ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Общество
Политика
Мнение: КАТ, смъртта тази сутрин е логичен резултат на (без)действията ви
Автор: Васил Динев 19:48 / 24.08.2017Коментари (48)31997
© Plovdiv24.bg
Два трупа след безумно шофиране с мотор е равносметката от тежкия инцидент от рано сутринта.

Мнозина биха казали, че това е трагичен инцидент, лошо стечение на обстоятелствата. Донякъде биха били прави, но инцидентът е по-скоро логично последствие от случващото се в Пловдив от години.

Всяка вечер в летните месеци мотори вдигат огромен шум и висока скорост по пловдивските улици и булеварди безнаказано.

Именно чувството за безнаказаност е дало сили на моториста тази сутрин да вдигне висока скорост и да убие жена на пешеходна пътека.

Тази ужасяваща случка трябва да тежи, колкото на превърналия се и в жертва убиец, толкова и на органите на реда и най-вчете техните ръководители в Пловдив!

Много пъти ние от Plovdiv24.bg сме публикували статии след подадени от наши читатели сигнали за мотористи, които всяка вечер тормозят много граждани и създават големи предпоставки за инциденти:

Мощно форсиране на мотори и ударна доза адреналин за пловдивчанка

Видео: Джигити с мотори хвърчат с 200 км/ч. по пътища край Пловдив

Тормозът за пловдивчани започна, мотористите вече са по улиците на града

Пловдивчанка предложи как да се спрат гонките в града ни и зададе няколко неудобни въпроса към МВР Пловдив!

Полицията: Гонки с мотори в Пловдив? Форсиране на двигатели? Шум? Няма такова нещо!

Мотористи разпориха бул. "България", заснеха ли ги камерите?

Ревящи мотори побъркаха Кючука снощи, полицията ги изпусна

И това са само една малка част от нашите публикации по темата. Ето и част от днешните коментари на наши читатели:

"Очакваше се да стане нещо. Такава анархия с мотори в града никога не е имало. Полицията вместо да снима в града, седи на изходите където пътя е трилентов а ограничението 50 км. в час."

"Да сложат една патрулка да дежури на смени денонощно там. Вечер на булеварда е писта след 22 часа като спрат светофарите.Неможе да се спи от мотористчета и това не е от вчера..."

"Еми очакваше се.. Живея на този булевард денонощно летят мотори"


Само днес станаха още няколко пътни инцидента, от които и един фатален. Ние  от  Plovdiv24.bg продължаваме в опитите си да зададем въпросите на пловдивчани към ръководните органи в КАТ и ОДП, но от там въпреки обещанието за интервю през тази седмица, до края на днешния работен ден отново не само че нямаше конкретна уговорка, а и изрично ни бе казано, че ако отидем на място няма да бъдем допуснати.



Още по темата: общо новини по темата: 7
24.08.2017 »
24.08.2017 »
24.08.2017 »
24.08.2017 »
24.08.2017 »
24.08.2017 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не само след 22 часа по бул. България е страшно и кошмарно, а и през деня. Мотористите използват булеварда денонощно като писта за излитане. Просто са неконтролируеми. Правя коментара като очевидец. Живея в жилище на този булевард до III РПУ - ефектът е нулев. Да не говорим, че на всяко кръстовище и светофари по целия булевард има камери и какво от това. Жалкото е, че от безотговорността на тези хора яхнали мощните машини и мислещи се едва ли не за богове потърпевши са невинни, както е и в случая.
0
 
 
някои да е в идял мотор да спре на пе6еходец
0
 
 
Да пешеходеца е виновен че на 75 години можеби неможе да преценя и чува толкова добре колкото един 25 годишен скороста на превозното средство което е решило да го разчлени.Видях че някой пита какво прави тази възрастна жена толкова рано там и отговора ми е: В нашата фирма чистачката е на 73 години и идва на работа два часа по рано от нас да почисти защото пенсията не и стига до никъде. Идват и възрастни хора от селата рано сутрин още с първите автобуси за изследвания в близките болници. А току що историята се повтаря. Два броя се дърпаха до колелото и обратно а бе още 20 часа. Час в който все още има майки с деца които се прибират. Мислех че поне ден след трагедията ще има някакво било дори и семпло присъствие на органите на реда ,но уви не. Явно не трябваше от Plovdiv24.bg да издават годините на починалия моторист, сега всички си казват "Той е бил малък и неопитен, на мен това няма да се случи".
+6
 
 
Само един пример: Онази вечер пред бившата "Каменица" ме спря полиция защото единия ми фар не светеше. Жена ми го попита най-културно,защо никой не взима мерки за кръстовището на ВСИ ,когато идваш от Кукленско и правиш ляв завой за да тръгнеш по Източен в лявата лента винаги има опашка и тарикатите се престроявт от средното лента почти до средата на кръстовището а други завиват директно от средна лента като над нея знак е задължително направо. Полицая отговори следното:"Госпожо обърнете се към общината" Аз просто останах втрещен и изумен,общината ли трябва да следи з неспазванвто на закона. Ето поради тоя прехвърляне на вината от един на друг сме на това дередже.
+4
 
 
В някои държави моторите имат чипове,та дори и да профучат със скрити номера покрай КАТ,те се знаят кои са.
+4
 
 
Аз да попитам: Защо "спи" и Общината, която може да поиска засилено присъствие на патрулиращи полицаи от КАТ и проверки, присъствие на полицаи в града? Правило ли ви е впечатление, че няма полицаи по улиците и то това е като се върнете от чужбина и като сте видели как тамошните респектират всички. Преди години в Любляна ( столица с 300000 жители) имаше толкова полицаи по улицата вечер, колкото можем да видим в България ако има протест на полицаите. В Европа те са стегнати, респектиращи, нови униформи, гледащи с умен поглед и вежливи. Сравнено с нашите - с големите шкембета и мързеливо излъчване, се чудя как пазят законите тези хора?
0
 
 
Здравейте,вчера се връщах от Асеновград. По пътя на още първия светофар в Пловдив,останах втрещена. Мъж около 35 години на мотор. Пред него бе качил момченце на около 5...6...години.В момента на тръгване пусна си ръцете и остави детето да кара. Бях изумена. Бях шокирана. Докога,ще сме свидетели на такива безумия???!!! Снимах го след 3 светофара до Макдоналдс и ВСИ. Той с мръсна газ отпраши по булевард "Източен ".....дано се вижда номера и органите на реда КАТ се разработят....ще кача снимки.
-1
 
 
Солидни глоби трябва да има като в Гърция.Там не видях някой да превишава скоростта повече от 10-15 при ограничение.При нас ако има ограничение 50 се кара със 90-100!.сСветофарите в Гърция са точно поставени на място и не се чака по 40секунди за да минеш,магистралата им е с три лентов път и отделно има аварийна лента.Там ако пешеходец реши да премине му се дава път.Моторите определено не карат с превишена скорост.Това при нас е хаос,от който няма оправия!!!
+2
 
 
Къде са органите които следят за безопастноста на движението. Защо в България няма жестоки глоби за превишена скорост макар и с малко. Заради такива Неандерталци мотоциклитисти и малоумни шофьори трябва да направят на всяко кръстовище повдигнати пешеходни пътеки или препятствия.Жалко за всички загинали без вина по улиците, пешеходните пътеки, тротоарите.Тези безмозъчни идиоти които карат СЪВСЕМ УМИШЛЕНО с превишена скорост,трябва да бъдат съдени за ТЕРОРИЗЪМ, защото с това си поведение са потенциални УМИШЛЕНИ УБИЙЦИ. Бог да прости всички невинно загинали в тази война по пътищата.....Хората са го казали в поговорката отдавна, "Нещо което не става с добро, става с дърво"...
+1
 
 
Доколкото мога да разбера, тук пак пешеходката е виновна (бог да я прости!), защото не е преценила скоростта на идващото МПС. Пък вий сте седнали да философствате! Докато всички пешеходци не започнат да преценяват правилно скоростта... така ще е!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: