ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Клиент купи скъсани обувки от елитен магазин, не му върнаха парите!
Автор: Васил Динев 11:16 / 16.08.2017Коментари (32)38792
Магазин в мол "Марково тепе" за дрехи и обувки, предлагащ елитни марки, не спазва правата на потребителите. Така читател на Plovdiv24.bg започва разказа си пред нашата медия:

Преди месец купих чифт дамски обувки за съпругата си от магазин Scandal в мол "Марково тепе" в Пловдив. Покупката направих набързо, малко преди магазинът да затвори. Вкъщи установих, че обувките са скъсани на петата, без да са носени. Още на другия ден се върнах в магазина, за да направя рекламация.

Обувките си бяха в оригиналния вид с всички етикети, включително и отдолу на подметката. Беше съвсем ясно, че обувките са повредени, без да са носени. Вместо да предложат да ги подменят или да ми върнат парите, служителите действаха, както са инструктирани - съставиха протокол, по който да чакам да се произнесат до месец. Протестирах и поисках да говоря с управител, но и това ми беше отказано. На следващия ден написах и изпратих по електронната поща дълго писмо до фирмата, която е собственик на магазините Scandal - "Глобал Брандс Дистрибюшънс". 

Обясних, че и преди съм пазарувал от тях, продавачите ме познават, могат да потвърдят това и т.н. До този момент не съм получил отговор на изпратеното към тях писмо - доказателство, че няма нищо случайно, а това е официалната политика по отношение на рекламациите. Scandal умишлено и целенасочено забавят всички процедури възможно най-много, като се движат по ръба на закона.

Изпратиха sms с покана да посетя магазина, но само два дни преди изтичането на месец от предявяването на рекламацията. Предварително им се обадих, за да се информирам дали ще ми възстановят сумата, защото не ми се спореше повече с тях. Оказа се, че не желаят да направят това, а само ме канят да взема обувките. Така и не разбрах дали ми предлагат нов чифт, или старите след поправка. 

Те правят това, въпреки че в протокола е записано, че желая връщане на сумата. За съжаление така се получава в България, когато Бай Ганьо реши да отвори магазини за дрехи и обувки от известни марки. Той инструктира служителите си да отказват всякакви рекламации, защото според него клиентът никога не е прав. По този начин голяма част от хората се отказват да търсят правата си и решават да не губят време и нерви. 

Бай Ганьо е доволен и спокоен, че няма да му се наложи да носи отговорност, защото в България няма кой да му я потърси. За сравнение в чуждите вериги е съвсем различно - спазват закона и са готови да подменят стоката или да върнат парите. По закон имам право да поискам връщане на стоката и възстановяване на сумата, особено след като съм направил това само няколко часа след покупката.

Връщам дефектна стока, без да е ползвана, в оригиналния и вид, в оригиналната опакова, с оригиналните етикети и т.н. Поради тази причина ще се обърна към КЗП и към медиите. Изпращам това писмо в публичното пространство, за да предупредя другите хора какво ги очаква, ако им се наложи да върнат нещо на "Глобал Брандс Дистрибюшънс", магазини Scandal, Fusion, Gentleman, където продават елитни марки като Philipp Plein, Polo Ralph Lauren, Emporio Armani, Liu Jo, Guess, Pepe Jeans и други. Поздрави!

Plovdiv24.bg е готов да предостави трибуна и на другата страна в спора!



Още по темата: общо новини по темата: 75
22.09.2022 »
10.01.2022 »
17.09.2017 »
15.09.2017 »
28.08.2017 »
17.08.2017 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз мъжки обувки не виждам ,но това е друга тема !
0
 
 
Тези са като улични измамници. Взимат ти парите и край. :))) Излиза, че в Скандал не можеш да върнеш нищо. Няма ли кой да ги сложи на място????
0
 
 
Търговеца не е длъжен да връща пари.Възможностите са три-ремонт,подмяна и възстановяване на заплашената сума,но при добро желание на търговеца.Като купувате оглеждайте добре.
0
 
 
Преди време ми се случи същото в същият магазин. Купих си ботуши за над 500 лв., при което на следващият ден ципът на левия ботуш се отваряше постоянно. След "ремонт" в продължение на месец получих ботушите с абсолютно същия проблем на левия ботуш. Опитах се да разговарям с управителката, че си искам парите обратно и че изобщо не са ремонтирани, а от нейна страна получих само крясъци как съм си развалила обувките сама... общо взето 500 лв в боклука
0
 
 
Почти няма магазини в БГ които да предлагат оригинална качествена стока ,на истинската и цена. Навсякъде се продават реплики или много стари колекции които са гнили с години по разни складове
0
 
 
Който не плаща за реклама, му правят лоша реклама - нали ?
0
 
 
Да си купи обувки от магазините на Ив.Вазов.Там ги взимат и след като им свърши сезона ти ги връщат ремонтирани!
0
 
 
Да го затворят и без това стоките са под всякакво ниво!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: