ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Сладкарници "Неделя" изумиха с такса "нож", вижте абсурдното обяснение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:12 / 17.09.2017Коментари (111)196365
©
Верига сладкарници цака клиентите си с 15 лева такса "нож" за рязане на на тортата. За иновативната такса съобщи Теодора Иванова от групата "Майките на София". "Ако искаш да си купиш цяла торта от сладкарници "Неделя" и помолиш едно парченце от нея да ти отрежат за консумация на място за детенце на четири години, което плаче за нея, освен цената на тортата, поискаха 15 лв. такса "рязане". Такъв бил редът в тези сладкарници. Редно ли е? Може би има и такса "дишане на въздух". Не купихме тортата, но не само поискаха 15 лв. за рязане, а и отказаха да ни дадат и нож", написа възмутената Иванова. 

Според нея неприятната случка се разиграла в сладкарницата на "Неделя" в столичния квартал "Слатина", пише "Монитор". Проверка на изданието на място показа, че в сладкарници "Неделя" има такава такса и тя се нарича "Обслужване на тортата". Тя се плаща, когато клиент поиска тортата да се нареже за консумация в заведението", обясни служителка от сладкарницата на "Неделя" на бул. "Шипченски проход" в София. 

"Това е от години. Веднъж правихме изненада на една колежка, заведох я аз там и другите вече поръчали тортата. Стигна се вече до яденето, но от персонала -хоп 15 лв. Ние - не! Почнахме да я бучим така, както си беше цяла, хахо-хихи и сервитьорката пак цъфна. Хъката-мъката - 15 лв за консумация в заведението. Голяма селяния....", написа във Фейсбук Деница Кирова, която също е станала свидетелка как се иска "такса нож" в заведение на "Неделя". 

Неотдавна начислена такса "Празен стол" в ресторант в Созопол взриви социалните мрежи и предизвика лавина от реакции. Заведението там беше поискало от туристи пари за незаети места. На разпространена в интернет касова бележка се вижда как за четири резервирани, но незаети стола, ресторантът е начислил по 20 лв., или общо 80 лв. "Макар и единични случаи, това са нелоялни търговски практики и във всеки конкретен казус ще реагираме", закани се тогава шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Той обеща да има административна санкция за това, че без да е отразено в менюто, се начислява такава услуга и тя се представя в касов бон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма да се научим как се прави бизнес, особено в тази сфера, в съседна на нас държава ти носят чай, кафе, вода, фастъци за добре дошъл, а тук, ако може и въздуха ще ти таксуват.
-1
 
 
направи сам тортата, да не плащате такса нож, място за сядане и др
+2
 
 
винаги си е била ПОМИЯРСКА сладкарница
Ресторант Малък БунарджикГрупа ГРАМОФОН 14.01 СЪБОТАРесторант Малък БунарджикНачало 19:00Вход 20лв Телефон: 0889319748Билети можете да си закупите в Малък Бунаржик и р-т Рубаят Арт и да си запазите съответната масао ново....
на 18.09.2017 г.
-1
 
 
Цената на тортата за в къщи е една а за консумация в сладкарницата друга с надценка защото ползвате сервиз и той е скъп .Сервитьор не иска заплата по малка от 1000 лева ,като седнете на масата климатика работи и вие не усещате че отвън е 35 градуса ,ама че това удоволствие струва пари никой не мисли,има наем,такса смет,ток,вода,ддс, .В края на краищата пазарна икономика,не ви харесва Неделя идете в друга сладкарница.Собствениците ще имат вина само ако тази услуга не е вписана за да се види от клиентите
0
 
 
Статията е глупава и тъпа! Тортата когато е цяла и за в къщи естествено е по-евтина отколкото да я консумираш в заведението на парчета! Т.е. е нормално да ти искат допълнитена такса ако решиш да си консумираш от нея в заведението!
на 18.09.2017 г.
-1
 
 
Тъпаци, кой ще ви измие чиниите после?
+1
 
 
Кое му е абсурдното на обяснението? Съвсем нормално е такъв тип заведения да имат различни цени за консумация на място и за вкъщи. Излезте малко извън панелките. Ако ядете само дюнери или в Макдоналдс не ме учудва, че ситуацията ви се струва абсурдна. Неделя и Хепи са стандарт, който е висок дори и спрямо европейския.
+1
 
 
Баси! Тия избруталяха. Не, не я посещавам тази сладкарница. Обичам вкусотии с отношение и истински продукти. Всички масови производители на сладкарски изделия използват готови смески и " зеленчукови" сметани, всиките им неща имат абсолютно идентичен вкус и никаква индивидуалност. Сори...и тва с таксата, направо ме срази....и никакво отношение към клиента. рџ?  Много зле, много!
+1
 
 
Тези тарикати,да си вкарат ножа там където му е мястото!Жалко,че няма изисквания от контролните органи за такива услуги да им сложат такса" БАЛТИЯ"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: