ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
С четири "легнали полицаи" ограничиха скоростта в Браниполе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:06 / 14.09.2017Коментари (2)3122
Четири броя повдигнати пешеходни пътеки изградиха в пловдивското село Браниполе. Съоръженията се намират на възлови места, където редовно профучават автомобили - в началото на селото, на пресечката на парка и детската градина, до училището, както и на изхода на Браниполе.

Изграждането на "легнали полицаи "се оказва дълга и нелека процедура. Причината е, че трасето не е общинско, а на Областно пътно управление. "Отне ни близо две години, за да придвижим всички документи, но благодарение на съвместната ни работа с администрацията на Община "Родопи", начело с кмета Пламен Спасов, успяхме да поставим съоръженията", обясни кметът на селото Даниела Стоилова.

Още по време на строителството на изкуствените неравности хората в Браниполе изразиха притеснението си, че повдигнатите пешеходни пътеки са много ниски. "Проектът е съгласуван с Областно пътно управление и КАТ и е направен по всички законови изисквания", обясни пътният инженер от Община "Родопи" Реджеп Топал.

През 2012 г. е приета Наредба, описваща средствата за ограничение на скоростта и изискванията към тях. Според нея височината на изкуствената неравност трябва да е 7,5 сантиметра. Повдигнатите пешеходни пътеки в Браниполе са изградени по всички стандарти, заложени в този нормативен документ.

В началото на седмицата е положена и вертикална сигнализация и маркировка. Всеки един от легналите полицаи ще се осветява с фенер, за да е видим и през нощта. "В навечерието на първия учебен ден повдигнатите пътеки придобиха напълно завършен вид и се надяваме шофьорите да спазват правилата", каза Топал.

Стойността на новите съоръжения е 15 506,64 лева с ДДС, финансирането е от Община "Родопи". Изпълнител на проекта е фирма "Пътремонт ООД".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 14.09.2017 г.
0
 
 
Прекалено са нисички, прелитат ги с около 60, но пък за джипките идващи от Белащица не са проблем. Ако не вярвате, застанете някъде покрай пътя около 08.00 и 08.10 ч. и ще видите една руса кака с джип МЛ която преминава през двете села поне с 80 км/ч и за съжаление не е само тя ! Камери, камери за скорост трябват..... другото е бошлаф !
0
 
 
От 8 години живея в Браниполе. Избягах от селянията в града на село! Да са ни честити новите придобивки. Улиците в селото (където има такива) са достатъчно разкопани и е безумно да се инвестират пари в подобни съоръжения. По добре да се сложи една камера за скорост хем ще има постъплениня! В нормалните държави транзитния трафик е изведен извън населените места. Нещо подобни се опитаха да направят в Белащица заради камионите от кариерата! Проблема е, че няма улици и в селата и кварталите и ако не си съсед на кмета си обречен да газиш кал ти и децата ти! А всеки околовръстен път се застроява от "замъци"! За информация на всички желаещи да живеят в "баровските села" Парите за канализация отпуснати от ЕС са откраднати преди 10г и нови няма да има! Когато вали дъжд децата трябва да пресичат реките по деретата наречени улици! Затова пък автобусите на градския транспорт обръщат на 500м от селото защото от фирма "Родопиавто" имат два счупени автобуса без климатици но пък явно имат връзки в общината. Решението всеки се качва на кола и правим задръствания! И така нататък....Много е дълъго....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: