ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Това е недопустимо! Пловдив ли сме или Полски Тръмбеш?
Автор: Стоян Маджиров 17:06 / 03.09.2017Коментари (35)31838
© Plovdiv24.bg
Редица сигнали от недоволни пловдивчани пристигат постоянно в редакцията на Plovdiv24.bg. Причината за всички тях е една и съща - липсващият градски транспорт в късните часове.

В следващите редове ще предоставим обобщено всички тях, защото пловдивчани искат да могат да се прибират вечер нормално с градски автобус срещу левче, а не още след 22 часа да са принудени да хващат таксита.

Сигналите са предимно за това, че след 22 часа е трудно да се види работещ автобус. Още от 21,30 ч. често се виждат "прелитащи" такива, изключващи се, но само 1-2 действащи максимум до 22,15 ч.

Дори да се застане на главна спирка по централния булевард "Цар Борис III Обединител" в 22 часа, ще се види, че последният автобус минава около 22,15 ч., след това мястото за автобуси се запълва от чакащите таксита.

Превозвачите ще кажат, "ами лятно разписание" или пък "няма хора по спирките". Изобщо не е така. Хората недоволстват от много време за нередовните автобуси и ранният час на приключване, няма нищо общо с лятно, зимно и др. разписание. Автобусите, за голям град като Пловдив, просто ги няма в късните часове. А хора по спирките има, но просто свикнаха, че автобус по това време няма да дойде, та как да чакат тогава?

"Място за сравнение няма дори с Варна, Бургас, та камо ли да се говори за София. Но вижте, май може да се сравняваме с Полски Тръмбеш, ако изобщо там има градски автобус", казват недоволни пловдивчани.

"Цялата ситуация е срамна, някой трябва да помисли за нормалните хора, ако нямат лична кола, няма как да се разходят по Центъра до по-късно, да се приберат от работа в късните часове или пък да посетят някое късно културно мероприятие. Всичко опира до таксита, просто нямаме избор.", това пък споделя друг препатил.

За финал пловдивчани питат: Ще доживеем ли някога да се возим в автобусите и след 23 ч. напълно нормално, като един нормален европейски град?








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Събота и неделя няма никакви.Иначе програмата е усвоена електронно таксуване велоалей,табла като слънце нищо,че не показват каквото трябва.
0
 
 
Освен това да си викнеш такси около 22-23ч. става все по-трудно, и таксито излиза да цената на градският транспорт ако се качат 4 човека, сбъркана работа, автобуси които я ги има я не след 20ч., таксита за без пари ако можеш да си хванеш, много неприятно е да си без кола в Пловдив!
0
 
 
Че то тва го няма от минимум 10г. Но кво може да направиш ? Само алчни продажни .... са на власт.
Спhttp://www.economic.bg/bg/news/7/parviyat-grad-u-nas-kojto-vavezhda-integriran-gradski-transport.htmlодели какво ново....
на 04.09.2017 г.
+1
 
 
Софиянци се борят за денонощен градски транспорт, нас в Пловдив ни прибират още в 20 часа по домовете. Няма театър, няма разходка, няма заведение. Има, обаче даваш още поне 5 лв за такси и то става по-добре в къщи. Пловдив е град с хора, които имат културни потребности, лятото се излиза след 21 часа по главната. Това са традициите на хубавия ни град. Разбира се, че по спирките няма никой след 20-21 часа, защото никой не разчита на градския транспорт. Преди години как съм чакала в 24 часа да дойде тролей № 5 и да се прибера.... Това е, лягаме с кокошките и се дооселяндурчваме.
-1
 
 
... минчооооо кво стана с революцията на коматевско бе :)
+4
 
 
И в село да беше, пак трябва да си спазват разписанието.
+2
 
 
Според мен кмета Тотев трябва да задължи превозвачите от една конкретна дата вече да има градски транспорт до 12 и пловдивчани да знаят че ще има и нали уж има камери...да видят тогава дали след 22ч по спирките няма хора
0
 
 
Отиваща си нация с размита територия и няколко дървени философа за разкош. Не е ли прекрасно това? рџ?Ђ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: