ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Какъв фреш ни продават в "Лекси"?
Автор: Васил Динев 10:27 / 04.09.2017Коментари (15)19873
Здравейте. Пиша ви за да изразя възмущението си от некоректна практика в супермаркет "Лекси" в "Кършияка", в който цялото ми семейство сме редовни клиенти от години. Така читател на Plovdiv24.bg започва сигнала си до нашата медия. И още:

"Често купувам от там плодови и зеленчукови фрешове. Днес забелязах, че и на двете бутилки сок етикетите са двойни, като на долния етикет е вчерашната дата. Явно каквото не успяват да продадат за деня му лепват нов етикет и на другия ден отново е на щанда, заблуждавайки клиентите, че е прясно.

Както знаете, фрешовете не съдържат консерванти, затова и са предпочитани от клиентите, за които здравословното хранене е важно, но това също ги прави и изключително нетрайни, дори съхранявани в хладилник. В "Лекси" ги съхраняват в метална кутия с лед в нея. Дали ледът в тази кутия е оцелял цяла нощ, за да държи вчерашните напитки охладени... съмнявам се.

Това беше последното ми посещение в този супермаркет. Ако лъжат за един сок от три лева, страх ме е да си помисля какво правят с далеч по-скъпите меса, сирена и риба.

Един от проблемите в нашата държава е, че никой не си търси правата. Големите бизнеси винаги остават безнаказани, за това си позволяват подобни некоректни практики. Чувствам се длъжен да запозная обществото с тази измама, като целта ми е да провокирам повече хора да съзират компетентните органи, за да спрем да ставаме свидетели подобни неща. Моите жалби подкрепени със снимки и видео вече пътуват към Комисията за защита на потребителите и Агенцията за безопасност на храните.

Благодаря на Plovdiv24.bg за това, че ми предоставят трибуна. за да информирам обществото за случая. Честитя и предстоящия празник на Съединението на всички пловдивчани".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Фреш се прави на място, защо купувате готови? Не одобрявам практиката с етикетите, разбира се. Но като цяло в Лекси нещата са доста по-адекватни, отколкото в другите големи магазини.
-2
 
 
Нали имаше тук една гугутка, дето ни обясняваше, че Лекси била верига за...как го нарече.... хора с по-висок стандарт. Пък то си е жив "Триумф". Само трябва да познаваш собствениците. Сега вече какво си фантазираш е трети въпрос.
+4
 
 
Последното ми посещение беше,когато отидох да си закупя ядки(пакетиран бъдем) и след като проверих почти всички пакети за съотношение цена-качество,установих че повече от 50% бяха с изтекъл срок на годност.Уведомих служителката която отговаряше за щанда,а тя ми отвърна гневно "Имаме много работа и не можем да смогнем да преглеждаме всичко"...
+3
 
 
Според много хора Лекси е нещо повече от останалите вериги, защото имат обекти на по-централни места и някои от стоките им струват с 5% повече от останалите вериги. Това разбира се е заблуда. В големия си асортимент имат много неща с изтекъл срок, като всички останали. Все пак от магазин до магазин има разлика, какъвто управителя, такъв и магазина.
+3
 
 
За последно пазарувах в този магазин преди доста години. Сметката ни беше над 50 лв. Бях си взел едно пликче от тези за плодове и зеленчуци, в което исках да си сложа замразената риба, за да не текне нещо. На касата ме накараха да си го платя! Както казах, това ми беше последното пазаруване в тази верига!
+2
 
 
От години ходя там и когато взимам фреш, винаги се приготвя пред мен. Дори не знаех, че има готови, вече приготвени...
+4
 
 
Ами направете като нормалните хора-купете си сокоизтисквачка и си ги приготвяйте сами вкъщи. Излиза много по евтино и тогава наистина е прясно изцеден сок!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кауза Колежа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: