»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
„итателски
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
 рай на фалшивите извинителни бележки в пловдивските училища
»зточник: Plovdiv24.bg 23:28 / 08.08.2017 ќтпечатай »зпрати
© Plovdiv24.bg
 рай на фалшивите извинителни бележки в училище слага железен контрол, който се въвежда от септември в ѕловдив. ƒжипитата ги задължават да пращат всеки амбулаторен лист за извършен преглед по електронен път в –егионалната здравна инспекци€. “€ от сво€ страна ще свер€ва данните с постъпилите бележки в школата, за да се установи дали болничните са истински, уточни шефката на –«» в ѕловдив д-р ¬ан€ “анчева-ћанчева.

“€ предупреди, че започват масирани проверки на общопрактикуващите лекари. јко се установи разминаване в данните, значи ученикът не е бил болен и е отсъствал безпричинно от зан€ти€. “огава ще му се начисл€ват неизвинени отсъстви€. ¬ проверките ще участват здравни експерти, служители от "—оциално подпомагане", службите на √–јќ в общината и ћ¬–.

 онтролът обхваща както семейните лекари, така и центровете за неотложна и спешна помощ. ќще в кра€ на този месец –«» ще разпрати до джипитата писма с указани€. “е са длъжни да изпращат до здравната инспекци€ копие от амбулаторни€ лист по електронен път.  огато дадено хлапе занесе извинителна бележка, ще се прави сравнение в училище дали не е фалшива.

—лед проверката ще се установи колко от т€х са истински. ƒ-р ћанчева-“анчева об€сни пред†"24 часа", че за минало време н€ма как да се прав€т справки. »звън обсега на предсто€щите проверки остават частните лекарски кабинети. “ам обаче ход€т най-много ученици, той като за прегледите не се изискват направлени€. ѕловдив е първата област в страната, където стартират такива проверки. “е ще продължат до кра€ на годината.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
+1
 
 
едно време можеше да пропуснеш до 20 неизвинени даже и малко отгоре. —м€там, че това е прекалено, насила хубост не става, всички тр€бва да си преразгледат приоритетите спр€мо децата, както е в другите страни. Ќе можеш да се държиш с децата които са хора също като с затворници или войници.
0
 
 
’ора, проблемът не е във фалшивите бележки, а в истинските болнични листове за фалшиви забол€вани€, които издават лични лекари срещу н€колко лева. “ова е огромен проблем за училищата и особено по фирмите. “р€бва да се разследват подобни лекари и да се глоб€ват.
-1
 
 
¬ нашите български училища най-малко внимание се обръща именно на ученето и развитието, защото затрупват учителите и учениците с безкрайни административни задължени€, които запълват поне половината от учебното време. —амо козметични "реформи", но никакъв заложен замисъл в това да се промени €дрото на събити€та... прах в очите, нищо друго.
+1
 
 
явно в ѕловдивското –«» са най-умните в страната.....рЯШВ
+3
 
 
—рещу н€колко лева повече, джипито ще издаде и ще прати амбулаторни€т лист къде тр€бва и толкова. √ол€ма сензаци€, н€ма що...
0
 
 
ј когато ползваш услуги на частни структури,спешни кабинети,през ноща когото така наречени€т личен лекар е неоткриваем.“огава кого ще провер€вате?ј болничните на учители и директори кой ще провери.»нтересно защо не опитат с тази м€рка първо в народното събрание,„е там присъствието е доста рехаво,ама преместени и изключени н€ма.
+1
 
 
“ъпизми..недомислени.÷ели административни отдели ще работ€т в търсене на фалшиви бележки...смешно е.ѕросто тр€бват ангажирани родотели и правила.
0
 
 
Ќай-накра€! райно време беше учениците да ход€т редовно на училище,защото и без това са малко тези,които полагат труд!
+1
 
 
“о все едно са престъпници . —ледене отвс€къде . ƒе да б€ха във всичко така стриктни.  ато Ѕългари€ втора н€маше да има.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќовини от ѕловдив:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ќбзорните новини за изминалата седмица
—ветовно първенство по футбол 2018 година
90 години Ћокомотив
¬  ¬иктори€ ¬олей, сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
 акво всъщност тр€бва да се случи с ѕартийни€ дом?
–еконструкци€!
—ъбар€не и постро€ване на нова сграда
—ъбар€не на сградата, постро€ване на хубава опера, отвар€не на гледката към планината
Ќе мога да прецен€
ƒруго
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: