ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
МВР забрани рока, щял да изнерви циганите
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:37 / 19.09.2017Коментари (18)14638
©
МВР се опита да забрани рок фестивала в с. Секулово, а като причина изтъкна възможно най-абсурдната - музиката щяла да настърви местните роми и да причини масови безредици. Ако това ви звучи като неновина, то забраната от районното управление в селото я има черно на бяло. Тя гласи:

По-голямата част от жителите на с. Секулово са от ромски произход. Това фактическо положение, както и предвидения нетрадиционен за културата на ромския етнос вид музикални изпълнения, създават предпоставки за извършване провокационни действия на етническа основа, които е възможно за прерастнат в масови нарушения на обществения ред.

Свързахме се с един от организаторите на "Енигма рок" - секретарят на местното читалище "Христо Ботев -1941". Въпреки указанието на МВР, фестивал в селото е имало и по думите на Божидар Христов - той е бил много успешен, а ромите са били едни от много, които са се забавлявали под звуците на рока.

"Събитието се проведе с огромен успех, без етническо напрежение, а всички бяха много щастливи, че в селото има такова събитие. За ромите това е откриване на една нова врата", сподели пред "Офнюз" Христов.

На "Енигма рок" в с. Секулово са свирили предимно български банди като SEVI, Mirror, Sanitarium, Pizza и други. От сцената на местния стадион е звучал блус, пънк, рок и траш, който за МВР е опасен за ромите.

Въпреки забраната на МВР, разрешение от голямата община Дулово има и това дава път на феста да се проведе. Проблемът, според Христов, идва от кмета на селото. Именно Хакъ Ибрям подал сигнал до местното РУ за фестивала.

Попитахме Божидар Христов как и защо са решили да правят рок фест в малкото силистренско село. "Първото и най-главно бе любовта към музиката на мен и председателя на читалището. А и не виждам пречка тук да се прави такова събитие. В Каварна ромското население също е преобладаващо, а знаете за успеха на рок фестивала там."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МВР продължава да пази мангалите ! Не сме и очаквали друго ...
0
 
 
Удри чалга до дупкааааа.. станахме мангалска,чалгарска държава.
+1
 
 
Циганизацията продължава !.. Народе ?!
+3
 
 
"Въпреки забраната на МВР, разрешение от голямата община Дулово има и това дава път на феста да се проведе. Проблемът, според Христов, идва от кмета на селото. Именно Хакъ Ибрям подал сигнал до местното РУ за фестивала." Значи циганите са присъствали на концерта и това не е бил проблем. Но циганските лидери и МВР не искат да излизат от вече създадения за тях стереотип. Е тука наистина трябва да се осъдят от две страни за насаждане на етническа омраза. Както от цигани, така и от българи. После да се сетят, че няма смисъл на деление за да се избегне и тази етническа омраза.
+3
 
 
Да се изнасят като ги нерви рока тази мръсна сган.А тези където искат да забранят да си ги приютя у тях ,защото и те са същите боклуци като тях.Мамицата ви долна и гнусна....
+6
 
 
Слугинажът на МВР пред мургавите им партньори вече приема абсурдни размери. Този текст е шокиращ, даже и като знае човек, че е писан от синовете на тези, които хранеха прасета със слушащи рок младежи преди няколко десетилетия. Реално погледнато срещу това РУ могат да се предприемат съдебни действия за насаждане на етническа омраза и от двете страни - и от българи, и от цигани. Само по себе си ще бъде култово едно дело като БХК срещу РУ Дулово заради милиционерско обгрижване на цигани. :)
+3
 
 
МВР да забрани и народните танци, да не изнервим някои у нас.
+1
 
 
До кога ще се съобразяваме с ГНУСНИТЕ, НАГЛИ И МИРИЗЛИВИ ЦИГАНИ. Вие господа управляващи се вземете в ръце и защитавайте интересите на данъкоплатците си а на тези които живеят на нашият гръб!
+2
 
 
Боклуците в парламента са виновни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: