»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
ѕри нарушение вдигат глобата с 50 лева за всеки пътник в колата?
»зточник: Plovdiv24.bg 14:28 / 14.09.2017 ќтпечатай »зпрати
© Plovdiv24.bg
√лобата за вс€ко нарушение на правилата за движение да скача с по 50 лева за всеки превозван пътник в колата на нарушител€. “ова предложение бе гласувано и одобрено във вторник по време на заседание на ƒържавно-обществената консултативна комиси€ по проблемите на безопасността на движението, чийто председател е министърът на вътрешните работи ¬алентин –адев, предаде "“елеграф". “епърва текстът ще бъде предоставен на работна група, ко€то изготв€ нов «акон за движение по пътищата.†

÷елта на м€рката е да се спас€т хил€ди човешки животи. "ќт 2011 г. до 2016 г. при катастрофи са загинали 1095 пътници и са били ранени 17 752 души, които са се возили в автомобилите", посочват още от  омиси€та за безопасност на движението. —поред статистиката на  ј“ по-гол€мата част от пострадалите са били жени и деца.†

"∆ивотът на тези участници в движението струва повече от 50 лева", убедени са експертите по пътна безопасност. “е насто€ват за още крути мерки. «а първи пътен инцидент поради неспазване на знак "—топ" и преминаване през непрекъсната разделителна лини€ от пътната маркировка, санкци€та да бъде отнемане на 13 точки от талона и взимане на книжката до успешно полагане на психотест. “ъй като всеки четвърти убит на път€ е загинал при изпускане на завой пък от комиси€та искат при такава катастрофа да се праща виновникът за проверочен изпит. «а удар в дърво се насто€ва наказанието да е същото. †

«а превишаване на скоростта с повече от 30 км/ч в населено м€сто пък експертите предлагат отнемане на 10 точки от талона. Ќа заседанието на  омиси€та по безопасност на движението е било прието и да се разработ€т трасета, по които линейките да стигат възможно най-бързо до болницата с ранен в катастрофа. »ска се още помощ от ћинистерството на здравеопазването за въвеждането на профилактика за пострадалите при пътни инциденти.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ј за автобусите от градски€ транспорт кой ще плаща глобите?
0
 
 
“ези хора Ќќ–ћјЋЌ» ли са,ако има инцидент със влак да не би да глоб€ват машинистите като изчисл€ват колко пътника е имало във влака или във самолет тогава какво правим ?!!! Ѕоговете "ти€ ненормалници" в парламента сигурно са полудели.!!!
0
 
 
«а не гелосана коса още 100. ј полицаите на околовръсното всекидневно нарушават това правило(пресичане на непрекъсната лини€). Ќа всичкото отгоре, принуждават и шофьорите да го прав€т.
+1
 
 
за вс€ка прашинка в колата по още 100 рЯШВ
+4
 
 
 акъв е този комунистически подход към безопасността на път€ пак?! Ќе знам просто от къде си ги смучат тези закони. ¬ ц€л св€т е доказано , че при увеличение на глобите не се промен€т нещата. ¬се пак глобите са постфактум а не превантивни мерки. »мам чувството, че държавата иска хората да нарушават и т€ само да прибира паричките. ѕа това че н€кой умр€л гол€ма работа.
+1
 
 
ѕроблемите са €сни с години. «акони има, контрол Ќяћј! јко има кой да налага контрол и със сегашните мерки, нещата ще са други.
ћного глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 14.09.2017 г.
0
 
 
јз пък предлагам глоба 100 лева на всеки шофьор , който не се е усмихнал на катаджиите при проверка! » глоба по 50 лева за всеки пътник, който не е направил същото!
+1
 
 
ѕредлагам по 20 лева за всеки пломбиран зъб на шофьора - щом има пломби значи е безотговорен за здравето си, съответно ще е такъв и за здравето на другите. 30 лева за вс€ка красива жена в колата - очевидно целта й е да разсейва съвестните водачи на ћѕ—. 10 лева за вс€ка чанта,сак и т.н. по тежки от 2 кг - водача рискува имущество, като по този начин стимулира консумиране и следователно замърс€ване на държавата ни. 20 лева за вс€ка бутилка алкохол в колата - очевидно водача има користни планове да алкохолизира себе си и близкото си обкръжение, което е предпоставка за нарушаване на реда и спокойствието на гражданите.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2018 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
ѕърва лига, сезон 2018/2019
“¬ сезон 2017/2018
Ќередности в район "—еверен"
Ѕлъснаха и убиха ученик на пешеходна пътека по път€ —озопол - Ѕургас
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
 акво всъщност тр€бва да се случи с ѕартийни€ дом?
–еконструкци€!
—ъбар€не и постро€ване на нова сграда
—ъбар€не на сградата, постро€ване на хубава опера, отвар€не на гледката към планината
Ќе мога да прецен€
ƒруго
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: