ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивският кмет даде яснота за "Коматевско шосе", сроковете и уникалните структури там
Автор: Мариана Панчева 12:48 / 21.08.2017Коментари (11)23635
© Plovdiv24.bg
По-актуална тема от "Коматевско шосе" в момента няма. Така кметът Иван Тотев коментира изключително наболелия за коматевци проблем, посочи причините за забавяне работата на обекта, поясни защо пловдивчани ще трябва да изтърпят още известно време неудобството от ремонта, коментира и обявеното желание на недоволни за протест в началото на септември. 

"Истината е, че едва сега става ясно,  защо толкова години не е правен този път. Това е път, свързан с много работа, много неизвестни и никаква благодарност от гледна точка на политически дивиденти. Това е един обект, който не случайно толкова години не е бил приоритет на Община Пловдив поради причина, че няма там по какъв начин да има доволни", откровено заяви Тотев. 

"Там алтернативни пътища няма, откакто "Коматево" е присъединено към Пловдив през 70-те години, не са създадени допълнителни пътища и това е много трудно за нас с възможностите, които имаме за обходи - едни черни, прашни пътища", описа ситуацията кметът. 

"Но пък това, което се случи последната една година, година и половина на Коматевско шосе е нещо много радостно за Пловдив от гледна точка на това, което излезе там. Това е единственият акведукт в България, друг няма. Ние по никакъв начин не може да не се радваме на това, което открихме под пътя. Имаме близо 200-метрови структури и това е уникално за България. Опитваме да помагаме на хората и да ги успокояваме, аз давам постоянно срокове, които вменявам на фирмата - юли месец, август месец, но има обективни причини, които правят така, че пътят да върви по-бавно от другите пътища. В момента имаме отсечка от 200 метра, която също не е проучвана. В момента пак мога да дам срок на фирмата и когато отворим тези 200 метра реалността да ме опровергае. Така че единственото, което може да кажем е, че трябва още малко търпение. 

Обектът е на финала, цялата подземна комуникация е положена, има канализация, газификация, кабелните мрежи са положени, изправяме стълбовете за осветление, изграждаме велоалеи и свързваме Коматевско шосе с мрежата на бул. "Никола Вапцаров" и "Копривщица" към Гребния канал. Още малко търпение е необходимо."

Кметът обяви още, че в момента Общината не позволява на фирмата-изпълнител да затвори нов участък от бул. "Руски", докато не напреднат с Коматевско шосе. 

"Желанието на Общината е да не се затваря Руски, за да бъде цялата техника на Коматевско шосе. В момента започваме да работим по пътното легло, и максимално се опитваме да изпълним пътя."

Реално се работи по пътното легло в участъка от Филкаб към "Остромила". Планът е тази отсечка да бъде свързана до началото на септември, за да започне усилена работа и по последната част. 

"Дали един, два или три месеца ще имаме повече неудобство, това е нещо временно. От практиката ми като кмет съм запомнил, че неудобствата около затварянето на пътя ги има, но в момента, в който той се пусне, всичко се забравя. И знам, че това ще се случи. В момента имаме неудобства, съмнение, дали се работи по най-бързия възможен начин." 

Що се отнася до недоволството на коматевци и плана им да затворят Околовръстното в началото на септември, кметът заяви следното: 

"Това само ще увеличи неудобството за другите пловдивчани, нищо друго няма да произлезе. Няма никакъв смисъл, защото не зависи от това някой да вземе управленско решение. Ако имаше някой на света, който да може да направи Коматвеско по-бързо или по някакъв начин да каже - утре ще стане Коматевско, то тогава имаме възможност за граждански инициативи, които да принудят да се вземе съответното решение. Но в случая дали ще се затвори Околовръстният път, дали ще се затваря всеки ден, това няма да направи изпълнението на Коматвеско по-бързо, единствено ще направи пловдивчани по-недоволни, дори е възможно заради протеста да не може да вкараме техника. Не знам дали някой може да ме чуе в момента, но абсолютно призовавам да не се правят такива действия", обяви Тотев. 

По думите му за улеснение движението в района пък се планира въвеждане на лява секция на кръстовището на Околовръстното, за което в момента се водят разговори с Община Родипи. Освен това се работи за по-бързо излизане от кръговото на Остромила, където движението няма да се затваря и въвежда обход. 

Всичко за Коматевско шосе, чуйте в големия коментар на кмета Тотев!





Още по темата: общо новини по темата: 133
21.10.2022 »
24.04.2021 »
30.08.2019 »
15.03.2019 »
12.10.2018 »
03.09.2018 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ЕДИН КАМИОН ЩЕШЕ ДА СВЪРШИ КОМАТЕВСКО ШОСЕ ЗА 278 ДНИ "Още като започнахме Коматевско шосе беше ясно, че ще имаме много трудности..."2 000 метра права, равна отсечка, без надлези и подлези, без прелези....."Това е път с много работа, много неизвестни"...2 000 м. х 15 м. = 30 000 кв.м. 30 000 х 1 = 30 000 куб.м. изкопни и насипни работи. 30 000 : 12 = 2 500 курса на 12 кубиков камион. 2500 : 9 часа = 278 дни т.е. ЕДИН КАМИОН ЩЕ СВЪРШИ ТАЗИ РАБОТА ЗА 278 дни и още седмица за асфалт = ??? 720 дни"...При разкопаването на Коматеско шосе намерихме нещо уникално- огромен виадукт, дълъг 200 метра, какъвто никъде другаде в България не може да се види" и му е-майката - рушихме основите му и го асфалтирахме....и никаква благодарност от политическа гледна точка..., но от икономическа тя е 2-3 млн лв.
+1
 
 
Задължително е акведуктът да бъде реставриран и изложен! Другаде два камъка един върху друг да има, ги правят туристически обект и си го избиват хилядократно с туристите, какво остава за няколкокилометров акведукт... Това е златна мина за града ни и не трябва да губим възможността да я експлоатираме. Спомням си какво реване беше за затворения ръкав на мястото на Голямата Базилика, а сега виждаме какво чудо излиза отдолу - само уникалко красивата и запазена римска мозайка е над 700 квадрата. Сигурен съм, това ще е бъдещ обект на ЮНЕСКО, каквито са плановете като придобие завършен вид и не може да си представите какви дивиденти ще носи това за Пловдив. А кога ли ще се захванем с Голямата Синагога, Източната Порта, Небет тепе и какво ли не още? Другите дават мило и драго за да имат една стотна от историческите дадености, които имаме, а тук не осъзнаваме какви възможности изпускаме.
+2
 
 
Тотев пак те хванаха в лъжа не ти ли омръзна да лъжеш не знам : Представител на подизпълнител: Отдавна няма археолози на обекта, но няма и работници. Изобщо не е сигурно, дали ще бъде завършено и в срока, който е обявен! Сега няма работници, после времето няма да позволява да се работи и т.н. и т.н.! Истината е, че фирмата спечелила поръчката за всички ремонти няма капацитет да се справи и с половината и разчита на подизпълнители, които обаче не ги устройва заплащането и работят само, когато нямат други обекти и уплътняват"
+5
 
 
За трудностите по трасето, липсата на обходни пътища и частта с политическите дивиденти в този забравен от всички район съм напълно съгласен. Имам обаче две възражения относно археологията. Първо, несериозно е да се говори за това какво е изскочило там. Всеки пловдивчанин още преди 30-40 години знаеше, че там има акведукт, откъде точно идва, закъде и т.н. Това си е една от перлите в короната на града и тя може да е изненада само за някой археолог, довлечен от смолянски или хасковски музей. Второ, след като се признава публично колко е уникален и впечатляващ акведуктът, защо няма да се направи нищо ново по въпроса с неговото съществуване? Просто ще бъде зарит и запечатан с асфалт и ние тайно, за да не разбере случайно някой турист, ще си знаем, че там отдолу има нещо велико. Дори възстановените участъци около ЖП линията така и не бяха снабдени с художествено осветление, а толкова се говореше за това.
+6
 
 
И за бул. 6 септември кмета така ще се оправдае защото всички ги е страх от стачки но народа се пробужда и ще разбере най после че обединението на хората е начинът
+7
 
 
Трябваше първо да направят отбивката през Остромила, и тогава да разкопаят Коматевско...ама за това трябва акъл, малко, но АКЪЛ! А не Тотевщина, Тютюковщина и прочие некадърие!!! Кмет, завършил най-жалкото училище в Пловдив - Автото!!!
на 21.08.2017 г.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
-4
 
 
Става въпрос за разминаване с думите Ви.Допуснал съм грешка,за което съжалявам.....
+6
 
 
Г-н Тотев,знам,че работата не е лека,но защо давате нереални срокове за изпълнение?Второ:В последните 5-6 месеца,колко пъти сти били да видите на место как върви ремонта?Трето:Не е вярно,че всичко,което трябва да се постави под земята е свършино!!!За да нямате разминава с думите си посетете на място обекта!!!!На мен като живущ на "Ком.шосе ми писна от 10 дни всеки ден да нямам вода.Стига думи а дела г-н Кмете!Стига!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: