ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Опасност над главите на пловдивчани! Кой ще е виновен, ако стане непоправимото?
Автор: Мариана Панчева 16:45 / 20.09.2017Коментари (7)9172
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg сподели опасенията си от изключителна опасност, буквално надвиснала над главите на пловдивчани. "Надявям се, като най-четената медия, да обърнете внимание на един многократно коментиран проблем в Пловдив - остарялата и абсолютно ненужна тролейбусна мрежа.

А мястото неведнъж е подавано като сигнали: обръщалото на автобус №22 на ул. "Младежка", откъдето стотици деца всеки ден минават, за да отидат на тренировки. Сигнали бяха подавани, още преди да започнат да падат жици и за съжаление - без никакъв резултат. Преди няколко дни се случи това, от което най-много трябва да ни е страх - жиците на места се откъснаха, но няколко пътни знака за заобикаляне също не решават проблема, тъй като тези жици продължават доста преди знаците и доста след тях. Нека не се стига до случай да пострада някой преминаващ, за да се премахне проблема!"

Plovdiv24.bg попита и получи отговор

Споменатото място е набелязано за премахване на опасните жици. Това заяви за читателя ни кметът на район "Централен" Георги Стаменов

"На няколко пъти изпращахме писма и до синдика, и до управителя на "Градски транспорт", разказа той. 

Отговор районната администрация така и не получила, не се получила и реакция на предписанията за укрепване на опасните участъци. 

"Обявили сме официално, че след изтичане на определения от закона срок ще започнем премахването на опасните жици", категоричен бе Стаменов. 

От "Градски транспорт" може да обжалват заповедта за премахване, тогава ще трябва да се изчака решението на съда. 

"Надявам се управителят да предприеме действия, защото при сбъдване на негативен сценарий, цялата отговорност ще носи само той."

Два са най-критичните места в район "Централен" - на ул. "Младежка" и на бул. "Шести септември" и ул. "Жан Журес" край площад "Кочо Честеменски". 

"Общината не е пъдар. Не може да се занимава с активите на един частен стопанин, който не се грижи за собствеността си. Трябва да живеем в една нормална среда и когато вървим по улицата, то не трябва да се притесняваме, че нещо ще падне върху главите ни. Нека всеки си свърши работата, в противен случай няма да се случат нещата", коментира Стаменов. 


Още по темата: общо новини по темата: 159
28.09.2022 »
01.07.2022 »
25.04.2022 »
22.10.2021 »
21.10.2021 »
20.08.2021 »
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Как кой? "Демокрацията", разбира се! Нали ако няма бардак, няма да има носталгия. Някой да е видял в Чехия да падат тролейбусни жици?
+1
 
 
АЙ, СИКТИР! Това не е нормално, свикнали сме с какви ли не абсурди в държавата ни, но някои просто минават всякакви граници! Сещам се без много да се замислям за няколко места на които Гражданска защита са превързали падналите кабели в опит да ги обезопасят- бул. Дунав, бул. Хр. Ботев, Индустриална зона Тракия... Това не е нормално. Контактната мрежа вече е тотално съсипана и за евентуалното й възстановяване ще трябва да се хвърлят много пари, които Батаклиев не знам дали има, но знам със сигурност че няма да даде! Държава, която не може да се справи с подобна МЪРША наистина е загубена кауза. Все се надявам, все искам да съм оптимист, но такива статии ме карат да се вбесявам! Един откровен ЦЪРВУЛ вътри цялата община и държава на малкия си пръст заради откровено тъпи закони! Все се опитвах на всеки да вляза в положение, все се опитвах да видя през очите на всички, но явно докато не повторим бунта пред парламента от 97-ма нещата няма да се оправят! Ако скоро институциите в лицето на парламента, и на правителството не се вземат в ръце, предвиждам големи преврати в България, неудобни нито за нас като общество, нито за самите институции! С времето напрежението се натрупва и историята красноречиво говори, че всяко натрупване на напрежение, води до мигновеното му освобождаване. Трябва ли да се стига до там!? Трябва ли наистина отново да палим и щурмуваме сградата на Народното събрание, за да видят господата управляващи, че не сме съгласни отново ще ги нарека ЦЪРВУЛИ и МАНГАЛИ (те ги наричат роми) да живеят на наш гръб и да си позволяват каквото си поискат!?
+4
 
 
То само там да е така... минете в Южен и по специално по улица Скопие и вижте за какво става дума. Там всеки момент ще стане беля.
+4
 
 
Никой,ще си го отнесе жертвата и близките , но ако се случи на роднина на влиятелен човек,тогава ще стане скандал. За милиони няма закони - за кокошка няма прошка! Да живее България !
+7
 
 
Батаклиев!И прокурора който му върна мрежата!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: