ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
При нарушение вдигат глобата с 50 лева за всеки пътник в колата?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 14.09.2017Коментари (9)7313
© Plovdiv24.bg
Глобата за всяко нарушение на правилата за движение да скача с по 50 лева за всеки превозван пътник в колата на нарушителя. Това предложение бе гласувано и одобрено във вторник по време на заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението, чийто председател е министърът на вътрешните работи Валентин Радев, предаде "Телеграф". Тепърва текстът ще бъде предоставен на работна група, която изготвя нов Закон за движение по пътищата. 

Целта на мярката е да се спасят хиляди човешки животи. "От 2011 г. до 2016 г. при катастрофи са загинали 1095 пътници и са били ранени 17 752 души, които са се возили в автомобилите", посочват още от Комисията за безопасност на движението. Според статистиката на КАТ по-голямата част от пострадалите са били жени и деца. 

"Животът на тези участници в движението струва повече от 50 лева", убедени са експертите по пътна безопасност. Те настояват за още крути мерки. За първи пътен инцидент поради неспазване на знак "Стоп" и преминаване през непрекъсната разделителна линия от пътната маркировка, санкцията да бъде отнемане на 13 точки от талона и взимане на книжката до успешно полагане на психотест. Тъй като всеки четвърти убит на пътя е загинал при изпускане на завой пък от комисията искат при такава катастрофа да се праща виновникът за проверочен изпит. За удар в дърво се настоява наказанието да е същото.  

За превишаване на скоростта с повече от 30 км/ч в населено място пък експертите предлагат отнемане на 10 точки от талона. На заседанието на Комисията по безопасност на движението е било прието и да се разработят трасета, по които линейките да стигат възможно най-бързо до болницата с ранен в катастрофа. Иска се още помощ от Министерството на здравеопазването за въвеждането на профилактика за пострадалите при пътни инциденти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А за автобусите от градския транспорт кой ще плаща глобите?
0
 
 
Тези хора НОРМАЛНИ ли са,ако има инцидент със влак да не би да глобяват машинистите като изчисляват колко пътника е имало във влака или във самолет тогава какво правим ?!!! Боговете "тия ненормалници" в парламента сигурно са полудели.!!!
0
 
 
За не гелосана коса още 100. А полицаите на околовръсното всекидневно нарушават това правило(пресичане на непрекъсната линия). На всичкото отгоре, принуждават и шофьорите да го правят.
+1
 
 
за всяка прашинка в колата по още 100 рџ?‚
+4
 
 
Какъв е този комунистически подход към безопасността на пътя пак?! Не знам просто от къде си ги смучат тези закони. В цял свят е доказано , че при увеличение на глобите не се променят нещата. Все пак глобите са постфактум а не превантивни мерки. Имам чувството, че държавата иска хората да нарушават и тя само да прибира паричките. Па това че някой умрял голяма работа.
+1
 
 
Проблемите са ясни с години. Закони има, контрол НЯМА! Ако има кой да налага контрол и със сегашните мерки, нещата ще са други.
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 14.09.2017 г.
0
 
 
Аз пък предлагам глоба 100 лева на всеки шофьор , който не се е усмихнал на катаджиите при проверка! И глоба по 50 лева за всеки пътник, който не е направил същото!
+1
 
 
Предлагам по 20 лева за всеки пломбиран зъб на шофьора - щом има пломби значи е безотговорен за здравето си, съответно ще е такъв и за здравето на другите. 30 лева за всяка красива жена в колата - очевидно целта й е да разсейва съвестните водачи на МПС. 10 лева за всяка чанта,сак и т.н. по тежки от 2 кг - водача рискува имущество, като по този начин стимулира консумиране и следователно замърсяване на държавата ни. 20 лева за всяка бутилка алкохол в колата - очевидно водача има користни планове да алкохолизира себе си и близкото си обкръжение, което е предпоставка за нарушаване на реда и спокойствието на гражданите.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: