ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Върнаха стария график, пак събират боклука в Пловдив по тъмно
Автор: Васил Динев 13:09 / 07.09.2017Коментари (38)10643
© Plovdiv24.bg
Извозването на боклука в Пловдив отново ще става в 4 часа сутринта, съобщиха от "Чистота" за Plovdiv24.bg. Припомняме, че във връзка с постъпили сигнали в общинското предприятие за шум при сметосъбирането в ранните часове през август графикът за обслужване на съдовете за смет бе променен. 

Ето какви абсурди обаче се получиха при новата схема:
 
Нервни пловдивчани започнаха да атакуват служителите на "Чистота" с буркани.... Буквално. За неприятностите преди време разказа директорът на общинското предприятие Иван Стоянов.

"Заради сигнали за шум при в ранните часове на деня решихме да променим графика за обслужване на съдовете за смет. За изключително кратко време обаче се натрупаха нови проблеми", сподели той. И не само - служителите му вече са мишени на нападки заради новото си работно време.

"След множество жалби помолихме графикът на "Чистота" да се промени и сметосъбиране да не е в малките часове, за да не пречи на почивката на плвдивчани. Разговаряхме за корекция и в крайна сметка тя се случи", разказа и кметът на район "Централен". "Вече не се събира в малките часове. Но... започнахме да получаваме жалби, че събирането на боклука - особено сутринта, създава предпоставки за задръстване", поясни Георги Стаменов. Той обаче е категоричен, че ситуацията граничи с абсурд.

"Първо валят оплаквания, че е шумно сутрин, после - защо е спрял камионът и чисти. Нека дадем възможност на всеки да си свърши работата", призова тогава той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Имам чувство че нарочно го правят.Вая ме изнервят и скоро ще сляза да си поприказваме
0
 
 
Стига сте пращали хората на село, нещо по-оригинално измислете. Сигурна съм, че хората които съскат са от кварталите, на които им извозват боклука в нормален час, а не в 3:30.Нямам против да се случва и през нощта стига да го правят по нормален начин, а не да произвеждат шум, все едно се взривява сграда. Плащам достатъчно висока такса смет, за да си отстоявам човешките права.В Наредбата за обществен ред пише никакъв шум от 22 до 6!!!
0
 
 
Криво разбрана демокрация. Аз искам при мен да минават към 10-10:15 ако може. Хора няма как като живеете в града и искате удобствата му, да не усетите и някой недостатък.
0
 
 
Шумът при нас се равнява на излитане на изтребител.
0
 
 
Сметоизвозването няма работа през деня .... даже и сега е късно в 9 часа пак се засичат камионите и правят задръствания .... А иначе вие спите ли или какво ? Като не ви се спи гледайте телевизия ....
0
 
 
То бе блъскане то не бе чудо снощи! Не знам до кога ще издържа!
0
 
 
Проблемът не е в задръстването, което причиняват кофите, а в липсата на толерантност и търпение! Колко време отнема да изчакаш камиона, сигурно колкото са секундите на светофарната уредба на някое голямо кръстовище? Аз съм от хората, които бяха против събирането на боклук посред нощите, защото цялата дандъния е ужасна и непоносима, но нито веднъж не съм си позволявала да замерям с буркани или други талибаснки изпълнение! Дори не се даде шанс на новия график, и не че толкова пречи, но важното е на вуте да му е зле, това е жалкото в цялата история! Сякаш ако ги няма камионите за боклук през деня и движението става по мед и масло! Искрено се надявам шефът на "Чистота" да вземе необходимите мерки, за да се предотврати този среднощен шум и се надявам това да стане, преди някой гражданин да сезира по висша институция!
-3
 
 
Много угодия еййй, кой квото иска тва прави тази "Чистота" :D Аз искам , ако може между 13.00 ч. и 13.45 ч., в този интервал да се обслужват контейнерите в нашия район :D :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: