ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Притежателка на куче: Не може само да ни плюят!
Автор: Мариана Панчева 13:45 / 11.08.2017Коментари (34)10928
© Plovdiv24.bg
Продължава горещата дискусия, породена от проблема с кучешката площадка в квартал "Гагарин". Читателка на Plovdiv24.bg се свърза с редакцията ни, за да даде гледната точка на притежателите на кучета, визирайки разказа на пловдивчанка, публикуван от нас преди време - "Пловдивчанка: Кучетата им тичат на метри от децата ни! Без каишки! Без ограждения!"

"Искаме да се чуе и нашата гледна точка, а не само да се клеветят собствениците на кучета", написа жената. И още: "Аз съм собственичка на едно от кучетата, което посещава въпросната поляна и не мога да повярвам какви лъжи се говорят по наш адрес. Пределно ясно става, че въпросната жена има нещо против нас, но вместо да ни клевети и да ни плюе по електронните медии, може да дойде и да говори с нас, за да разсее съмненията си, че сме безотговорни. 

Да, събираме се на тази поляна и кучетата се разхождат без повод. Аз също в началото се притеснявах, че кучето ми може да хукне нанякъде и да трябва да го гоня по поляната или по улиците. Аз не искам моето куче да е повод някое дете да се уплаши или да му стане неприятно, затова винаги внимавам и ако бях видяла, че има опасност и кучето не слуша моите команди, нямаше да го водя на тази поляна. Бързо установих, че кучето ми предпочита да играе с останалите кучета или да тича след топката, която му хвърлям и не е ходил към детската площадка. 

Пясъчникът, за който споменава жената, никога не е бил посещаван от моето куче, а за другите кучета не съм виждала да са ходили, когато съм била там. И от снимката към статията може да се види, че стопаните на кучетата са винаги там и наблюдават зорко дали кучетата тичат само в онази част на поляната и ги следим постоянно. Сложили сме кофа за боклук, където събираме боклуците и т. нар. "съкровища", защото аз и другите собственици сме отговорни хора, които сме избрали да носим торбички и да събираме тези "съкровища", след което да ги изхвърляме в предназначените за това места. 

Правим забележка и на други собственици на кучета, ако не си събират "съкровищата" и много често се е налагало да чистим, когато сме намирали такива. Случвало ми се е хора да ме спират по улицата и да ми казват "Браво!", защото винаги си обирам "съкровищата" на кучето. Отговорни хора сме и не виждам с какви очи може да ни наричат безотговорни! 

Не мога да разбера защо трябва да се изказват така по наш адрес и да ни клеветят по медиите. Защо се заяждат по този начин?! Нека общината да направи хубава площадка с огради и ще водя кучето си там да си играе с другите кучета. А към майките нямам лоши чувства и няма да говоря лошо за тях, нормално е да се притесняват за децата си, но аз не съм безотговорна и също внимавам много кучето ми да не уплаши някое дете или човек. За щастие досега съм срещала само добри хора, които се радват на кучето ми и искат да си играят с него. 

При нас идват майки с деца и ние хващаме кучетата, за да не се уплашат децата, но майките ни казват, че идват, за да могат децата им да свикват с кучетата и да не се плашат от тях. Един дядо води внучето си почти всеки ден на поляната и му обяснява да не се страхува от кучетата и никога не е имало проблем нашите кучета да направят нещо лошо на някого. Много гласно ни плюят, а никой не се замисля за бездомните кучета и котки, които обикалят в района и какви "съкровища" бълват те. 

Имало е идея да се направи кучешка площадка там, където сега ходим ние, но от общината бяха объркали и почнаха да копаят на друго място. След няколко дни работа се усетиха, че са на грешно място и спряха работа и не са идвали повече. Доколкото разбрах кмета бил казал, че ще направят на тази поляна кучешка площадка и се надявам това да стане скоро.

Въпросната поляна, доколкото разбрах, не е общинска собственост и поради тази причина Общинска полиция стои в района на детската площадка и там дебне сутрин собствениците на кучета и проверява паспорти и чипове (нещо, за което нямам нищо против, защото съм съвестен гражданин и съм сложила чип, регистрирала съм кучето си в общината, има всички ваксини и необходимите документи). 

Една сутрин ги видях пак там да стоят и не дойдоха да ни проверяват, а пиеха кафе. Не знам дали на поляната е имало табела "Забранено за кучета!" и ако е частна собственост, едва ли могат да сложат такава, но не мога да потвърдя със сигурност, защото не съм имала време да ходя в общината и да се интересувам дали парцела наистина е частна собственост. 

Надявам се, че ще публикувате моя отговор на тези клевети и няма да редактирате думите ми. Добре е да се знае и другата гледна точка".



Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ivan Mynkow ПРИЯТЕЛЮ ТАМ ОТ КАЗАНЛЪК СТЕ МНОГО ОВЦЕ ТА ЗАТУЙ РАЗНАСЯШ КЪРЛЕЖИ И ПРЕСТАНИ ДА КЪЛНЕШ ХОРАТА ДА ГИ ХВАЩАТ КЪРЛЕЖИ ЧЕ ДА НЕ ТЕ УХАПЕ ПАК КЪРЛЕЖ И ДА НЕ ДОЙДЕШ ПАК ДА ТИ ГО ВАДИМ
+1
 
 
слагайте наморници дръжте си поводите и си събирайте упражненията просто спазвайте закона и стига се обяснявайте как вашето куче е най доброто
+1
 
 
Обичам кучета, но не мога да кажа същото за " минираните " тротоари, градинки и велоалеи. Градът е заприличал на кучешка тоалетна. Не са виновни кучетата, а собствениците. Да започне да се прилага закона и да ги глобяват, ако не почистват.
0
 
 
Добре е като се фантазираш като професор и като се уповаваш на закона да си го прочел, а не просто да си чул нещо там, докато си пътувал в рейса! В закона е записано за кои точно породи е необходимо да се водят с намордник и те са изброени. Намордници трябват също и за злобарите, но те не са описани също в закона.
0
 
 
Средствата,които отделяме на месец за обезпаразитяване и грижа за животните едва ли са залегнали във вашия бюджет за лична хигиена.Не коментирайте тема,за която не сте подготвен.Начина по който пишете говори за един озлобен човек.Жалко за Вас,жалко,че така възпитавате и децата си.
0
 
 
Само с това отношение ,се разбира кой е "болния"!Първо се информирал,после говориш компетентно!
0
 
 
Нали не мислите, че кучетата "произвеждат" кърлежи? Всеки нормален собственик на куче третира кучето си с препарати против кърлежи и те са по-защитени от нас.
0
 
 
Голяма част от домашните любимци са много по добре обгрижвани от доста хора.Стопаните им се грижат за хигиената и здравословния им статус.А помияри от човешки вид под път и над път.
+3
 
 
Тия пък , с тия кучета и котки. ... направете си и гледайте деца , кво ми гледате животни и се оплаквате, че хората треперят за децата им ! Това е град - за хора , майки с деца, градинките трябва да са за тях , не за животни ... животните на село или в двора на къща !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: