ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Варна под блокада, снайперисти пазят от покривите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 25.08.2017Коментари (2)4271
©
Под жестока блокада ще живее Варна в продължение на два дни. От днес всички възлови кръстовища и булеварди от летището на морската столица до правителствената резиденция "Евксиноград" са с изключително строга охрана заради визитата на президента на Френската република Еманюел Макрон, който ще пристигне у нас от Румъния. 

За охраната и реда се грижат над 300 униформени и цивилни полицаи, които са разположени по цялото трасе, по което има и патрулни автомобили. Дни преди визитата домоуправителите на жилищните сгради и шефовете на фирмени и обществени билдинги са били посетени от служители на НСО и кварталните полицаи.
Те са предупредени в определените часове на преминаване на ескорта живеещите варненци или работещи там служители да не отварят прозорците и да спуснат пердетата. Отделно е проверена сигурността на всички тавански помещения, както и подходите към покривите на сградите, които са обезопасени. 

На определени места са поискани и ключовете, за да има опция на част от покривите да бъдат поставени двойки снайперисти, които да наблюдават и покриват периметъра на движение в града. Специалисти по сигурността коментират, че мерите се вземат заради засилената активност на терористите в Европа. В тази връзка наши специалисти по сигурността си сътрудничат с френските си колеги и координират всички свои действия, както това е било и по времето на посещението на президент на САЩ Бил Клинтън у нас преди години. 

На разположение на охраняващите ще бъдат и военни хеликоптери "Пантер" - 565 MB от близкото до Варна поделение на ВМС- Чайка, които ще ескортират кортежа с високия гост. Във връзка с това посещение от общината обявиха, че се въвеждат временни промени в движението във Варна, като се забранява престой и паркиране в участъците от кръстовището на ул. "Найден Геров" с бул. "Княз Борис I" в посока локално платно за официален вход на хотел "Суис Белхотел", по ул. "Константин Фотинов" от официалния вход на хотел "Суис Белхотел" до кръстовището с ул. "Васил Друмев" и от кръстовището на ул. "Константин Фотинов" с ул. "Васил Друмев" до кръстовището на бул. "Княз Борис I" с ул. "Васил Друмев". От 13 до 18 часа на 25 август ще бъде забранено и движението на автомобили в същите участъци, както и по ул. "Найден Геров" - от кръстовището с ул. "Васил Друмев" до кръстовището с бул. "Княз Борис I".

Днес ще са официалните разговори между високопоставения гост и българските му домакини, по чиято покана е у нас - президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. След специална церемония в 10 часа сутринта пред двореца "Евксиноград" той ще разговаря на четири очи с Радев, а след това и с Борисов. Очаква се сред основните теми в разговорите да са охраната на външните граници на ЕС, програмата на БГ председателството, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването ни към Шенген. 

Според публикации в чуждия печат по време на визитата си Макрон ще повдигне темата за т. нар. социален дъмпинг, който подбива пазара на труда във Франция чрез командироването на нископлатени работници от Източна Европа. Очаква се да получим оферта и за закупуването на две френски корвети.

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, се стяга за посещението на президента Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит у нас, съобщи Канал 3.
Радева беше засечена в столичен фризьорски салон да подстригва косата си. За срещата с Бриджит Макрон първата ни дама ще е с нова визия.

По време на визитата първата дама на България ще покаже на първата дама на Франция красотата на Ботаническата градина и уникалните покои на бившата румънска кралица Мария в Двореца в Балчик. Разходката на двете дами е предвидена за петък, след официалната закуска между двете президентски двойки в двореца Евксиноград. По-рано пък варненецът Цветан Атанасов, който преди няколко години направи ретро музея в морската столица, пусна своя снимка с президента Румен Радев, направена в заведение край морето в сряда вечерта. Той обясни, че Радев влязъл в кръчмата без излишен шум и скромно седнал на една от масите.

Президентът на Франция Еманюел Макрон е похарчил 26 000 евро за стилист за три месеца престой в Елисейския дворец, пише сп. Closer. Доказателство за това са две сметки от по 10 и 16 хиляди евро. Името на човека, който се грижи за външния вид на Макрон, не се съобщава, но според местните медии то е "Наташа М.". 

Според публикации в пресата тя е работила с Макрон по време на кандидатпрезидентската кампания и благодарение на победата му на изборите си е осигурила работа за следващите 5 години.
Според официална информация личният фризьор на предишния френски президент Франсоа Оланд е получавал заплата от 10 000 евро месечно.


Източник: Монитор


Още по темата: общо новини по темата: 3
25.08.2017 »
25.08.2017 »
25.08.2017 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Але къде е самалютчика другаря радев със селянката???Защо не ги посреща???Аааа правил си евтин пиар на морето жулел мастика с другарите от пленума на БСП и с цървул открил музей на комунизма.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: