ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Пловдивските полицаи излизат на протест, ще шестват по Главната!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 01.09.2017Коментари (4)2471
© Plovdiv24.bg
Пловдивските дружества на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планират провеждането на регионален протест днес от 18:00 часа, пред сградата на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Проявата е част от веригата регионални протести в знак на несъгласие с някои аспекти на управлението на Министерството на вътрешните работи и в подкрепа на исканията, издигнати на националния протест, провел се на 05.07.2017 година, които все още не са изпълнени - спешна работа по създаване на нов Закон за МВР с участието на представители на синдикалните организации и актуализация на възнагражденията на служителите в МВР с поне 15 %. 

Недоволството на служителите е продиктувано от затруднения диалог с политическото и професионално ръководство на министерството, както и от редицата прокарани законодателни промени "на парче", довели до още по-сериозно задълбочаване на проблемите с подбора и обучението на кадрите и осигуряването на прилична материална база за изпълнение на задълженията на служителите. Решенията на належащите проблеми се отлагат, за сметка на отправяните от ръководството на ведомството и представителите на изпълнителната власт щедри обещания. 

Ето защо полицаите, пожарникарите, спасителите и служителите от администрацията ще проведем и кратко шествие по улиците "Райко Даскалов" и "Княз Александър I" - за да заявим, че ефективно работеща и добре подготвена правоохранителна система не се създава в едно "Министерство на обещанията", а само със съвместна работа на ръководството и служителите, заявяват полицаи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Като излезнат другите хора на протест не да ги бият и арестуват ми да се присъединят към тях
0
 
 
Колкото пъти съм гледал пожар на живо, толкова пъти пожарникарите са чакали да поизгори и чак тогава се качват да гасят. Да не вземат да се опарят. Отвличания, грабежи, убийства, пиянски свади, МВР търсят неизвестния извършител, а през това време им текат заплатките. И така и не го намират. Из града има маса луди, които си минават на червено, в насрещното и правят по 100 нарушения на ден. А те за един месец са свалили 97 регистрационни номера. Администацията и ръководството са само едно оправдание. В момента закона позволява да свалят номерата на всеки, на който са му взели книжката за нарушения и го проверят че е без книжка. Малко по-бавно е, първо трябва да се отнемат всичките точки, такъв е закона, в други страни от ЕС за 2 минавания на червено се взима книжката, глобата е общо 4000 евро. С други думи, за да имаме някаква промяна в закона, трябва да се работи, да се глобява, да се взимат книжки и да се свалят номера. И според резултата от практиката да се решава има ли нужда от законови промени. Когато в МВР никой работи, закона не се прилага, нямаме база за сравнение, затова законите ни са светлинни години след европейските. На ден като имаме само 2-ма глобени за минаване на червено и един неизвестен извършител, който е невидим за свидетели и камери, защото е братовчед на известен кварталнен дилър, че ние сме държава без престъпност, какви законови промени да случат, когато всичко е перфектно? Бих ги подкрепил в протеста им, ако си вършеха работата, но те не вършат и 1% от задълженията си, а искат 15% увеличение на заплатата, баси наглярите, като онзи комунист бодигарда на тодор живков, всичките са едни руски отрочета, боклуци. И ще им дадат, защото всяка вечер са охрана на "бизнесмените" финансиращи партиите, охрана са и на самите партии, когато народната любов дойде в повече. Това им е основната функция. Затова в България винаги ще бъде комунизъм, никой не прави контрапротест срещу тях, за тях е най-добре да сме всеки за себе си, но да им заработваме заплатите заедно, а те да пазят обирджиите.
0
 
 
Тези кадри не подлежат на обучение.Не ги мъчете! ХАНКУ БРАТ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: