ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Замъкът "Влюбен във вятъра" стана любимото място на романтици и пътешественици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:32 / 09.08.2017Коментари (1)4791
©
Приказни фонтани и водопади... огромен парк, езеро с лебеди, мостове, арки и внушителни статуи. Сгушен в цялата тази красота е замъкът "Влюбен във вятъра" - любимото място на романтици и пътешественици. Намира се на 2 км западно от античния град Созопол, в близост до село Равадиново.

Замъкът е осъществената детска мечта на Георги Тумпалов, който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък, създаден с много любов!

Стилът на "Влюбен във вятъра" е приказен, вълшебен. Преди четири години филмова компания от Холивуд го използва за естествен декор и заснема последната филмова версия на приказката "Спящата красавица".

Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Камъкът е мраморизиран варовик и присъства навсякъде - в оградата, изкуственото езеро, стените и кулите, параклиса и избата. Той съдържа следи от микродиаманти и за това замъкът през различните части на денонощието променя цвета си - сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Това, което прави замъка още по-уникален, е че е построен във формата на кръст - признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие.

Към приказния замък има параклис, винарна, картинна галерия, зала за игри и забавления, конюшня и зоопарк, пренасящи ни в друга реалност. "Влюбен във вятъра" е най-посещаваният туристически обект в България и атракцион №1 на Черноморският регион. Замъкът е основен партньор на фирмите за организиран туризъм в България и любимо място за посещение на туристите от целия свят.

Класиран е в Топ-5 на най-красивите замъци в Европа от Европейската комисия по туризъм в Брюксел. Носител е на Златен и Сребърен приз за Архитектурен дизайн A'design Award, Italy и Златен приз и първо място на ITB China за "Качество на туристически продукт".

Участието на Замъка в Световните туристически изложения в Лондон, Дубай, САЩ, Китай и многобройните национални и международни награди допринесоха за популяризирането на България, не само като туристическа дестинация а привлича и чуждестранни инвестиции. Доказателство за това е и специална покана от организаторите MGM Group за представителство на България на Световният Икономически Форум през месец октомври в Макао 2017.

Замъкът е средище на националната култура и място за множество международни културни и научни събития. Той е пазител на българската духовност и традиции. Инициативата на замъка за препис на историята на Паисий, вече втора година предизвика небивал патриотичен подем и над 10 000 души, не само от България, се включиха в преписа на "История Славянобългарска", като в момента се довършва и VI-ти пореден препис. В параклиса на Замъка се провежда и ежедневна историческа възстановка на "Клетвата на Левски", където над 3000 души само за един месец за се заклели "Да обичат и да работят за България.

Замъкът "Влюбен във вятъра" е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужденци. Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки и позволете на себе си да се загубите във вълшебната му атмосфера.
Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Преди две години с жена ми посетихме това място и останах супер разочарован. Личното ми мнение е че това е върха на кича. Нищо повече.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: