ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Срам! Това ли е правосъдие? Смешна присъда за майка, била и унизила учителка пред цял клас!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 20.09.2017Коментари (6)6980
©
Битата учителка
След внесен обвинителен акт от Районна прокуратура - Севлиево 28-годишна жена, нанесла побой на учителка, е осъдена на десет месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години. Съдът е уважил и предявения граждански иск в размер на 2000 лева. Румена М. е призната за виновна за това, че на 06.01.2016 г., около 10.05 часа в Севлиево в класна стая на 2 "а" клас и в коридор на СОУ "Васил Левски" чрез удари и драскане с ръце в областта на главата и лицето причинила лека телесна повреда на Емилия К. - старши учител, при и по повод изпълнение на службата и функциите й - престъпление по чл. 131 ал. 2, вр. чл. 130 ал. 1 от НК.

Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и английски език. На 06.01.2016 г. преди началото на третия учебен час учителката влязла в 2 а клас, където се срещнала с класния ръководител на този клас. В този момент една от ученичките - дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му. 

По време на учебния час ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че използвайки в час мобилния си телефон, ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и взела телефона, но телефонът продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като установила, че разговаря с майката на детето - обвиняемата Румена М. и я уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. 

Няколко минути по-късно обвиняемата отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила обвиняемата да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря с юмрук в лицето. Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Габрово.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Десет месеца лишаване от свобода, което на основание чл.66 от НК е отложено с изпитателен срок от три години според вас е "смешна присъда", каква би била "сериозната присъда", вероятно доживотен затвор или смъртно наказание, което "за жалост" е отменено. Тази присъда е доста сериозна и в случая ще изпълни нещо много по-важно като цел, а именно промяна на поведението на осъдената, тъй като в следващите 3 години каквото и престъпление да направи и я осъдят, ще излежи и тези 10 месеца.
-1
 
 
Позволявам си да пиша,понеже родом съм от Севлиево!Действията на майката,че не са адекватни,не са!Но и учителката не е много на ниво!Не може на дете от смесен брак,което английския му е роден и го знае много по-добре от нея да му пише среден 3...Не отиват на добре нещата!!!
+2
 
 
С такъв родител, незнам какъв човек ще стане това дете. Явно думи като дисциплина, самостоятелност, ред, респект, да не говорим за уважение към учител са абсолютно чужди за тази жена.В училище децата се учат не само на,, четмо и писмо,,. Страхотен пример е дала на децата, няма що!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: