ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Майката на Сузанита: Щом оплюха нея, значи и Анджелина Джоли не струва нищо!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 15.09.2017Коментари (14)17181
©
Шени Мурад е съпруга на Орхан Мурад. С Шени се женят на 16 септември 2002 г. и оттогава до днес чаровната дама е неотлъчно до него - не само като любяща съпруга, но и като личен асистент. Повод да я потърсим сега обаче не е дългогодишното й щастливо съжителство с големия певец, а тяхната малка дъщеря - Сузанита, за която напоследък се говори все по-често и с все по-скандален привкус. 

- Шени, какво мислите за всичко, което се случва със Сузанита? Тя е ваша дъщеря, но ако погледнете обективно и по възможност отчасти безпристрастно, какво изниква на повърхността? 

- Благодаря ви, че ме питате лично и се интересувате, за разлика от колегите ви, които не го направиха нито веднъж преди да пишат. Таке е професионално и коректно. И не защото ми е дъщеря и трябва да я защитавам, но не мисля, че Сузи е направила нещо лошо. Всъщност е направила това, което всеки един тийнейджър на нейната възраст би направил - в случай че е по-отворен, емоционален и развит. Да си говорим честно - има и такива деца, които са на по 25 години, но още не са пораснали, не са зрели хора, а са с мислене на 15-годишна възраст. 

Никой не може да определя кой как ще се развива - едни го правят по-бързо, други - по-бавно. Не виждам нищо лошо в държанието на Сузи и продължавам да я подкрепям. Дори и ако погледнем в световен мащаб - има много изпълнители, които са били на нейната възраст, когато са започвали в шоубизнеса със скандали. А Сузанита даже не е и очаквала да стане, каквото и да е, камо ли скандал. 

- А какво е очаквала всъщност? 

- Тя просто си направи клипче така, както го е правила и преди. 

- Интересуваме как Сузи тълкува думата "скандал", която в България, знаем, се използва под път и над път, заради което и отдавна е размила смисловата си стойност? 

- Аз не виждам дори някакъв особен скандал. Хората си го направиха най-вече заради това, че тя е на 14 години. И пак - да говорим честно - с баща й обикаляме къде ли не, наляво, надясно, по заведения, и сме виждали много лоши случаи, да пази Господ. Затова сега това, което се случва със Сузи, го приемаме като част от шоубизнеса в България. А не като част от нейния живот като стойности. В рамките на шоубизнеса това се счита за нещо нормално Не за нещо скандално. А хората дори не изслушаха текста на песента, гледаха само средния пръст и скъсания чорапогащник. Затова и не разбраха смисъла на песента. 

- Какъв е смисълът на песента? 

- Смисълът на песента е в щастието - дали се купува, къде и колко струва. То няма друго послание. А среден пръст се показва на Дявола, на лошото, не е насочен към някого, към хората. Не виждам нищо лошо в това. Това е един тийнейджърски жест, който, честно казано, не е нещо престъпно. Тя нито е убила, нито е направила нещо лошо. 

- Скандалът задължително присъствие ли е в този, образно казано, своеобразен трамплин, който трябва да изстреля в общественото полезрение един още прохождащ артист, какъвто е Сузанита? 

- Не, разбира се, но хората го направиха да е скандал. Тя не е държала да е непременно така. Направила си е един обикновен клип, заради който ескалираха тези реакции на скандал. Най-лошото нещо е, когато хората започнат да сравняват - в случая дали с баща й, дали с майка й. Аз нито искам да сравнявам Лора Караджова с Данчо Караджов, нито Сузан Мурад с Орхан Мурад. Нито искам мен да сравняват с майка ми или със сестра ми. Всеки е различен. Аз мога да имам три деца от един баща, но и трите да са различни.

Това е огромна тежест и нещо много отвратително. Баща ти прави това, ти трябва да правиш същото?! Не е така. Тя пък иска да е по друг начин нейното развитие. А аз подкрепям и двата начина, защото на Орхан му върви на годините да прави това, което прави - по същия начин е и Сузан, като част от днешното поколение. Не е скандално. Такова е поколението. 

- Какво мислите за тиражираните информации, че песента била крадена - основният семпъл, който се използва в нея, е част от изключително известна по света религиозна песен на бахайската вяра, която "възхвалява милостивия и добър Господ"? 

- Песента на Сузан не е крадена, защото е взето разрешение от диджей Бис, който всъщност е излъгал децата, че е негово. Тя е тази, която е излъгана в случая. Но всички написаха, че тя е тази, която е откраднала. Пишат, каквото си искат. Писаха и че ще участва във "ВИП брадър", а на нас никой дори не ни се обади. Всички медии, вестници написаха едно и също. Пишат даже цената??! А ние пак нищо не знаем... 

- Появи се колаж със Сузанита с логото на "Биг брадър", на който тя има дори кратко представяне... 

- Да, но тази снимка са я взели от една фотосесия, в която тя участваше като жури за модели в Слънчев бряг. Просто са си взели фотоса и са го качили в страницата, пишейки, че ще участва в шоуто. Няма такова нещо! И постоянно качват цената - последно четох за 50, за 60, за 70 хиляди... 

- Имаше и информация, че хонорарът възлиза на 100 хиляди... 

- Ами явно, докато започне шоуто, ще измислят, за да вдигат рейтинга. 

- А самата Сузанита има ли желание да влезе в подобен формат? 

- Сега още не бихме я пуснали да влиза, дори и с наше участие. Беше написано, че тя влиза заедно с баща си, но пак казвам - няма такова нещо. Всеки пише, каквото иска. Никой не се интересува от това поне да вземе точна информация от нас. Затова и сега сме се заели да съдим два вестника. Не можеш ей така да говориш и да пишеш от името на Орхан Мурад реплика "добре, че съм сляп, за да не виждам резила и срама на дъщеря ми"??! А предния ден по телевизията той е казал обратното - как е до нея, как я подкрепя. Недопустимо е! Сузанита нямала нищо общо със сценичния си образ 

- Всъщност темата за зрението на Орхан Мурад изобщо не трябваше да намира място в полемиката около песента на Сузанита, защото от човешка гледна точка не е нито етично, нито допустимо. Той е положил огромно старание да се адаптира към този начин на живот, който не е избирал сам. 

- Абсолютно. Това е огромен труд, който не се цени. Орезилиха темата, него не могат, защото той отлично знае какво прави, какво е направил. Не е и виновен, че му е такова положението. Няма виновни. Но в случая да бъркаш изказване, че песента е открадната със зрението, е нелепо. Освен това - как Сузан ще открадне, при положение че преди това изрично е попитала диджей Бис и той й отговаря: "Разрешавам! И искам под видеото да го има написано моето име." И него действително го има. 

А накрая какво излезе - че той е откраднал песента от някакви бахайци?! Те пък разбрали за това благодарение на доброжелатели от България. И понеже песента е световноизвестна и има много гледания, махнаха и тази на Сузан от ютуб канала. Но и дори и така, ние имаме и други музикални проекти, други планове занапред. 

- Как реагира Сузанита, когато свалиха песента? 

- Тя не го преживява изобщо. В момента съм в Слънчев бряг и на ден сигурно по десет пъти, когато минават разни коли, чувам песента да звучи отвътре. Няма как да бъде докрай забранена, защото всеки си я е свалил отнякъде и й се кефи максимално. 

- И все пак човешкото съзнание винаги проявява някакъв тип рефлексия, когато срещне гневни и негативни изблици, а в мрежата е пълно с такъв тип коментари за Сузанита. Как отиграва тя това? 

- Тя е много силна. Смята, че всеки може да си пише, каквото поиска, когато е във фейсбук. Да се крие зад всяко име. Но когато я виждат в действителност, всички искат да се снимат с нея. Даже и жени на възраст, не само тийнейджърки. Идват при нея и й пожелават успех. Значи излиза, че всичко е една огромна завист и злоба - в България един като тръгне да плюе и всички му пригласят. 

- Сузанита съгласува ли с вас и текста, и визията си в клипа, преди да ги реализира на практика? 

- Да. И съм чула, и видяла абсолютно всичко. И ми хареса. Дори скъсаният чорапогащник беше с идея, защото още първия път, когато видях, че това е така, казах на режисьора, а той отвърна, че умишлено го оставят, защото до момента Сузан е сменила четири и всички се късат. Така че този ефект е умишлено търсен. А за високото й чело, на което всички се подиграват, мога да кажа само, че аз много се гордея най-вече с него. 

Едно хубаво високо чело, което издава широкоскроен човек. Сузан е взела челото на баща си. И ще добавя само по този въпрос, че щом оплюха нея, значи и Анджелина Джоли не струва нищо! Само от едно високо чело вижте какви коментари има и разберете за какъв народ говорим, особено младежта. 

- Това, което представлява днешната реалност, всъщност е отражение на качеството на самите хора, които я формират. И в общ план нивото не е високо. В този смисъл не таите ли опасение от бързината, с която тази скандално определена ситуация изстрелва дъщеря ви на преден план за обществена консумация?

- Не се страхувам, защото Сузан има изцяло подкрепата на родителите си. Ние сме зад нея. И тя се чувства силна. Да, наоколо е много злобата, агресията, но тя има своите добри приятели, фенове, близки хора. Много си говорим постоянно за всичко това. И затова съм спокойна, че всичко с нея е наред. Шени и съпругът й Орхан Мурад продължават да са все така влюбени, както и преди 15 години, когато се женят.

- Абсолютно всичко ли одобрява Сузанита, гледайки се сега отстрани? 

- Не й хареса това, че музиката на песента беше направена в две студия. Но изрично подчерта, че умишлено е целяла електронния ефект, с който започва песента и който много хора критикуваха. Не беше доволна, че студията бяха две, защото при записа хванахме един момент, в който пее фалшиво, но дори Сузан не може да си обясни как се е получило. И в един момент се оказа, че вече са предали основния вариант. Иначе Орхан никога нямаше да допусне нещо подобно. Само заради това съжалява. 

- Колко достоверност има в информацията, че сестрата на Сузанита не одобрява нито визията, нито песента й, и не я подкрепя в тази ситуация? 

- Благодаря ви, че попитахте, защото този въпрос е важен. Това са двете крайности при моите деца - едното е прекалено учено - сестрата на Сузан, а другото - не толкова. Но ако говорим честно, сигурна съм, че например, когато говорим за Христо Ботев, 90% от децата, които са на възрастта на Сузи, не са прочели и ред, дори и една книга. Благодарение на телефони, на интернет и т.н. Не е само Сузи така, за да й се подиграват. 

Аз не я защитавам за това, в никакъв случай! И не одобрявам, че не чете книги! Критикуваме я много с баща й за това, защото самите ние сме чели много книги. Когато бях на възрастта на Сузи, аз постоянно четях книги. Всичката задължителна литература бях прочела. Да не си мисли някой, че не си уча детето да чете книги. А голямата ми дъщеря от 4-годишна насам беше изчела над 100 детски книжки. Това е смешното в случая - че не зависи от родителите това четеш ли, не четеш ли. Възпитанието е общо - и двете са го получили, но всяка от тях гледа по различен начин на живота, на себе си. Но реалността в момента е подвластна на болестта на XXI век - телефони и компютри. 

- Казвате, че с баща й много я критикувате заради нечетенето на книги. А каква е нейната реакция в такива моменти? 

- Слуша. Тя е своенравна за пет минути, след петата минута е на наша страна, защото знае, че сме прави. И все пак, няма как да накараш някого насила да чете книги. Няма как да седя над главата й, за да чете. Тя трябва сама да прояви желание. А кака й е точно обратният тип, поради което и не одобрява по-разпуснатото поведение. Но аз си харесвам и двете деца - всяко с различията си. Може би на всяка това помага по различен начин по пътя към това да се чувства щастлива. 

- Сузанита е едва на 14, тоест тепърва ще култивира себе си, а книгите много допринасят за този личностен процес. Дори този смисъл ли не би я подтикнал да преосмисли нежеланието си да чете? 

- Между другото точно това й говорим в момента с баща й. Правилно го казахте. Казваме й - ето виждаш как, когато ти задават въпроси за книги, ти става неудобно при отговора. Но поне признава истината, не лъже, което за мен е много важно. Винаги й казвам, че трябва да е точна, честна, независимо от всичко и от всички. И тя е такава. Има страшно добро сърце Първа е, когато разбере, че някъде има благотворителни дейности - веднага отива, за да помогне, с каквото може, на познати и непознати хора. И сега точно това ми казва: "Мамо, аз съм си събирала парички, мои, не съм закусвала, за да водя един сиромах човек в магазина, купувам му кайма, хляб... защо това никой не го забелязва, защо всеки забелязва само, ако хвана една цигара?!" Лошото се забелязва първо винаги, това е. 

- От кога датира при нея вътрешната нагласа да бъде по-разкрепостена в поведението си, по-отворена? 

- Откакто се е родила. Всъщност тя е израснала все сред големи хора. Ходела е навсякъде с нас. Трябваше да се движи с нас по заведения, където, знаете, и глупости са се приказвали. И стана така, че Сузан порасна преждевременно. Всичко се случва с много бързи темпове. 

- Цигарите, наркотиците, неусетното влечение на днешните деца към тях - как ще се справите с това? 

- Сузан пуши цигари пред нас. И двамата с баща й знаем за това. Казахме й, че още е много малка за това, че не е хубаво, а тя каза: "Мамо, решила съм кога ще ги спра." В момента й е явно любопитство. Но й вярваме - знаем, че може да мине и година, но тя ще спре цигарите, защото винаги, когато каже нещо, тя го прави. Хванахме я преди време да пуши цигари с една съученичка у дома. Тогава Сузан имаше проблем - аз трябваше да бъда за три месеца в Дубай и тя много тежко преживя раздялата ни. Но тази еуфория сега и цигарите - и това ще мине. Тя ще се поуспокои и ще продължи нататък. 

- А ако не мине... Славата понякога увлича до безпаметност! 

- Тя тепърва ще развива себе си. Ще прави нови песни, по-хубави, с хубави текстове. Осъзнат човек е. Засега се справя добре с нещата. Може би, ако беше някое обикновено момиче, щеше да понесе сега много тежко популярността, но Сузан от малка е обградена с внимание. Където и да е ходила, все е ставала център на внимание.

- Казвате, че сега към цигарите я води детското любопитство. Ами наркотиците... 

- Да ви кажа ли нещо... Аз исках да пробва наркотици на тази възраст, на която няма да може да ги понесе. Рисковано действие, обаче ефективно. Два дена тя повръщаше, беше й гадно, но аз нарочно исках да стане така, защото е един добър пример защо не трябва да посяга към наркотиците никога. 

Видях, че тя изпитва любопитство и й казах, че ще й разреша - обаче след като видя как й се отразяват заяви, че няма да докосне повече наркотици. Може би така трябва да постъпват всички родители, за да може да са спокойни за децата си в това отношение. Забраните иначе доказано предизвикват обратен ефект.


Източник: в. "Шоу"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.09.2017 г.
+1
 
 
Ако имах възможност бих набил Орхан Мурад и съвестта ми няма да трепне, че е сляп. Той е дори повече умствен инвалид отколкото физически такъв. Жена му е пълен глупак!!!!!
Aнонимен
на 15.09.2017 г.
+3
 
 
тая не е добре, не е с акъла си. какво да очакваме от дъщерята.
+3
 
 
Ама къде скачаш ,тъпачке ,да се сравняваш Анжелина с твойте дрисла !?
+3
 
 
"- Сузан пуши цигари пред нас. И двамата с баща й знаем за това. " Има ли смисъл да ги коментираме тези луди?
+2
 
 
До кога ще ни занимавате с живота на една пикла ? Само като слушаш майката и ти иде да и избръскаш един в наглата физиономия.
+2
 
 
Семейство простаци, я се скрийте някъде мноого на дълбоко и на далече!
+2
 
 
ами М А Н Г А Л И.....какво толкова да ги коментираме
на 15.09.2017 г.
0
 
 
Големи моралисти излезнахте всички в най-неморалната и безверна държава! 80% от дъщерите Ви правят духови упражнения на 14-15 години, а синовете Ви пушат трева и вандалстват. Ама да плюем по чуждото е по-лесно, вместо да приемем реалността що за "стока" сме отгледали ;) На статии за нуждаещи се от помощ болни хора или нещо ново открито/ремонтирано по 0-1 коментра. Но като има статия за някоя девойка/катастрофа, започва активното плюене и присмиване. "Кофти човешки материал"
+3
 
 
"Да си говорим честно - има и такива деца, които са на по 25 години, но още не са пораснали, не са зрели хора, а са с мислене на 15-годишна възраст". Ами ти, Шенай, и ти Орхане, като сте на по 50, мислите ли, че сте надраснали възрастта си, или сте си останали на равнището на мислене на невръстната си оперена щерка?...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: