ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Финландец преживя истински кошмар у нас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:57 / 01.09.2017Коментари (23)5866
© bgdnes
Абдулай Коне
50 дни незаконен арест, нагласяне на доказателства, грубо потъпкване на българското и европейското законодателство, договорки за абсолютно незаконна екстрадиция, психически тормоз и чувство за обреченост, пише "България днес". Това преживя финландецът Абдулай Коне по време на почивката си в България. Поредният случай на тотална некомпетентност на българските власти е на път да създаде международен скандал и данъкоплатците за пореден път да плащат паричните глоби, които отнасяме от Европейския съд.

Ходенето по мъките и правният абсурд, в който попада Коне, започват преди два месеца. Заедно със семейството си мъжът прекарва седмица на морето. Почивката свършва и те се отправят към летище Варна. На митницата ченгета преграждат пътя на Коне и той е арестуван. Жена му и децата са отпратени, а той попада в ареста.

След три дни в пълно неведение преводач обяснява на Коне в съда, че е задържан по искане, отправено от Того до Интерпол, и е обвинен за извършване на редица компютърни престъпления на територията на африканската държава. Коне започва да се кълне, че никога не е стъпвал в Того и че е финландец. Пред честната му дума нашите власти изкарват "неопровержими доказателства". 

Заявка до Интерпол за издирване на лице със същите имена, без посочена снимка или отпечатъци, с малката разлика, че търсеният е от Кот д'Ивоар, а не от Финландия. Магистрати изпращат съобщение до колегите си в Того, че са арестували лице с подобно име. Междувременно съдът в столицата Ломе постановява задочна присъда от 3 години затвор срещу издирвания престъпник.

Абсурдът и некомпетентността, които вкарват зад решетките Коне, го докарват до отчаяние. Никой не му съдейства, няма комуникация с близки и финландските власти. Служебни защитници и ченгета му обясняват, че всичко е приключило, че той е осъден и ще бъде екстрадиран в Того, за да излежи присъдата си. Казват му, че снимките от Интерпол и пръстовите му отпечатъци съвпадат и той е обречен.

"Това, разбира се, няма нищо общо с действителността, тъй като подобни материали въобще няма. Искащата държава не е предоставила нито снимка, нито каквито и да е други данни", категорична е защитничката на Коне - адвокат Биляна Коцакова. 

Потресеният юрист се захваща със скандалния случай. Установява по безспорен начин, че клиентът й никога не е стъпвал в Того. По време на периода, за който се твърди, че съименникът му е извършвал престъпленията, Коне е бил с жена си във Финландия, работел е, помагал й е в бременността и е ходил по болници с нея.

Кошмарът не свършва. Българските власти уговарят екстрадицията на Коне, без въобще да уведомят Финландия. Това е задължително с оглед на това, че че той е гражданин на друга държава от ЕС.

"Напрежението беше неописуемо. Виждах реалната опасност как един невинен човек ще бъде изпратен в затвор в Африка", добавя адвокатът. За щастие делото е прехвърлено в София, където екстрадицията е отказана. Случаят стига до Финландия, като лично главният прокурор на скандинавската държава се захваща с него. Коне е категоричен, че ще търси справедливост и ще съди България в Страсбург.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз гледах по "Чиливизията" кратичко интервю с него, и ми се наби на ухо като каза нещо от сорта (цитирам по памет) "В затвора видях неща, които бях виждал само по филмите... затворниците се друсаха... шмъркаха" и се замислих... Как така, никой не се самосесиза, как и журналистите дори не се направиха на ударени с едно "Really? You serious?" нещо... много странно, все е едно е абсолютно законно да си се дрогират в затвора...
0
 
 
Явно 50 дена на слънце са го държали рџ?‚
0
 
 
И аз работя с финландци , обаче е такъв Финландец ... рџ?Ѓ
0
 
 
И защо всъщност трябва българският данъкоплатец да плаща? Всяко едно разпореждане, издадено по този скандален случай, анонимно ли е??? Който си превишава служебните задължения и опозорява държавата си разпродава имоти, коли и вещи до девето коляно и си покрива исковете. Да се разберем веднъж завинаги - в демокрация с пазарна икономика и лични права и задължения ли ще живеем, или в някаква болшевишка антиутопия с колективна безотговорност?
+1
 
 
Виж какво става, като не ползваш пунктуация. :)
0
 
 
Че е чистокръвен финландец е видно...Но,че не ни приемат в Шенген заради специалистите в съд и прокуратура и полиция..и това е ясно!
0
 
 
За Ушев всички са еднакви. Кажи, му че тва е Ал Капоне и ще го качи в астрата на момента
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: