ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Подхващат клошарите в Пловдив
Автор: Мариана Панчева 08:40 / 08.09.2017Коментари (7)7163
© Plovdiv24.bg
"Чистота" подема битка с клошарите, чупещи съдовете за смет, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "В обществото се създава впечатление, че тези хора няма какво друго да правят, умират от глад и затова се ровят по кошовете. В много от случаите обаче това не е така, а за да им е по-лесно, дори чупят кошовете", коментира шефът на общинското предприятие Иван Стоянов

"В бобъра има пружина, която трябва да върне капака, но тези капаци почти не се затварят, защото на клошарите им е по-лесно да счупят този капак, за да ровят в съда за смет", поясни той. "Свидетели сме на много случаи, при които се обръщат и съдовете за разделно събиране, за да се вади пластмасата оттам." 

Стоянов бе категоричен, че попадне ли веднъж в контейнера, отпадъкът става общинско имущество и няма право да се вади, а кофите - да се чупят. Затова клошарите ще бъдат глобявани, а боклукът ще им се отнема. 

Както Plovdiv24.bg вече писа, Пловдивският общински съвет трябва да гласува промени в правилника на "Чистота", според които служители на общинското предприятия ще могат да глобяват нарушители на общинските наредби. 

"Инициативата е наша. Аз ежедневно обикалям по улиците, нашите хора са изцяло на терен", разказа шефът на "Чистота" Иван Стоянов. "Особено през почивните дни виждаме натрупани дюшеци, матраци, дивани и какво ли не, натрупани около съдовете за отпадъци. Досега, ако трябваше да се хване нарушител, който изхвърля боклук не по правилата, трябваше да се викнат служители на пловдивския Общински инспекторат. Колегите винаги откликват, но има технологично време, за да пристигнат на място, а ние нямаме право да задържим нарушителя и той си тръгва, без ние да сме направили каквото и д а е било", описа ситуацията към момента Стоянов. 

Сега обаче, след като предложените промени влязат в сила, служители на "Чистота" ще имат право да издават фишове и актове на нарушителите на наредбите. 


Още по темата: общо новини по темата: 34
08.04.2022 »
24.08.2021 »
23.08.2021 »
09.02.2021 »
03.10.2020 »
02.07.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Поне като ровят по кошовете може боклука да не си го оставят извън тях ......
+2
 
 
Всичко е наред само клошарите остана да оправите....
+1
 
 
В Южен контеинерите "на Триумф" вечерно време около 22 часа се преравят от едни хора с много добре изглеждащ жълт бус
на 08.09.2017 г.
+2
 
 
Не мога да разбера Чистота изпълнителски функции ли имат или контролни?Това изказване на Стоянов за пореден път показва колко безхаберници има в Пловдивското кметство.Капаците на контейнерите никой не ги затваря,защото са тежки и трудно подвижни.Дори самите работници не ги затварят.Лично аз,а вярвам и останалите, не желаем да бараме с ръцете си гнусните дръжки. От години наблюдавам как системно се трошат от Чистота капаците на контейнерите, за да има повод за нови поръчки,респ. комисиони.А на клошарите Чистота и общината трябва да благодарят.Първо защото все пак правят разделно събиране на отпадъци и второ,по добре да си вадят хляба сами вместо да получават помощи или да крадат.Да си видят Чистота как непрекъснато техни служители ровят контейнерите и си тръгват с пълни торби от тях.
+1
 
 
Щели да глобяват клошари! По-голяма смехория не бях чел. Хора без жилища,работа и имущество. И какво ще им вземете за глобата господа смехурковци.
+2
 
 
Стоянов ще бори клошарите! Това някаква партийна проза ли трябва да бъде?! Когато партията майка и всички преносени милионери от всички цветове в Парламента си свършат работата, тогава няма кой да троши бобърите на Чистотата на Стоянов...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: