ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Втори международен китарен фестивал в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:34 / 08.09.2017Коментари (0)2821
©
Испанският виртуоз Еду Вико ще положи началото на втория международен китарен фестивал в Пловдив през октомври. Еду Вико секстет ще направи фламенко спектакъл на 27 октомври в Драматичен театър - Пловдив от 19:30 ч. Същата вечер от 22:00 ч. концерт ще направят и Ritmos Negros (Перу/България/ Испания) в Bee Bop Café.  

Ritmos Negros е група, която интерпретира афро-перуанска музика - жанр, произхождаш от перуанското крайбрежие. Ritmos Negros смесват африкански, андски и европейски фолклорни елементи. Репертоарът на Ritmos Negros e запълнен от популярни афро-перуански песни, смесени с инструментални и джаз парчета и други съвременни жанрове. Групата е създадена през 2016. Членове са Пиеро Епифаниа - вокал и перкусии, Симеон Леонидов - китара и беквокали и Борис Таслев - бас китара и беквокали. В момента тримата записват първият си студиен албум, който ще включва обработки на класически перуански фолклорни песни и авторски композиции.

Следващият ден е наситен с музикални работилници, които ще се проведат в галерия Тракарт. Първата работилница ще направи Еду Вико ( 10:30ч.), след него Ивайло Звездомиров (бас китарист и един от създателите на група "Те") ще запознае желаещите с "Ролята на бас китарата в съвременните музикални стилове ", а след него "Бо" Бояджиев (България / САЩ) ще направи уъркшоп на тема: "Акордите: вдъхновението и бекграунда върху който импровизираме".

Вечерта на 28 октомври в Драматичен театър, рецитал ще направи Марко Тамайо, който е друга голяма изненада за почитателите на класическата китара. Кубинският китарист с австрийско гражданство е провъзгласен за "кралят на китарата" от италианския вестник "Ла Стампа". Той е победител в множество престижни международни конкурси и е свирил с известни оркестри и диригенти по цял свят и се наложи като една от водещите фигури в света на класическата китара.

Вечерта ще приключи с концерт на Йес Псайла (Малта) и Веселин Койчев в Bee Bop Café. И двамата музиканти са гости на феста, благодарение на Yamaha, които ще направят изложение на китари във фоайето на Драматичен театър в рамките на два дена (28 и 29). Всички желаещи могат да видят и пробват китари и аксесоари на Yamaha.

На 29 октомври Марко Тамайо ще направи майсторски класове, които са само при предварително записване. Те ще се проведат в АМТИИ - Пловдив. По същото време в галерия Тракарт ще се провеждат китарни работилници, които стартират в 11:00 ч., водена от Йес Пайла и Веселин Койчев на тема: "Техника, фразиране и душевност: импровизацията като стил" . След тях Атанас Шишков - фюжън китара "Тапинг техника: концепция и изпълнение".

В 18:00 в галерия "Тракарт" Марко Тамайо ще представи авторската си книга "Essential Principals for the interpretation on the classical guitar"(Основни принципи при изпълнението на класическа китара). Книга, която променя цялостния педагогически подход към преподаването на този инструмент в световен мащаб. 

Вечерта ще завърши с концерт на "Йес Псайла Квартет"със специалното участие на Стоян Янкулов (Стунджи), Ясен Велчев и Ивайло Звездомиров в Bee Bop Café . Всички работилници и лекции са без вход, а билети за концертите в рамките на фестивала ще могат да бъдат закупени онлайн.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: