ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Откровената изповед на президента Румен Радев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:53 / 13.09.2017Коментари (4)4774
© Нова тв
"Семейството ми реагира с интерес и разбиране, когато стана ясно, че ще съм президент. Намират начин да се адаптират и продължават с ежедневните си дейности ", разкрива с усмивка Румен Радев пред Нова телевизия. "С жена ми Десислава обсъждаме проблеми от всякакъв характер. Аз уважавам мнението й и се вслушвам. Обогатяват се отношенията ни. На нейното мнение винаги мога да разчитам, но крайното решение винаги е мое", това разкри той за отношенията със съпругата си. 

Преди личните признания президентът направи и горещ коментар на отвличането на Адриан, "Наглите" и заплаха ли е Русия за България. "Суверенитет, законност, външна политика. Най-добре е когато всеки президент надгражда. Това е смисълът на президентската институция. Не мина без гнета на закони, които ощетяват българския интерес, сезиране за СЕТА и предизвикателства пред националната сигурност. Направихме първи стъпки в реабилитиране на отношенията с Русия и направихме решителни действия за запазване на суверенитета на България". 

С тези думи започна интервюто. Той смята, че един от най-големите успехи за изминалите около 235 дни, откакто е президент, е налагането на Кохезионната политика в Римската декларация. "Мисля, че престъпността в България винаги е нагла. Те са една метафора за начина по който живеем. Битовата престъпност е бич и не виждаме реални резултати, което тревожи хората. Коментарите трябва да се правят от специалисти и разследващи. 

Тези хора трябва да бъдат изправени пред съда. Надявам се и всички вярваме, че органите на реда са мобилизирани и ще се справят", заяви Радев. "От КСНС по национална сигурност очаквам не просто сближаване на позициите на управляващи и опозиция, но и ефективен метод за справяне с този проблем", обясни още президентът. Дойнов подчерта, че разсекретяването на стенограмите на КТБ е била крачка, чакана от много хора, но въпреки това не е дала яснота за ситуацията. Радев не се съгласи и обясни следното: 

"Първо, всички ние платихме цената за КТБ и затова трябва да знаем истината. Случаят трябва да се реши тук в България, а не в чужбина. Ние трябва да покажем, че можем да градим сами своето бъдеще. Затова призовах г-н Василев да се завърне в България и да даде своите показание тук. Аз ще подсигуря сигурността му. Аз съм на страната на закона. С желание за прозрачност, аз разсекретих докладите и стенограмите за КТБ. Обществените очаквания бяха разколебани между президента и съда. 

Тези стенограми трябваше да бъдат пуснати, за да докажа, че истината трябва да бъде търсена в съда. Призовавам Василев да изложи твърденията си пред българския съд". Днес бе внесен документ в парламента, където пише, че източник на национална заплаха за България е Русия. Вие поканихте президентът Путин. Остава ли тази визита и какво е отношението ви по въпроса, пита Дойнов. "Никъде не пише, че Русия заплашва България. 

Пише, че руските действия заплашват националната цел за единна, свободна и мирна Европа. Макрон и Орбан се срещат с Путин, Меркел поддържа непрекъснат диалог с Путин. Самата тя каза неотдавна, че не можем да говорим за сигурност, ако нямаме ясен диалог с Русия. Съвсем скоро бе заявено, че България и Гърция ще бъдат мост към отношенията", обясни той. 

"Време е да спрем да говорим за Русия и да започнем да говорим с Русия. Трябва да отстояваме интересите си. Пряката доставка на руски газ е една от тях, например", допълни категорично Радев и допълни: "Трябва да търсим място, така че България да не бъде заобикаляна, както досега". "Политиката на ръководството на НАТО има две страни - едната е повишаване на комуникативния диалог с Русия", заключи Радев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз не мога да разбера защо се измести акцента за този нов орган, който искат да създават. Защо се дават примери за обществени поръчки и чиновници? Че нали и в момента могат да си ги разследват и наказват (не че го правят, но могат). До колкото знам просто трябва да се създаде орган, който да може да предприема действия и срещу главния прокурор за да може да се затвори кръга.
0
 
 
Специално за Цветан Василев - няма как да го защити. Василев влезе ли в страната, няма да стигне до София, ще го "светнат" някъде. Много, ама много е неудобен!
+2
 
 
Президентът беше казал, че не разполага с пълномощия, за да осигури безопасността на Цветан Василев. А тук е премълчал този момент. Защо не наложи Вето на безумните поправки към НПК? Защо не пожела да защити семейството на Цветан Василев? Как може да му се вярва в такъв случай? Българският закон позволява свидетелят да бъде разпитан и по видеоконферентна връзка. Защо главният прокурор не е съгласен с това? Отговорите вече ги знаем. Остава да се задейства американската програма по закона "Магницки" и да се случат нещата. За да се стигне дотам и президентът носи вина.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: