ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Думите на зверски пребития в Садово учител - присъда към цялото българско общество
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:48 / 20.09.2017Коментари (6)15838
Част от колегите на Антон Велков
Позиция на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа": В първите дни на новата учебна година, за съжаление, отново ставаме свидетели на нагнетени до червено проблеми от старото десетилетие. Отново сме скандализирани с побой над учител и за кой ли път сме стреснати от бруталните проблеми в системата, с които не можем да се справим! Поредният случай на безскрупулно погазване на училищни и човешки норми е деяние, подвластно на Наказателния кодекс, но този случай визира и един друг отрицателен феномен - паралелна образователна система на децата и учениците от ромския етнос, създавана в годините на прехода. Образователна система, в която правилата са виртуални, а изключенията - правила. 

Дългогодишният преподавател по английски език в Професионална гимназия по селско стопанство, най-старата българска професионална гимназия, Антон Велков, е пребит по най-зверски начин, а неговите думи: "Опитвам се да създавам ред, затова ги предизвиквам. За тях учителят абсолютно нищо не значи", звучат като присъда не само към образователната система, но и към цялото българско общество, присъда за действията и бездействията, довели до серийните инциденти.

В момента тече кампанията на МОН: "Да приберем децата-роми в училище", което е крайна необходимост за интеграцията и социализацията на тези бъдещи ученици. Но всички ние, работещи в системата образователни дейци и заинтересованите институции, трябва обективно и безпристрастно да признаем, че досега интеграцията на "втора" скорост беше провал! В българското училище трябва да има едни и същи правила за всички ученици - българи, роми, от всички раси и етноси и за децата на емигрантите! Ако съхраним старите различни "аршини", сме обречени на поредния крах!!!

Българското общество и българските институции трябва да спрат да неглижират рисковата и опасна обстановка, в която работят българските учители. Защото заплахи от вида: "Ще ти запаля къщата", "Само президентът може да ме спре", не са допустими дори за страни от "Третия" свят, в никакъв случай не са приемливи за институцията училище.

Синдикатът ще настоява за най-строго наказание на ученика-агресор от ПГСС - Садово. Нега делегираният бюджет да престане да бъде пречка за създаване и спазване на правилата и съответно налагане на строги наказания при нарушаването им. Ще настояваме за незабавно изключване на ученика и търсене на отговорност по Наказателния кодекс с лишаване от свобода.

По предложение на РСО "Подкрепа" - Пловдив ще бъде предоставена финансова и морална помощ на учителя Антон Велков, дългогодишен член на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". Синдикат "Образование проведе консултации с МОН за своевременни и категорични действия за запазване авторитета и живота на българските учители, като МОН ще излезе със специална нота за този скандален случай и поредицата от агресивни действия, застрашаващи авторитета, достойнството и живота на учителите! 
Синдикат "Образование" ще предложи на МОН да организира и финансира професионална охрана на входовете и коридорите на "рисковите" училища.


Още по темата: общо новини по темата: 13
13.10.2017 »
29.09.2017 »
28.09.2017 »
28.09.2017 »
27.09.2017 »
21.09.2017 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Много права им дадоха на ромите правят каквото искат.Борисов трябва да стане като Живков да видим тогава как ще стоят като агънца
+3
 
 
Много лесно се решават проблемите, само че на никой там горе не му пука. Посегнеш ли на учител - без право на образование + съд, затвор като голям човек и тнт. И всичко ще си дойде по местата за секунди.
+3
 
 
Некомпетентни са ни управленците. Това е основния проблем. Нито знаят, нито могат.
+1
 
 
Вечния проблем, вариантите за решаване не са кой знае колко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: