ми трие сол на главата. Баща ми, вика тя, трябвало е да си подминеш", разказва бай Симо. И в съда, който го пусна под домашен арест в петък, и ден по-късно 74-годишният мъж се кълне, че възнамерявал да върне пистолета на Божилов. Първо казва, че сънувал как наркомани щели да приберат оръжието. После допълва, че се уплашил да не обвинят него за убийството. Пред репортерския ни екип пък лансира друго. 

"Имам сериозен познат в полицията на име Захари. Исках на него да дам пистолета, като разбрах, че дни наред не могат да го открият. Смятах по този начин да му направя услуга и да го наградят за това, че е намерил оръжието. Мислех така да се отърва. Викам - и вълкът сит, и агнето цяло", разправя бай Симо.




Още по темата: общо новини по темата: 42
29.12.2017 »
31.10.2017 »
11.08.2017 »
10.08.2017 »
07.08.2017 »
06.08.2017 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Пистолеът в джоба... Ако го беше извадил, щяха да го гръмнат и да кажат, че е убиецътрџ?‚рџ?‚рџ?‚
0
 
 
Предсмъртното писмо намерено в задния джоб на Божилов , чак от лекарите патолози, свидетел с оръжието в джоба си 1 час при полицаите на разпит ??? Нашата полиция ни пази !? За никакъв чеп не става тези , само за пари мрънкат , пък и са най-много на глава от населението в целия ЕС !
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 08.08.2017 г.
+1
 
 
Поредният случай,показващ некадърността на полицайчетата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Аматьорски футбол
Катастрофи в България
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: