ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пак недоволство от КАТ Пловдив, вижте този път защо
Автор: Васил Динев 09:23 / 15.08.2017Коментари (10)12443
© Plovdiv24.bg
ПОС терминалите в КАТ Пловдив не работят - за това сигнализира читател на Plovdiv24.bg. Ето и разказа му: "Здравейте, защо в КАТ на 11 август следобед - към 15,40 ч. не работеха ПОС терминалите, за да се улеснят гражданите и спестят от банкови комисиони по преводи на такси? Имах автомобил, който трябваше да пререгистрирам и като не можах да платя с карта, се наложи да доплащам още около 30% от дължимата такса за услуга на банката (превод на сума в брой по сметка на КАТ). 

Ако трябва да съм точен - около 32 лева е таксата за КАТ, но ми се наложи да платя около 38-39 лева общо с банковите комисиони. Инак на гишетата на КАТ седи надпис за наличен ПОС терминал. И така, уж не съм длъжник на банката, но ми се наложи да й стана. Защо това очевидно предимство на ПОС терминалите, така шумно отразено като нововъведение преди години в държавната администрация, не действа на практика? За да се облагодетелстват определени банки, буквално "слети" с държавните институции ли? 

П.С. Не съм питал служителите на КАТ на гише защо при наличен ПОС ме препращат към гишето на банката. Все пак след 5 часа чакане всеки бърза и е в моменти на унес от жегите. Държа да отбележа, че служителите са вежливи и следят за спазване на реда. В допълнение, проблемът е срещан и в други институции - уж има ПОС, но той не работи. Справка - съдебните администрации (не знам как е в общинските)". 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А защо трябва да има такова чакане,дали за регистриране на кола или документи не става ясно.Това е то държавна администрация.Заставаш и гледаш как батките пристигат и минават пред теб и регистрират за колкото автомобила им е платено .И после нямало корупция,хайде бе.На всички тези държавни служители трябва да им се набие в кухите глави че те са там за да обслужват народа а не себе си,ако ли не да излезнат на пазара на труда.Все пак тяхните заплати идват от нашите данъци.
0
 
 
Скоро един полицай ми каза, че си пререгистрирал колата като платил на ПОС терминала. Което ме навява на мисълта, че работят, но умишлено се препращат хората на банковото гише, за да се взимат комисионни. Предполагам някой от КАТ също намазва иначе, защо ще пращат хората на гишетата, ако няма комисионна? Ама тях проверка не ги лови. Даже и наставленията на ББ за намаляване на административната тежест не ги ловят...
+1
 
 
И аз бях впечатлен от служителите миналата седмица, любезни са, спазват реда, едни циганета ги натириха като взеха да се пререждат... Но все още там е плачевно положението, няма информация кое как се случва, учиш се за реда в движение, на улицата те изнудват цигани за какво ли не, за 30 лв те пререждат да не чакаш, там е мангалия, не е България.
+1
 
 
За тва с колелото ...по бляскавите велоалейки...
+1
 
 
ку**ите ОТ КАТ Пловдив ДО КОГА ЩЕ СЕ е*ават С ХОРАТА
0
 
 
В банката няма ПОС терминал..... Ще Ви принудят да платите превод.
+2
 
 
Отиваш в КАТ да им дадеш 10лв и даваш още 10лв на банката. В целия град ПОС терминалите на държавните учреждения не работят, и по една случайност във всяко от тях има и заделени по 2 гишета за суджук банка. И като идеш в КАТ и 1лв да дължиш, на банката даваш 10лв за превод. Странното е че тези гишенца в сайта на банката, никъде не са посочени за офиси на банката. Нито като адрес, нито като функция. От тях не може да теглиш, защото са нелегални, защото сайта на банката крие информацията за местонахождението им, те са само да плащаш. ПОС терминалите не са развалени, а имат заповед да ги спират.
+1
 
 
да умират неграмотните лелки с големи претенции.барабар се децата им отрепки живеещи в каменната ера още.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: