ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Отново гори цех в екозавода в Шишманци
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:22 / 11.09.2017Коментари (2)3945
©
Отново гори цех в екозавода в Шишманци. Пожарът е избухнал в същия цех, който горя в началото на юни, към 2 часа тази нощ. Това е седмият пожар от откриването на завода за преработка на твърди битови отпадъци. Според служителите на РС ПБЗН размерите на огъня са по-малки от последния път. Към огнището пътува мобилна лаборатория на РОСВ Пловдив за измерване на качеството на въздуха в с.Шишманци и околните села.

Припомняме, че кметът на Раковски Павел Гуджеров сформира работна група в края на юли в 9-членен състав от служители на общинска администрация и служители на РС ПБЗН, която извърши проверка и оглед на място в завода за преработка на твърди битови отпадъци относно пожара, възникнал на 2 юни. 

Експертната комисия е установила , че сградите се ползват не по предназначение, без проекти и/или разрешителни от община Раковски или други инстанции. 

За описаните сгради има съставени актове за установяване на административни нарушения съответно на фирма "КМД" ЕООД, фирма "Мишовски" ЕООД, фирма "Хосмел" ЕООД, съгласно които са нарушени изискванията за безопасност за пожар и не са отстранени предписанията. 
 
Издадено е решение от Община Раковски всички отпадъци да са от сепарираща инсталация съгласно писмен договор. Междувременно зам.-министър Красимир Живков изпрати отговор на сигнала на кмета на Община Раковски Павел Гуджеров с молба за проверка и последващи действия след пожара. 

В писмото се казва, че след потушаването на пожара в периода 13-17.07.2017г. е извършена съвместна проверка по документи и на място от експерти на МОСВ и на РИОСВ. От МОСВ съобщават още, че РИОСВ Пловдив ще предприеме действия по прекратяването на дейността на "Мишовски" ЕООД за премахване от площадката на наличните отпадъци и предаването им на лица притежаващи съответните документи по ЗУО. 

В заключение зам.министър Живков посочва, че" РИОСВ ще осъществява контрол на обектите разположени на територията на бившия Стоманолеярен завод-Раковски и приконстатирано нарушение на изискванията на екологичното законодателство ще бъдат предприети необходимите административно наказателни мерки".

Проверката е констатирала само документални нарушения на "Мишовски" ЕООД - фирмата, която стопанисва площадката за събиране и съхранение на отпадъци, където възникна пожарът. Установено е, че за периода от септември 2016г. до май 2017г. не е водена отчетност по надлежния ред, затова директорът на РИОСВ Пловдив е издал наказателно постановление за имуществена санкция от 4000 лв. Предвид, че "Мишовски"ЕООД не са уведомили РИОСВ за възникването на пожара е издадено второ наказателно постановление в размер с наложена санкция от 4000 лв.

Кметът Гуджеров призовава ресорните държавни институции в това число и РДНСК и РИОСВ и да предприемат законови мерки относно рецидива на пожара.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: