ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Истината в една снимка! Още ли има заблудени?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 01.09.2017Коментари (45)22521
©
Снимка, съпоставяща цените в наш провинциален супермаркет и друг магазин в Западна Европа, показва колко наистина плащаме за най-обикновени стоки у нас и каква действително е разликата. От тях се вижда, че в България плащаме с пъти в повече, независимо, че заплатите у нас са значително по-малки. Вижте сами разликата!

Източник: Блиц







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Българите сме си баровци просто... XD
+2
 
 
Тези империалисти гадни как ни дерат!!!
+6
 
 
Чел съм какви ли не статии тук, за убийства нелепи катастрофи и какво ли още не които са ме възмущавали до небивали величини, но за първи път се реших да се регистрирам, тоест да си причиня главоболието да се регистрирам, не за друго, а поради коментарите на първите няколко души. Така драги сънародници, не знам вие къде сте пребивавали или пребивавате или сте били на екскурзия с автобус ... като човек живял дълги години в Англия и то до преди 2 месеца буквално, мога да ви уверя, че мнението ви не е компетентно и погрешно в същото време. ДА продуктите тук са на промоция, но мили хора там те вечно са на промоция, дори на самият етикет си пише оригиналната цена, за да не се впускам в дълги и излишни съпоставки на всеки един продукт ще ви дам обикновен пример, в Англия пълнейки си количката за седмица, без да си "бия г*а да не с*ра" както се е изказал един от колегите по-долу за двучленно семейство с всевъзможни глезотии ми струваше грубо около 85 паунда, последните пъти в които пазарувам в хипермаркета с буквата "К" да не правя реклами давам съответно 30лв и на следващия ден 40лв. в нито един от двата случая не покривам дори дъното на количката, та да продължа с примера си в Англия с 85 паунда НЕ лишавайки се от нищо с приятелката ми си пазаруваме за седмица та и отгоре в България ако трябва да направя същото сумата е около 270лв. курса на паунда в момента е 2.09лв. сами си го сметнете. Но дори тук ние не говорим за най-евтиния клас стоки в Англия, ако говорим за икономии може да изкарате седмицата и с 15 паунда ... Винаги съм казвал, че да се сравнява стандарт и цени не е правилно да се обръща в чужда валута, а да се избере един или няколко нужни консуматива и да се съпостави с минималното заплащане за страната, с други думи. Ако в България минималната заплата е 450лв. не знам колко е ако трябва да съм честен то с тях може да си закупите колко 220-230л. бензин ? Е в Англия пак не знам колко е минималната заплата мисля, че е 7.20 паунда при 40 часова работна седмица сами си сметнете колко излиза месечното възнаграждение, нека го обърнем отново в Бензин 1000-1100л. ? Конкретното сравнение не беше точно и съм сигурен че ще има много заяли се, използвам възможността да им пожелая успех в живота и да са живи и здрави !
-5
 
 
Стоките не се транспортират 3000км сами, не се складират и не се подреждат в магазина сами, така че нормално е при над 50% вносни стоки в магазина, да бъде по-скъпо. Има и български продукти рабира се, но който може да си го позволи ги избягва, всички знаем защо е така. Субсидират ли европееца, той ще направи нещо качествено. Субсидират ли българина, той ще си купи една хикс петица и ще отиде в София или Пловдив да им покаже кой е вожда.
+1
 
 
Не е само от ДДС-то. Цените в България не са с 20% по-високи, а с 300 % на някои стоки.
+4
 
 
"Пей си, Пенкеле, кой ли те чува" . От 9 кладенеца вода извадиха за да докажат, че няма лъжа, няма измама! Това било съвсем нормално! От ДДС-то било, ами намалете го тогава!
+2
 
 
Отговарям на тези господа, които са дали мнение преди мен, че не са съгласни със статията.От такива дупедавци като вас сме на този хал. Вие сте абсолютно заблудени и големи олигофрени. Извинявам се за лошите изрази, но ми писна от такива хора. Жалко е, но когато пътувам в чужбина си купувам козметика от там, защото е многократно по-евтина от тук. И това не са промоции, а редовните им цени. Иска ми се да доживея момент, в който както унгарците, ще пазаруваме само в местни магазини.
+1
 
 
Аз пък да Ви кажа, вивях в Регенсбург 2 години. Цената на суровото месо е точно същата като в Пловдив. Сравнявъл съм ги. когато филе пил гърди беше окло 8 лв , в германия си го взимах между 3.5 и 4.5 евро. Огромна разлика. Сирене президент БЕЗ ПРОМОЦИЯ - 1.35 евро - в БГ 4 лв . Ако не е по евтино на Запад, то поне не е по скъпо. А да не говорим за фактора покупателна способност на населението...
Aнонимен
на 01.09.2017 г.
+2
 
 
долните коментари наистина сте заблудени
-5
 
 
Най ме кефи - когато от един магазин с 1000 стоки, някой извади 3 стоки по евтини от в България и почне да филосовства, колко евтино било там...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: