ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Горещ казус със заведение в "Капана"! Ще има глоби след внезапна проверка
Автор: Мариана Панчева 08:50 / 26.08.2017Коментари (17)26679
© Plovdiv24.bg
Изненадваща акция за нарушения в Капана след сигнал на Plovdiv24.bg проведе Пловдивският инспекторат в сряда късния следобед. Ето какъв бе поводът за нея, какви са резултатите, констатациите и обещанията. Всичко започна с обстойно писмо на наш читател, с което той повдига няколко въпроса, относно бар в квартал "Капана":

"На улица "Христо Дюкмеджиев" се намира бар "1890". Барът се държи от конфликтна личност, която не спазва общинските разпоредби и търговските закони. Тъй като общинският инспекторат заряза квартал "Капана" този сезон и спря да идва на проверки, тези, които са склони да нарушават правилата го правят. 

Тротоарното право на "1890" е 1,80 метра от сградата към улицата и съответно ширината на сградата. То е съобразено така, че автомобили със специално предназначение да могат да минават свободно при нужда. От началото на сезона (април) до преди седмица - от сутринта до затваряне, заведението изкарваше маси до средата на улицата и нарушаваше тротоарното си право. 

Тъй като собственикът е конфликтна личност и си търси поводи да се заяде с хора, развиващи дейност в квартала, пуснахме сигнал към Общинския инспекторат, за да спрем тези волности. Входирахме сигнала, описвайки, че тротоарното право се нарушава от отваряне до затваряне и даже се изкарват и маси след 17,00 часа, които влизат в територията на други сгради. Обяснихме и че заведението работи след 24,00 часа, за което може и да няма разрешение.

Минаха няколко дни и в деня, когато им направиха проверката масите бяха махнати, преди да дойде инспектората. Човекът се хвалел в квартала, че му се били обадили преди да дойдат. Очевидно се познава с инспекторите, назначени в квартала
© Plovdiv24.bg
Това е разположението на масите по време на проверката на бара
или просто си плаща, за да няма актове. След като инспекторите напуснаха, масите се изкараха отново. Обадихме се да подадем отново сигнал. На следващия ден масите отново се махнаха и отново инспекторите, дойдоха след махането им. След проверките, сега сутринта бара стартира, спазвайки тротоарното си право, а между 14,00 и 17,00 часа улицата отново се зарива с маси и се нарушава тротоарното право до след 24,00 часа. Инспектората не изпрати проверка след 17,00 часа, както бяхме подали в сигнала си." 

И още:

"Бар "1890" обслужва клиенти на незаконно построена тераса! Ако застанете срещу бара, ще видите, че има два входа - ако влезете през десния, ще се качите до втори етаж, а той ще ви отведе до тераса с маси. Тази тераса е незаконна, не е трябвало да бъде построявана на калкан със съседната сграда. Това са паметници на културата, не може да се строй както ти е кеф. На тази тераса одобреният проект за построяване е абсолютно различен. Съответно е незаконна и съответно не е одобрена от архитект и конструктор и е потенциално опасна. Нарушава и закона за паметниците на културата. 

Район "Централен" е уведомен за това нещо, както и КЗП, но все още не реагират, бавят се, не затварят терасата за ползване, а там има хора и може да стане беля.... 

Уведомени са и НИНКН в София за незаконния строеж и за това, че тези хора незаконно са боядисали сградите около терасата, без одобрен проект от НИНКН. Терасата е отворена за ползване - съответно няма реакция..."

Plovdiv24.bg се обърна към споменатите институции. 

След подаден сигнал в Инспектората в сряда - 18,20 часа, сл
© Plovdiv24.bg
Това е разположението на масите по време на проверката на бара
ужители (обикновено обслужващи друг район) бяха изпратени на внезапна, държана в тайна проврека в "Капана" лично от шефа на "Инспектората" Ангел Славов

"Направихме изненадваща проверка на някои от марковите заведения с интересни имена. Почти всички бяха изрядни по отношение на схемите за поставяне на маси за открито сервиране. Точно за бар "1890" обаче е констатирано разполагане на маси извън утвърдените схеми сле 17 часа. Съставен е протоколи и акт (тоният рамер предстои да се определи, в рамките на от 100 до 5000 лева). 

"Тази година заведението няма други констатирани нарушения", посочи Славов. "Възможно е да сме изпуснали положението, но вече ще ги следим изкъсо, особено след като са си позволили веднъж нарушение." 

Що се отнася до обвиненията срещу негови служители, той ги определи като безпочвени и бе категоричен, че иам абсолютна вяра на инспекторите си. 

Отговорът на район "Централен"

"Цялата сграда е с разрешително за строеж от 90-те години. Дълги години е била в процес на строителство, приключилата миналата година", обясни кметът на района Георги Стаменов

"Ако е пусната жалба до кметството (особено такава, засягащи незаконно строителство), то по всяка вероятност сме отговорили, че документите на сградата са изрядни и сме я пуснали в експлоатация." Стаменов сподели, че при подобни сигнали винаги връчват писма с резултатите и на двете страни - и проверяваната, и жалещата се. 

"Ако в случая обаче става дума за междусъседски войни или спорове между конкуренти, не администрацията в тази, която трябва да бъде арбитър", категоричен е той. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Трябва да бъдат премахнати всички заведения, дискотеки, барове в жилищния квартал, тъй като повечето от тях правят нарушения. 2016 и 2017г. два пъти РЗИ отчете ШУМ над допустимите нива, т.е. общината трябва да се задейства.
0
 
 
Да не вадят само те маси така,големи тъпотйй.А тоя уж проблемния,как веднъж не съм го видяла да създаде проблем.
+1
 
 
От години в Община Централен не се случва нищо положително . Малките улици са в безобразно състояние, дупки в павирани улици, изоставени автомобили- само на ул "Балчик" са 4 изоставени тротоари с разбити плочки. Единственото положително е Бул. Руски , то защото е централен булевард. Кмета навярно не стъпва извън Общината.
0
 
 
Тротоарно право плащат на ръка на общинари да си затварят очите!
+4
 
 
Инспекторите да идат в Столипиново . Там ако имат касов апарат то не могат да боравят с него. Да не говорим за тротоарно право!
0
 
 
Като става дума за законност в "Капана".... висящите парцали-знаменца също са незаконни. Но за това ще разберете повече в началото на септември. Кметът мълчи по въпроса, но нарушава собствената си разпоредба.Наредбата е тук: http://plovdiv.bg/obs/действащи-актове/наредби/наредба-за-реда-за-издаване-на-разреше/ Нищо не е както трябва. Цялата държава стене от подобни къде малки къде големи случки. Колкото до "1890"... Май някой има интерес или самия Скил нещо е станал мутра. Знам ли...
0
 
 
В интерес на истината не само 1890 нарушава размерите на платеното тротоарно право. Смешното е, че след като им го маркираха с жълта боя, нарушителите взеха да слагат отгоре столове, за да не се вижда маркировката :) Има случаи със заета 2/3 от ширината на улицата. Просто така сме си свикнали - да не спазваме правилата. Ако мине - мине.
+6
 
 
Щом си плаща съвсем скоро ще започне пак да нарушава правилата. Снимайте го с видео как слага маси из цялата улица. Снимайте с видео и "проверките" от "инспектората". В България за мутрите и големите фирми които си плащат, няма КЗП, инспекторат, НИНКН, Натура 2000, НАП, мутрата плаща по някой лев на дребните хиенки, ако въобще го проверят, и продължава с престъпленията. Но поне ги снимайте тези неща с видео, да се види как нарушава, как го проверяват, че всичко е фарс, и после как продължава с нарушенията. И му сложете на клипа едни субтитри на английски, па го пуснете и в ютуб, да го види цял свят, що за Мутроландия е това, и един чужденец да не им дойде 2019 да даде пари на мутрите.
0
 
 
Проекта на институциите за творческия квартал Капана е пълен провал, Капана не се разработи според плановете на администрацията, а се превърна в ПИВНИЦАТА на Пловдив , в невъзможност жителите да обитават собствените си жилища от СИЛЕН ШУМ и мръсен въздух от МНОГОБРОЙНИТЕ заведения.
0
 
 
Новодошлите в Капана, финансирани от общината заведения "Котка и мишка," "Паваж", "Мънки хауз" също нарушават наредбите и законите, а инспектората "НЕ ВИЖДА" това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: